Donatie de bancnote la Muzeul Brailei

Elevii clasei I E, de la Scoala Gimnaziala “Fanus Neagu”, s-au dovedit a fi foarte curiosi sa afle ce s-a intamplat la 1 decembrie 1918, cum s-a realizat Marea Unire. Insotiti de invatatoarea Anna-Maria Dumitrescu  si de cativa parinti, copiii au plecat in vizita la Muzeul Brailei “Carol I”.

Imbracati in costume  nationale, elevii au sustinut un moment artistic pentru a evoca evenimentele glorioase de la 1 decembrie 1918, apoi au vizitat salile de expozitie ale sectiilor “Arheologie”, “Istorie, si “Arta”.

Dupa ce au primit raspuns la intrebarile lor, micutii au dorit sa-si arate dragostea fata de patria in care s-au nascut si au donat Muzeului  zece bancnote datate din anii 1944-1948.

“Vorbind cu ei zilele acestea despre Marea Unire de la 1 decembrie 1918, „prichindeii” au fost foarte curiosi sa afle tot mai mult ce s-a intamplat si cum s-au derulat evenimentele de acum 99 de ani. Si atunci m-am gandit ca o lectie interesanta s-ar putea desfasura chiar la Muzeul Brailei “Carol I”. Au fost foarte incantati, mai ales ca la finalul activitatii, cu ajutorul  Comitetului de parinti, elevii clasei I E, au dorit sa lase o contributie pentru generatiile viitoare la cunoasterea istoriei nationale donand zece bancnote din anii 1944-1948. Sunt mandra de micii mei romanasi!” – ne-a declarat invatatoarea  Anna-Maria Dumitrescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *