Medicii braileni au protestat

Medicii de familie din mai multe judeţe printre care si Braila au protestat azi 02.11.2017, in fata Palatului Administrativ de la ora 11.00, fiind nemulţumiţi de „subfinanţarea cronică a asistenţei medicale primare din România şi de imposibilitatea de practică optimă a medicinei de familie”.

Cu chiu cu vai, aproximativ 15 medici de familie si 4 pacienti au venit azi la apelul presedintelui coalitiei sindicale, pentru a picheta, pe platoul Prefecturii Braila. Protestatarii au spus că au venit să tragă un semnal de alarmă cu privire la faptul că nu se mai poate asigura asistenţa medicală primară, în lipsa unor schimbări fundamentale care să asigure calitatea adecvată a actului medical.

„Ca solicitări, este vorba despre asigurarea condiţiilor necesare pentru desfăşurarea activităţilor medicului de familie în scopul îmbunătăţirii asistenţei medicale a populaţiei României, cerem creşterea finanţării medicului de familie pentru echilibrarea finanţării în sistemul public de sănătate şi recunoaşterea importanţei medicului de familie şi respectarea drepturilor constituţionale ale medicilor şi pacienţilor”, a afirmat presedinta Sindicatului Medicilor de Familie Braila.

Medicii de familie cer să li se dea 10% din bugetul Casei de Asigurări de Sănătate pentru a putea funcţiona şi pentru a ţine pasul cu majorările din sănătate

Coaliţia anunţă că în 15 noiembrie va organiza un miting în Bucureşti, la care vor fi prezenţi atât medici, cât şi pacienţi.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *