“PROMOŢII” PĂGUBOASE

Câştigarea încrederii persoanelor vârstnice, prin prezentarea de produse la preţuri promoţionale ori de cadouri din partea unor magazine sau autorităţi le asigură infractorilor accesul fără efort în locuinţele şi la economiile acestora. 

Cel mai recent exemplu este cel al unui brăilean în vârstă de 81 de ani care, în data de 1 noiembrie a.c., a sesizat poliţiştii cu privire la faptul că a rămas fără economii, după ce a permis accesul în casă unei persoane necunoscute.

Persoana păgubită le-a relatat poliţiştilor faptul că, în dimineaţa zilei de 31.10.2017, a primit în locuinţă o tânără care i-a prezentat o serie de produse pe care a pretins că intenţionează să i le ofere din partea unui supermarket cunoscut. Surpriza neplăcută a avut-o însă a doua zi dimineaţa, când a constatat că din casă îi lipseşte suma de 18.900 lei, aşa că a apelat la ajutorul poliţiştilor pentru identificarea autoarei furtului.

 Atenţie, brăileni!

Supermarketurile şi hipermarketurile  au promoţii şi oferă cadouri doar în interiorul magazinelor! Popularizarea acestor promoţii se realizează prin intermediul cataloagelor disponibile în magazin, pe site-urile de pe internet sau oferite de distribuitorii ambulanţi, nicidecum prin prezentarea produselor la domiciliu.

 Nu invitaţi hoţii în casă! Pentru ca tot mai puţine cazuri de acest fel să fie înregistrate, poliţiştii recomandă brăilenilor să ţină cont de următoarele sfaturi:

  • să nu permită accesul în casă sau în curte persoanelor necunoscute care pretind că doresc să le vândă produse la preţuri derizorii, să le ofere diferite bunuri cu titlu de cadou sau ca pomană, mai ales atunci când sunt singuri acasă;
  • să ţină uşa sau poarta încuiate, chiar dacă sunt acasă;


  • să nu ţină în casă sume de bani sau bunuri de valoare; acestea trebuie păstrate în depozite bancare. Dacă, totuşi, aleg să le păstreze în locuinţă, să nu le mai depoziteze în şifonier, acesta fiind primul loc în care caută hoţii;

 

  • să evite depozitarea la vedere, în curte, pe balcon sau în faţa uşii de acces, a ambalajelor obiectelor de valoare pe care le-au achiziţionat, întrucât acestea ar putea atrage atenţia hoţilor;

 

  • să nu invite acasă persoane pe care doar ce le-au cunoscut şi care le spun poveşti impresionante de viaţă; aceste persoane pot profita de ocazie pentru a sustrage diferite bunuri şi s-ar putea folosi chiar de violenţă pentru a-şi atinge scopul.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *