Invitatie la teatru

Teatrul Maria Filotti vă invită sâmbătă, 11 noiembrie, de la ora 18.30, în Holul Monumental la un eveniment editorial susținut de principalii realizatori ai spectacolului „PUȘLAMAUA DE LA ETAJUL 13” de Mircea M. Ionescu, prezentat de actrița Claudia Motea.

Va fi lansată cartea, intr-un format de excepție, apărută sub egida Editurii UZPR, „Preludii în Cetatea Soarelui” de Claudia Motea, actrița româno-canadiană care a fost remarcată datorită talentului său actoricesc, dar și pentru cel de dramaturg/scenarist, în țară, precum și în străinătate, obținând mai multe premii și distincții din partea unor instituții de prestigiu.

Poemele Claudiei Motea sunt teatrale, sunt tributare scenei… Autoarea hălăduiește asemeni ielelor, despletită de resentimente, liberă și dezinhibată. Într-un astfel de decor caleidoscopic, cu lumini ce orbesc și umbre ce augmentează siluetele, nimic nu surprinde cititorul, pentru că, dincolo de fantastic și fabulos, totul respiră normalitate, viață în sine. (acad. Victor Crăciun )

La eveniment va fi prezent și autorul piesei, binecunoscutul dramaturg Mircea M.Ionescu care își va lansa cu acest prilej volumul de teatru „Bal Mascat cu Miss Liberty pe Queensboro Bridge”, apărut la editura Tracus Arte București .

Varietatea și consistența operei ample a lui Mircea M. Ionescu, prezența sa gazetărească, teatralaă, autor dramatic, cronicar, eseist, coordonator de programe – inhibă. De asemenea este dificil să prezinți o singură piesă scrisă de Mircea M.Ionescu, darămite un volum ca acesta cu trei lucrări dramatice, diferite ca structura, construcție și tematică.  (Ioan Cristescu)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *