Mesteshukar ButiQ participa la Stockholm Design Week

Mestesugarii romi de la Mesteshukar ButiQ, impreuna cu designerii suedezi de la Glimpt Studio au creat o colectie de produse cu influente nomade care a fost prezentata la Stockholm Design Week cu sprijinul Institutului Cultural Roman.

Glimpt Studio a preluat arta mestesugului si a calauzit-o catre arta contemporana, dandu-i viata sub forma obiectelor de design. Glimpt Studio a initiat proiecte de design impreuna cu comunitati de mestesugari din Peru, Africa de Sus si Vietman.

In Romania designerii Mattias Rask și Tor Palm au cunoscut rudari, caldarari, argintari, fierari, impletitori in rachita si in lemn de alun. Ascultandu-le povestile de viata, urmarindu-le obiceiurile, analizandu-le produsele si integrandu-se in comunitatile de romi, designerii au reusit sa inteleaga influenta nomadismului in cultura roma. Colectia de produse exprima impletirea designului cu mestesugul rom, demonstrand ca tehnica traditionala roma poate capata valente moderne.

Mesteshukar ButiQ este present la a treia expoziție de design după Viena Design Week si Romanian Design Week. Expoziția poate fi vizitata la Institutul Cultural Roman din Stockholm pana pe data de 4 martie 2016. Proiectul va fi apoi preluat de Muzeul din Falkenberg, unde expozitia va fi inaugurata in data de 8 aprilie, Ziua Internationala a Romilor.

Produsele pot fi vazute in Romania, in Bucuresti, in magazinul din strada Edgar Quinet nr. 7 si comandate online pe www.mbq.ro .

Pe langa colectia de obiecte in serie limitata de home décor brandul reuneste si colectii de bijuterii si haine.

Autor: I.M.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *