Palatul Copiilor Brăila, deschidere festivă a anului şcolar 2017 – 2018

*Cuvântul de bun venit a fost rostit de directorul Ghiţă Nedelcu şi de inspectorul şcolar general adjunct Daniela Turcu; cursurile la Palat încep luni, 2 octombrie

Cursurile noului an şcolar, 2017 – 2018, s-au deschis oficial la Palatul Copiilor Brăila în dimineaţa de sâmbătă, 30 septembrie 2017, în prezenţa a zeci de elevi, părinţi şi a profesorilor care predau la instituţia aflată sub coordonarea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Brăila şi a Ministerului Educatiei Nationale. Un scurt program artistic, oferit de elevi cursanţi la cercurile de muzică, a transformat balconul sediului central în sală de spectacole şi a oferit audienţei posibilitatea să admire şi să aplaude copii talentaţi. Prof. Ghiţă Nedelcu – directorul Palatului Copiilor Brăila, coordonator Cercul de Orientare turistică – a fost gazda şi coordonatorul evenimentului. Din partea ISJ Braila, la festivitate a participat prof. Daniela Turcu – inspector şcolar general adjunct, care a transmis celor prezenţi urări de bine la începutul noului an şi îndemnul de a fi mereu mai buni, păstrând la cote înalte ştacheta pe care oricum Palatele Copiilor o au în atenţie încă de la înfiinţare, ele fiind un spaţiu prin execelenţă al performanţei.

Bunul obicei creştin sl românilor de a sfinţi locul şi a începe cu o rugăciune orice activitate nouă a fost realizat cu ajutorul preotului Ionel Bujoi de la Biserica bulgară “Înâlţarea Domnului” situată în imediata apropiere.

În cuvântul său, directorul Ghiţă Nedelcu a transmis tuturor îndemnul de a continua să fie la înălţimea aşteptărilor, bunele rezultate fiind la Palatul Copiilor cele care se situează doar în zona lui “foarte bine”, “excelent” şi a felicitat cursanţii şi colegii care au avut excelente rezultate în anul şcolar trecut – multe premii la competiţii naţionale, cum sunt şi cele organizate de Palatul Copiilor, ex. Concursul naţional de ecoturism “Danubius”  acre are loc în Parcul natural Balta Mică a Brăilei, Concursul naţional “Lină Chiralină” şi nu numai. “Un nou an şcolar înseamnă pentru cei mai mici o primă treaptă urcată pe acest drum de lumină, iar pentru cei care au mai frecventat cursurile de la Palat, noi trepte ce îi înalţă an de an spre culmile de strălucire ale culturii şi cunoaşterii în general, care le coordonează personalitatea, valoarea şi utilitatea”, a precizat directorul Ghiţă Nedelcu.

Cursurile la Palatul Copiilor au loc în clasele din cele două sedii – Bulevardul Al. I. Cuza şi strada Campiniu – şi în spaţiile din Parcul Monument, la baza sportivă. Cei înscrişi la cercuri încep noul an şcolar luni, 2 octombrie 2017, activitatea nefiind condiţionată de plata vreunei taxe. Chiar şi aşa, gratuite şi opţionale, cursurile de la Palatul Copiilor îi ajută pe copii şi tineri să-şi dezvolte pasiuni şi abilităţi, să se perfecţioneze în domenii ce ar putea fi posibile profesii în viaţa lor de adult. Elevii şi coordonatorii de cercuri aleg orarul de comun acord, în oricare zi a săptămânii, în aşa fel încât cursanţilor să le facă plăcere să vină la Palat şi să nu aibă probleme cu programul şcolar şi pregătirea la disciplinele din orarul curent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *