Bunicii, actori pe scena dragostei, o scena fara cortina

Bunicii sunt oamenii cu argint in par si aur in inima. Datorita lor, fiecare copil are mai multe locuri carora sa le spuna „acasa”, iar unul dintre acestea este casa bunicilor.

Luni, 18 decembrie 2017, la Scoala Gimnaziala „Fanus Neagu” s-a desfasurat o activitate sensibila, care a avut scopul de a transmite emotii si sentimente de dragoste fata de ceea ce inseamna bunicii pentru nepoti. In centrul atentiei au fost, asadar, bunicii, alintati de nepotii lor de la clasele aVII-a B, aVII-a D si aVIII-a B. Coordonatorul sensibilei activitati, cea care a avut grija ca in fiecare suflet sa isi desfaca petalele mii de trairi, a fost psihologul Florentina Taralunga. Martori? Invatatorii si dirigintii in ai caror ochi au crescut copiii-nepotii si, de cenu?, bunicii.

Activitatea a debutat cu o poveste terapeutica „Craciunul in familie”, a urmat un joc de rol in care elevii au pus in scena impactul neascultarii sfaturilor parintilor sau bunicilor. De asemenea, nepotii si-au aratat dragostea si pretuirea fata de bunicii lor atat prin desene cat si prin scrisori in care au prezentat rolul acestora in viata lor si si-au cerut iertare pentru micile pozne.

Evenimentul s-a incheiat cu o alta poveste terapeutica emotionanta, „Hartia mototolita”, prezentata de coordonatorul activitatii, psiholog Florentina Taralunga, prin care a reusit sa le smulga bunicilor o lacrima in coltul ochilor, o lacrima de fericire, de dragoste, de multumire fata de ceea ce au crescut si educat: nepotii lor.

La final, s-au bucurat cu totii de un moment muzical, au cantat impreuna „La multi ani” si au savurat cate o felie de tort.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *