Sărbătorind iubirea

Azi, de la primele ore ale dimineţii, vom spune prin viu grai sau la telefon, “Cu dragoste pentru tine”, “Noi doi şi-un sărut etern”, “Te iubesc ca-n prima zi”, sunt câteva din miile de cuvinte pe care le rostim. De câţiva ani buni, sărbătoare iubirii, Valentine’s Day, a fost importată şi în România. Şi ce dacă avem o sărbătoare, de când lumea şi pământul, adică Dragobetele. Mai bine sărbătorim şi ne iubim, globalizat, de Valentine’s Day, că de, suntem acum şi noi o ţară europeană. Nu ştiu cum se face, dar când e 14 februarie, e musai iubire la comandă. Inimioare de toate mărimile, pe care scriu “I Love You”, cine romantice, străzi pline de cupluri (se umblă numai “câte doi” în  această zi) ţinându-se frumos de mânuţă… Ele, tot cu o privire sfioasă, aranjate foc şi cu una bucată trandafir roşu la purtător(oare)… Trebuie să-ţi aduci aminte că-l iubeşti, şi de ce îl iubeşti, îţi cauţi sentimentele bune şi afişezi o privire roz-bombon în direcţia lui sau a ei. Ei, şi numai când îţi vine în minte ziua de 14 februarie (bine că nu este 13, cu ale sale trei ceasuri rele), o zi de o încărcătură emoţională profundă, te ia cu fiori. Nu de alta, dar trebuie să te gândeşti, cu o săptămână înainte, ce cadou, cât mai scump şi mai fermecător, să-i faci persoanei iubite.

Ce să-i faci? Doar o dată în an este Valentine’s Day. Măcar atunci să cumperi un buchet de flori, o cutie cu bomboane de ciocolată, frumos ambalată, şi să-i faci un dar persoanei iubite. Aşa că, de Sfântul Valentin, toată lumea împarte flori în stânga şi în dreapta, tinerii îşi oferă inimioare, ursuleţi de pluş, se fac declaraţii de dragoste. Aşadar, de Sfântul Valentin, sărbătorim, că vrem sau nu vrem, că ne place sau nu ne place. Indiferent de vârstă, oamenii se iubesc în această zi. Sau doar fac play-back.
Când spui, în această zi, “Te iubesc”, parcă este altceva. Parcă sună altfel, mai emoţionant şi plin de farmec. Aşa că, iubiţi-vă! Mult!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *