Ce ne va aduce noul an?

A mai trecut inca un an? Cam repede! Parca ieri a fost Revelionul, Pastele si multe alte evenimente din viata noastra. Uitandu-ne inapoi la 2017, ce putem spune despre noi si viata noastra? La fiecare sfarsit de an tragem linie si facem bilantul. Oare ce am realizat si a mai ramas de facut din ce ne-am planuit? Oare ce ne va aduce noul an? Un trai mai greu? Scandaluri si neintelegeri politice, sa ne stie o lume intreaga? Teama de un al treilea razboi? Saracie si foamete? Secete si cutremure de peste 7 grade? Apocalipse peste apocalipse si „sfarsituri de lumi” cu diferite scenarii din filme S.F.? Cine stie! Ne “aruncam” cu capul inainte in 2018, fara sa ne gandim la nimic decat la a castiga mai multi bani si a ajunge “mai sus”, fara sa cantarim consecintele.
Nu cred ca, fie si pentru o secunda lucida, in siroaiele de sampanie si vin de la ora zero, la cumpana dintre ani, nu se va declansa in mintea noastra, o mica auto-analiza cu privire la ce a fost in anul care a trecut. A mai trecut un an, la fel cum au trecut si ceilalti ani petrecuti pe pamant. Era de asteptat. Nu-i asa?
Fireste, cu voia noastra sau fara voia noastra, peste cateva ore vom fi in 2016. Acum este momentul sa ne uitam inapoi si sa vedem ce am facut anul asta. Suntem demni sa ne ridicam barbia si sa privim in fata cu mandrie sau sa bagam capul in pamant si sa ne promitem noua ca la anul vom indrepta greselile…
Stiu cu singuranta ca in anul acesta desi ni se pare ca a trecut repede am facut multe, am facut bune si rele si incercam sa invatam din greseli, dar culmea este ca intotdeuna gresim altceva. Si gresim pana la sfarsitul zilelor noastre, pana cand spunem ultimul cuvant si ultima rasuflare ne va fi luata. Numai ca fiecare din noi am facut cel putin un lucru bun anul acesta, un lucru de care suntem mandri, un lucru care vom incerca sa il repetam si la anul ce vine, un lucru care o sa il povestim cu zambetul pe buze.
Ne gandim ca incepe un nou an, o alta foaie in viata noastra. O foaie curata pe care putem asterne ce ne dorim, chiar daca am mazgalit celelalte pagini, pe aceasta avem sansa sa o pastram frumos aranjata demna de aratat tuturor. Nu putem din prima sa avem un an plin de succese, plin de bucurii, la urma urmelor nici Mona Lisa a lui da Vinci nu a fost pictata din prima, a avut si el schite, greseli pana cand a reusit sa picteze perfectiunea. Nu putem sa ajungem niciodata la perfectiune dar nici nu trebuie sa fii perfect in ochii unora. Perfectiunea o gasim in ochii familiei pe care o ai si o iubesti. De aceea va doresc un AN nou plin de reusite si succese atat pe plan profesional cat si pe cel sentimental, sa ocoliti ghinionele si ele sa va ocoleasca iar norocul sa fie la fiecare pas, viata sa fie cat mai dulce, si sa fiti iubiti de toata lumea.
LA MULTI ANI si un An Nou mult mai bun, incomparabil mai bun decat 2017!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *