Măsuri de ordine publică la moaşte în Brăila

În perioada 03 – 06 decembrie 2017 cu ocazia sărbătorii „Sfântului Ierarh Nicolae”, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Brăila va asigura măsurile de ordine publică şi siguranţa cetăţenilor care vor participa la pelerinajul organizat de Arhiepiscopia Dunării de Jos şi Protoieria Brăila.

Astfel, jandarmii brăileni vor asigura în perioada următoare măsuri specifice de ordine şi siguranţă publică pe timpul manifestărilor religioase, ce vor avea loc la sfârşitul acestei săptămâni, prilejuite de aducerea moaştelor „Sfântului Ierarh Nicolae”.

Echipajele de jandarmi vor asigura măsurile de ordine publică, începând cu data de 03.12.2017 ora 1400, pe traseul Calea Călăraşilor – str. Ana Aslan – biserica Sf. Ierarh Nicolae cu ocazia procesiunii, la care participă preoţi şi credincioşi, pilejuite de aducerea moaştelor „Sf. Nicolae”, pe timpul oficierii slujbelor religioase, precum şi pe căile de acces pentru asigurarea unui climat de ordine în zonele respective.

În acest sens, pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţa credincioşilor care vor veni să se reculeagă la Sfintele Moaşte, precum şi pentru evitarea apariţiei unor situaţii conflictuale de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică, Jandarmeria Brăila recomandă participanţilor la pelerinaj să respecte cordonul de jandarmi format pe timpul procesiunii, pentru a evita accicentele rutiere, să se comporte civilizat, să manifeste calm şi răbdare, să respecte indicaţiile forţelor de ordine, evitând implicarea în conflicte de orice natură;  în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială, să solicite ajutorul echipajelor de jandarmi; să acorde o atenţie deosebită copiilor care îi însoţesc, bunurilor şi obiectelor personale (genţi, poşete, bagaje etc.) şi să evite pe cât posibil să aibă la vedere obiecte de valoare care pot atrage atenţia.

Beneficiind de această ocazie, colectivul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila urează cetăţenilor judeţului Brăila şi nu numai un călduros „La Mulţi Ani România!”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *