POLIŢIŞTII BRĂILENI ACŢIONEAZĂ PERMANENT PENTRU PREVENIREA ACCIDENTELOR RUTIERE

Polițiștii rutieri au acţionat şi în acest sfârşit de săptămâna pentru salvarea de vieți și prevenirea accidentelor rutiere grave. În urma activităților din teren, au fost constatate 574 de abateri de la legislația rutieră, au fost reţinute peste 60 de permise și certificate de înmatriculare.

În perioada 21 – 28 ianuarie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila au acţionat pe arterele rutiere din municipiu şi judeţ pentru combaterea producerii accidentelor rutiere grave, precum şi pentru constatarea de contravenţii şi infracţiuni rutiere.

În urma activităților, au fost constatate 574 de abateri la regimul rutier, pentru care au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 195.000 de lei.

Totodată, poliţiştii au reţinut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 53 de permise de conducere auto.

De asemenea, pentru neregulile constatate la autovehicule, au fost retrase 9 certificate de înmatriculare.

*

La data de 28 ianuarie a.c., ora 14:30, un tânăr, în vârstă de 20 de ani, din oraşul Ianca, aflat în vizita la rudele sale din comuna Zăvoaia, şi-a lăsat autoturismul parcat în faţa locuinţei, neasigurat şi cu cheile în contact, de unde ar fi fost sustras de un localnic de 28 de ani.

Acesta ar fi condus vehculul pe raza localităţii şi l-ar fi avariat, ulterior abandonându-l într-un sanţ.

În urma cercetărilor efecetuate, poliţiştii au stabilit că bănuitul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt în scop de folosinţă, distrugerea şi conducerea unui vehicul fără permis.

**

La data de 26 ianuarie a.c., ora 08:24, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier l-au depistat în trafic, pe DE87, în afara municipiului Brăila, pe un  Brăilea, în vârstă de 32 de ani, care, în timp ce se deplasa cu autoturismul, dinspre localitatea Cazasu către localitatea Vărsătura, a afectuat depăsirea neregulamentară a unui vehicul, în zona de acţiune a indicatorului „Depăşirea Interzisă”.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că şoferul în cauză are dreptul de a conduce suspendat, pe numele său fiind întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis.

 

***

 

La data de 28 ianuarie a.c., ora 19:50, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier l-au depistat în trafic pe un tânăr de 29 ani, din oraşul Ianca, în timp ce conducea autoturismul, pe raza localităţii Silistraru, pe DN 2B, având permisul de conducere suspendat.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având permisul de conducere suspendat.

 

****

 

La data 28 ianuarie 2018, ora 02:30, poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Viziru l-au depistat în trafic, pe raza localităţii Bărăganul, pe un tânăr de 18 ani, din satul Scărlăteşti, comuna Cireşu, în timp ce se deplasa cu autoturismul fără a poseda

 

permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Poliţiştii au întocmit în cauză dosar penal şi continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *