Marea campioană Diana Mocanu la „I.L.Caragiale”

Pentru Brăila nu există personalitate sportivă mai bine ancorată în memoria colectivă actuală decât dubla campioană olimpică DIANA MOCANU. Din acest considerent prezența sportivei brăilene în cadrul proiectului „Campionii României în școală, liceu și universitate” era o cerință obligatorie pentru organizatori. Școala Gimnazială „I.L. Caragiale”din Brăila cultivă copiilor de ani buni un interes aparte pentru personalitatea campioanei noastre olimpice (în 2000 au înființat chiar și Asociația Sportivă Școlară „Diana”, în semn de prețuire) și s-au oferit să fie gazdele următoarei întâlniri „Campionii României”. Aceasta va avea loc miercuri, 31 ianuarie 2018, ora 13.00, în sala de sport a unității școlare amintite anterior.

Reamintim că la numai 16 ani Diana Mocanu a participat în anul 2.000 la Jocurile Olimpice de la Sidney (Australia) unde a devenit dublă campioană olimpică la probele de 100 și 200m spate. Cu același prilej a obținut și un record olimpic (1:00.21) la proba de 100m spate. În anul următor a obținut titlurile de campioană şi vicecampioană mondială la Fukuoka (Japonia), la probele de 200 şi 100m spate. De-a lungul întregii sale cariere sportive, campioana Brăilei a realizat un palmares impresionant presărat cu zeci de medalii și titluri naționale, balcanice, europene, mondiale și olimpice. Rămâne, de asemenea, sportiva care a realizat performanța de fi fost prima medaliată olimpică din natația feminină românească.

În prezent este antrenoare de natație la C.S.M. Brăila și membră în forurile de conducere ale federației de profil.

Organizatorii întâlnirii sunt: Ministerul Tineretului și Sportului, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Brăila, in parteneriat cu: Inspectoratul Școlar Județean Brăila, Școala Gimnazială „I.L. Caragiale” Brăila, Clubul Sportiv Municipal Brăila si Academia Olimpică Romană – filiala Brăila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *