„Brăila – Istorie și revoluție”-lansare de carte

Biblioteca Județeană „Panait Istrati” organizează miercuri, 15 noiembrie 2017, ora 12.00, lansarea volumului „Brăila – Istorie și revoluție”, semnată de Stelică Bălănoiu.

Prezintă: dr. Alexandru Oșca și dr. Alexandru Grigoriu – cercetători IRRD 1989, prof. Gheorghe Lupașcu – revoluționar, Valeriu Petrof – coord. Centrul Regional de Comunicare și Cercetare Brăila 1989.

Moderează: dr. Ion Calafeteanu- director adjunct IRRD 1989.

„Cartea reprezintă un omagiu cuvenit brăilenilor pentru tot ce au reprezentat ei în istoria românilor și un semn de încredere pentru forța renăscută a acestui frumos oraș-port de la Dunăre”  – notează  în prefața volumului Alexandru Oșca, cercetăror Institutul Revoluției Române din Decembrie 1989 (IRRD). Considerațiile istorice prezentate în carte încă de la atestarea orașului de acum 7 secole, reprezintă un pretext pentru abordarea unui subiect actual și de interes: Revoluția din 1989 la Brăila. Elementul de noutate îl reprezintă efortul și încercarea autorului de a prezenta Revoluția anticomunistă – nu doar în componenta ei violentă, ci și ca schimbare radicală a modului de existență a comunității brăilene.

Evenimentul are loc la Sala „Fănuș Neagu”, et. 3, la sediul Bibliotecii din Piața Poligon. nr.4.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *