Primarul brăilei Aurel Simionescu, colindat de lipoveni

Comunitatea ruşilor-lipoveni din Brăila continuă sărbătorile de iarnă prin colinde. Astfel că, astăzi, 13 ianuarie, un grup de colindători au poposit pe la ora 11.00, în biroul primarului municipiului Brăila, Aurel Simionescu, unde a fost colidat.
Anunţat din timp primarul a pregătit daruri pentru fiecare membru al Grupului Vocal punând la “bătaie” aşa cum este tradiţia de opt ani şi o sticlă de şampanie de trei kilograme. Biroul primarului Simionescu, s-a umplut de colindători, copii, tineri şi bătrâni, oferindu-i acestuia câteva colinde tradiţionale în limba rusă. “Am venit să vă urăm un an bun, chiar dacă mai târziu pentru Anul cel Nou al românilor, însă pentru noi Anul Nou abia începe. Vă dorim un an bun, cu sănătate, cu dragoste pentru cei pe care-i conduceţi şi să nu uitaţi că şi noi suntem ai dumneavoastră. Vrem sau nu vrem asta hotărăşte deja numai Dumnezeu, iar dumneavoastră puteţi hotărî să fiţi alături de noi. Am venit cu drag să vă spunem «La mulţi ani!»”, a spus Fenia Jipa Rubanov, preşedinta Comunităţii ruşilor-lipoveni de la Brăila.
La rândul său primarul Brăilei le-a oferit tuturor daruri, copiilor câte un pahar de suc, iar maturilor câte un pahar de şampanie urându-le, la rândul lui, bucurii, sănătate şi fericire. “Eu vă mulţumesc că ne-aţi adus aceste urări, acestea totdeauna sunt binevenite, întotdeauna când ne dorim unii altora sănătate, împliniri, bucurie, este bine ca să transmitem un mesaj de bine către fiecare dintre noi. Eu vă doresc sănătate, bucurii, să dea Dumnezeu ca la petrecerea de Revelion, să vă simţiţi bine, să fiţi sănătoşi, să vă bucuraţi de familie, prieteni şi de toţi pe care-i aveţi. «La mulţi ani!»”, a spus primarul municipiului Aurel Simionescu.
In seara de 14 spre 15 ianuarie, de la ora 19.00, Comunitatea ruşilor – lipoveni din cartierul brăilean Pisc, va sărbători Revelionul, implicit şi Sfântul Vasile, la un restaurant din municipiul Braila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *