„Caricatură” la muzeul brăilei

*Porție dublă de umor și imaginație satirică la Muzeul Brăilei „Carol I”!

Reputații graficieni Victor Chiriloaie-Chiril și Florian Doru Crihană se reîntâlnesc pe simeze pentru un nou proiect „Umor desenat” și „Brăila – o impresie satirică”. Vernisajul are loc duminică, 12 noiembrie 2017, de la ora 11.00, la Muzeul Brailei, Galeria „Gheorghe Naum”, din PiațaTraian, nr. 3, intrarea prin CaleaGalați. Cele două expoziții prezentate în tandem, propun publicului brăilean două viziuni diferit exprimate asupra unor realități subtile, dar extrem de apropiate: „mitologia” tranziției și „mitologia” brăileană.

Concepută pentru un moment sărbătoresc – împlinirea vârstei de 70 de ani –, secțiunea „Umor desenat” aduce o sinteză a carierei de grafician a lui Victor Chiriloaie-Chiril, cuprinzând toate temele care l-au preocupat pe artist pe parcursul ultimilor ani.

Îndelung așteptată, secțiunea„Brăila – o impresie satirică” reimaginează, în stilul care l-a consacrat pe Florian Doru Crihană, o serie de întâmplări, evenimente istorice și legende urbane înregistrate de memoria colectivă locală.

Pentru mai multe povești, organizatorii vă așteptă la vernisaj duminică, 12 noiembrie, începând cu ora 11!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *