Poliţia Locală Brăila în acţiune

În perioada 30.01 – 06.02.2018, Poliţia Locală Brăila a acţionat pe raza Municipiului Brăila, în conformitate cu competenţele conferite de Legea nr.155/2010.

Poliţiştii locali au constatat şi aplicat un număr de  147  sancţiuni contravenţionale în valoare de 38.417 lei.

 Au fost organizate şi s-a participat la următoarele acţiuni:

  • pe linia salubrităţii –   7 acţiuni;
  • pe linia combaterii cerşetoriei şi vagabondajului –  7 acţiuni;
  • pe linia combaterii comerţului stradal neautorizat – 7 acţiuni;
  • acţiuni în cooperare cu D.S.P. Brăila –   3 acțiuni;
  • acţiuni în cooperare cu S.U.P.A.G.L. Brăila –   5 acțiuni;
  • acţiuni în cooperare cu S.U.P.”Seroplant” –   4 acțiuni;
  • acțiuni în cooperare cu D.A.S. Brăila –   5 acțiuni;
  • acțiuni în cooperare cu Garda de Mediu Brăila  –  2 acțiuni;
  • acțiuni în cooperare cu Poliția Transport Feroviar – 7 acțiuni;

 

Cu deficienţele constatate au fost înaintate informări următoarelor instituţii, pentru luarea măsurilor ce se impun potrivit competenţelor:

  • Primăria Municipiului Brăila –  7 informări;
  • U.P.A.G.L.Brăila           –  5 informări;
  • Direcţia Tehnică din cadrul Primăriei Municipiului Brăila –  2 informări;
  • S.P. Brăila –  2 informări;
  • C. ECO S.A. –  2 informări;
  • C.BRAI-CATA.S.R.L. –  2 informări;
  • C. R.E.R ECOLOGIC SERVICE S.R.L. –  2 informări;
  • Garda de Mediu Brăila –  2 informări.

 

  1.  A) ACŢIUNI PE LINIA MONITORIZĂRII VIDEO A MUNICIPIULUI:    

 

În perioada analizată poliţiştii locali care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Dispeceratului Monitorizare au constatat următoarele:

A fost surprins cu ajutorul camerelor de luat vederi 1 accident rutier fără victime. A fost anunțat imediat Serviciul Poliția Rutieră din cadrul Poliției Municipiului Brăila pentru luarea măsurilor ce se impun.

– Au fost înaintate Poliției Municipiului Brăila – Biroul Investigații Criminale și Biroului Rutier, imaginile stocate şi prelucrate în cazul a 10 investigaţii privind comiterea unor infracţiuni și contravenții pe raza municipiului Brăila.

 

  1. B) ACŢIUNI PE LINIA MONITORIZĂRII VIDEO A UNITĂŢILOR DE ÎNVĂŢĂMÂNT:

 

Se continuă activitatea de monitorizare a celor 5 unităţi de învăţământ din Municipiul Brăila. În perioada analizată nu au fost înregistrate evenimente deosebite. Nu au fost probleme în exploatarea tehnicii.

 

  1. C) PE LINIA CURĂŢENIEI MUNICIPIULUI BRĂILA:

 

În perioada analizată au fost depistate şi sancţionate 12 persoane cu amenzi în valoare de 2.450 lei, conform H.C.L.M. Brăila nr.5/2003. Totodată a fost sancţionat contravențional numitul V.Florin-Lucian, în vârstă de 36 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 250 lei – fiind depistat pe terenul viran din zona Parc A.N.L Lacu Dulce descărcând dintr-un atelaj hipo gunoi de orice natură, pe domeniul public în loc neautorizat.

 

  • Pentru aruncarea sau depozitarea pe domeniul public precum şi în alte locuri publice, a reziduurilor de orice natură (menajere, industriale, vegetale, moloz), au fost depistate şi sancţionate contravenţional 9 persoane cu amenzi în valoare de 1.800 lei.

Exemplificăm:

V.Gh., în vârstă de 43 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 250 lei – fiind depistat pe str.Florilor la intersecție cu str.Danubiului aruncând două pungi din plastic pline cu gunoi menajer, pe domeniul public în loc neautorizat.

P.M., în vârstă de 62 ani, din București, Sector 3, Bd.Camil Ressu – cu amendă în valoare de 250 lei – fiind depistat pe str.Griviței la intersecție cu str.Dianei, lângă transformatorul electric aruncând o pungă din plastic plină cu gunoi menajer, pe domeniul public în loc neautorizat.

V.R.-L., în vârstă de 29 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 250 lei – fiind depistat pe str.Podului în spatele garajelor Bl.I.S.C.I.P. aruncând moloz dintr-un sac din rafie, pe domeniul public în loc neautorizat.

 

  • Pentru însușirea de arbori doborâți de fenomene naturale sau de arbori care au fost tăiați sau scoși din rădăcini de pe domeniul public și privat al Municipiului Brăila, fără aprobarea seviciilor de specialitate ale Primăriei Municipiului Brăila, a fost depistat și sancționat contravențional numitul S.M.-F., în vârstă de 43 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 200 lei – fiind depistat pe str.Pietății în dreptul Bl.A1 în timp ce își însușea crengi cu diferite grosimi fără aprobarea seviciilor de specialitate ale Primăriei Municipiului Brăila.

 

  • Pentru distrugerea de zone verzi amenajate cu arbuști, a fost depistat și sancționat contravențional numitul D.S., în vârstă de 59 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 200 lei – fiind depistat pe Aleea Cinematografului în dreptul Bl.N3, sc.2 distrugând prin smulgere gardul viu.

     

  1. D) CU PRIVIRE LA TULBURAREA ORDINII ŞI LINIŞTII PUBLICE:

 

Au fost constatate şi aplicate 10 sancţiuni contravenţionale în valoare de 2.200  lei, conform Legii nr. 61/1991 R:

  1. a) Pentru săvârşirea în public de acte, fapte sau gesturi obscene, proferarea de injurii de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică, să provoace indignarea cetăţenilor, ori să lezeze demnitatea acestora sau a instituţiilor publice, a fost depistat şi sancţionat contravenţional numitul  Ț.A.,  în vârstă de 29 ani, din Brăila, Șos. Rm. Sărat nr.80 – cu amendă în valoare de 200 lei – fiind depistat pe str.Mihai Bravu în parcarea Pieței Concordia proferând injurii şi expresii vulgare, provocând indignarea cetățenilor.

 

  1. b) Pentru atragerea de persoane, sub orice formă, săvârșită în localuri, parcuri, pe străzi sau în alte locuri publice în vederea practicării de raporturi sexuale cu acestea spre a obține foloase materiale, au fost depistate și sancționate contravențional 2 persoane cu amenzi în valoare de 400 lei.

Exemplificăm:

– F.A.-F., în vârstă  de 38 ani, din sat/com.Siliștea, jud.Brăila – cu amendă în valoare de 500 lei – fiind depistată pe Șos.Rm.Sărat în dreptul supermarket-ului Selgros atrăgând persoane în vederea practicării de raporturi sexuale.

– C.tin M., în vârstă  de 41 ani, din oraș Hîrșova, jud.Constanța – cu amendă în valoare de 500 lei – fiind depistată pe Șos.Rm.Sărat la intersecție cu Șos.de Centură atrăgând persoane în vederea practicării de raporturi sexuale.

 

  1. c) Pentru tulburarea, fără drept, a liniștii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă, au fost depistate și sancționate contravențional 2 persoane cu amenzi în valoare de 400 lei.

Exemplificăm:

– N.I., în vârstă de 30 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 200 lei – fiind depistat pe str.Hipodrom nr.16, Bl.A13, sc.4, în timp ce tulbura liniștea locatarilor prin utilizarea unui aparat folosit la amenajări interioare.

– D.I., în vârstă de 29 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 200 lei – fiind depistat pe str.Hipodrom nr.16, Bl.A13, sc.4, în timp ce tulbura liniștea locatarilor prin utilizarea unui aparat folosit la amenajări interioare.

 

  1. d) Pentru refuzul unei persoane de a da relații pentru stabilirea identității sale, de a se legitima cu actul de identitate sau de a se prezenta la sediul poliției, la cererea justificată a organelor de menținere a ordinii publice, aflate în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au fost depistate și sancționate contravențional 2 persoane cu amenzi în valoare de 300 lei.

Exemplificăm:

– C.Fl.-A., în vârstă de 34 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 200 lei – pentru refuzul de a se legitima la cererea justificată a polițiștilor locali în urma săvârșirii de către acesta a unei contravenții, de natură să tulbure ordinea și liniștea publică.

L.C.ța, în vârstă de 68 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 100 lei – pentru refuzul de a se prezenta la sediul Poliției Locale Brăila în calitate de proprietar al auto marca Ford cu nr.de înmatriculare BR-77-YNA, la invitația justificată a poliţiştilor locali aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în vederea clarificării situației privind încălcarea prevederilor H.C.L.M. nr.5/2003.

 

  1. e) Acţiuni pe linia cerşetoriei – vagabondaj:

 

În urma acțiunilor desfășurate pe linia depistării persoanelor care apelează la mila publicului şi a celor care vagabondează pe raza municipiului Brăila, au fost depistate 6 persoane. Dintre acestea au fost sancţionate contravenţional 4 persoane cu amendă în valoare de 400 lei. Celelalte persoane au fost îndepărtate din zonă, fiind în evidența Poliției Locale Brăila.

Exemplificăm:

– Ț.A., în vârstă de 29 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 100 lei – fiind depistat pe str.Mihai Bravu în parcarea Pieței Concordia apelând în mod repetat la mila trecătorilor, fiind vizibil apt de muncă.

M.Gh., în vârstă de 33 ani, din sat/com.Ghidigeni, jud.Galați – cu amendă în valoare de 100 lei – fiind depistat pe Șos.Rm.Sărat la intersecție cu str.Comuna din Paris apelând în mod repetat la mila trecătorilor, fiind vizibil apt de muncă.

– C.D.tru, în vârstă de 53 ani, din mun.Galați, str.Constructorilor, jud.Galați – cu amendă în valoare de 100 lei – fiind depistat pe Bd.Dorobanților în parcarea supermarket-ului Lidl apelând în mod repetat la mila trecătorilor, fiind vizibil apt de muncă.

 

  1. E) ACTIVITATEA ÎN ŞCOLI:

 

În baza Planului Unic de măsuri elaborat la nivelul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Brăila privind asigurarea climatului de siguranţă publică în incinta şi zonele adiacente unităţilor de învăţământ, poliţiştii locali au patrulat în zonele şcolilor repartizate asigurând un climat de ordine şi siguranţă publică.

Odată cu începerea noului an şcolar poliţiştii locali rutieri fluidizează zilnic traficul auto în zona unităţilor de învăţământ: Liceul „Gh.M.Murgoci”, Liceul „N.Bălcescu”, Şcoala Generală nr.7 „Ion Creangă”, Şcoala Generală nr.2 „Fănuş Neagu”, Şcoala Gimnazială „Sf.Andrei” și Școala Generală nr.4 „Al.I.Cuza” atât la intrarea cât şi la ieşirea de la cursuri a elevilor.

 

  1. F) ACTIVITĂŢI PE LINIE DE CIRCULAŢIE RUTIERĂ:

 

     În perioada 31.01 – 02.02.2018, s-a acţionat zilnic cu un efectiv de 8 poliţişti locali pentru fluidizarea traficului rutier şi traversarea carosabilului în condiţii de siguranţă a elevilor în următoarele zone: Şcoala Gimnazială „Ion Creangă”, Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu”, Şcoala Gimnazială „Aurel Vlaicu”, Colegiul Naţional „Nicolae Bălcescu” şi Colegiul Naţional „Gh.M.Murgoci”.

În data de 01.02.2018, în intervalul orar 0900 – 1400, s-a acţionat cu un efectiv de 4 poliţişti locali, în vederea fluidizării traficului rutier pe Șos. Baldovinești, str.Apollo și str.Poet Grigore Alexandrescu cu ocazia desfăşurării măsurătorilor cu un aparat Georadar în cadrul proiectelor de modernizare a transportului electric.

În perioada 05 – 06.02.2018, s-a acționat zilnic cu un efectiv de 2 poliţişti locali pentru fluidizarea traficului rutier, pe Aleea Policlinicii în zona Blocurilor G.13 și G.16, pentru buna desfășurare a lucrărilor de toaletare a copacilor de către S.U.P. „Seroplant” Brăila.

 

Pe lângă activităţile preventive poliţiştii locali rutieri au aplicat un număr de 116 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 28.087 lei şi au fost aplicate un număr de 181 puncte penalizare conform O.U.G.nr.195/2002 R, după cum urmează:

 

  1. Pentru nerespectarea normelor rutiere privind oprirea, staţionarea şi accesul interzis, au fost aplicate un număr de 90 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 15.370 lei şi au fost aplicate un număr de 181 puncte penalizare conform O.U.G.nr.195/2002 R:

Exemplificăm:

M.G.-G., în vârstă de 29 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei și 2 puncte penalizare – în calitate de conducător auto a circulat cu autovehiculul marca Peugeot cu nr.de înmatriculare BR-08-GGM pe Calea Călărașilor dinspre str.Danubiului către str.Rubinelor şi a oprit voluntar în zona de acţiune a indicatoruluiOprirea interzisă”;

C.A., în vârstă de 60 ani, din Galați, str.Leonard Nae, jud.Galați – cu amendă în valoare de 290 lei și 2 puncte penalizare – în calitate de conducător auto a circulat cu autovehiculul marca Mercedes-Benz cu nr.de înmatriculare GL-10-YNN pe str.Griviței dinspre str.1 Decembrie 1918 către str.Vasile Cârlova şi a oprit voluntar în zona de acţiune a indicatoruluiOprirea interzisă”;

S.C., în vârstă de 56 ani, din .Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei și 2 puncte penalizare – în calitate de conducator auto a circulat cu autovehiculul marca Opel cu nr.de înmatriculare BR-14-SEL pe str.1 Decembrie 1918 dinspre Bd.Independenței către str.Unirii şi a oprit voluntar în zona de acţiune a indicatoruluiOprirea interzisă”;

S.Șt., în vârstă de 62 ani, din Brăila – cu amenda în valoare de 290 lei si 2 puncte penalizare – în calitate de conducator auto a circulat cu autovehiculul marca Dacia cu nr.de înmatriculare BR-22-SEL, pe str.Nicolae Bălcescu dinspre Calea Galați către Bd.Al.I.Cuza şi a oprit voluntar pe trecerea pentru pietoni situată la intersecția cu str.Mărășești.

B.S., în vârstă de 39 ani, din Brăila – cu amenda în valoare de 290 lei si 2 puncte penalizare – în calitate de conducător auto a circulat cu autovehiculul marca Opel cu nr.de înmatriculare BR-30-SBD pe Bd.Dorobanților dinspre str.Tineretului către str.Franceză şi a oprit voluntar la mai puțin de 25 de metri de trecerea pentru pietoni situată la intersecția cu str.Franceză.

D.Șt., în vârstă de 55 ani, din Brăila – cu amenda în valoare de 290 lei si 2 puncte penalizare – în calitate de conducător auto a circulat cu autovehiculul marca Volkswagen cu nr.de înmatriculare BR-62-DNS pe str.1 Decembrie 1918 dinspre str.Griviței către str.Roșiorilor şi a oprit voluntar la mai puțin de 25 de metri de trecerea pentru pietoni situată la intersecția cu str.Roșiorilor.

R.I.-C., în vârstă de 22 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – în calitate de conducător auto a circulat cu autovehiculul marca Renault cu nr.de înmatriculare BR-02-SPR pe str.Mihai Eminescu dinspre str.Golești către Piața Traian şi a oprit voluntar pe colțul intersecției cu str.Ana Aslan.

D.C., în vârstă de 28 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – în calitate de conducător auto a circulat cu autovehiculul marca BMW cu nr.de înmatriculare HD-DC1289 pe Calea Călărașilor dinspre str.Vapoarelor către str.Danubiului şi a oprit voluntar pe colțul intersecției cu str.Danubiului.  

C.M., în vârstă de 36 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – în calitate de conducător auto a circulat cu autovehiculul marca Volkswagen cu nr.de înmatriculare BR-17-MGI pe Calea Călărașilor dinspre str.Vapoarelor către str.Danubiului şi a oprit voluntar pe colțul intersecției cu str.Danubiului.  

I.A.-V.tin, în vârstă de 42 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – în calitate de conducător auto a circulat cu autovehiculul marca Land Rover cu nr.de înmatriculare BR-75-FAM pe str.1 Decembrie 1918 dinspre str.1 Decembrie 1918 către str.Roșiorilor şi a oprit voluntar în stația mijloacelor de transport în comun.

P.A.-D., în vârstă de 42 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – în calitate de conducător auto a circulat cu autovehiculul marca Skoda cu nr.de înmatriculare BR-31-WND, în sensul giratoriu Piața Traian dinspre Calea Galați către str.C.Hepites şi a oprit voluntar în stația mijloacelor de transport în comun.

D.R.-G., în vârstă de 32 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – în calitate de conducător auto a circulat cu autovehiculul marca Dacia cu nr.de înmatriculare BR-13-ALD pe Calea Călărașilor dinspre str.Radu Negru către str.Milcov şi a oprit voluntar la mai puțin de 25 m de stația mijloacelor de transport în comun.

I.B.-V., în vârstă de 43 ani, din Brăila– cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – în calitate de conducător auto a circulat cu autovehiculul marca Skoda cu nr.de înmatriculare BR-34-BOG pe str.Ana Aslan dinspre str.Bastionului către str.Școlilor, pe un sector de drum semnalizat cu indicatorul rutier „accesul interzis”.

B.C., în vârstă de 67 ani, din Brăila– cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – în calitate de conducător auto a circulat cu autovehiculul marca Opel cu nr.de înmatriculare BR-65-BIG pe str.Ana Aslan dinspre str.Bastionului către str.Școlilor, pe un sector de drum semnalizat cu indicatorul rutier „accesul interzis”.

D.M., în vârstă de 30 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – în calitate de conducător de auto marca Kia cu nr.de înmatriculare BR-48-MIS pe str.Roșiorilor dinspre str.Dianei către str.1 Decembrie 1918, sector de drum semnalizat cu indicatorul rutier „accesul interzis”.

N.M., în vârstă de 22 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 580 lei şi 3 puncte penalizare – în calitate de conducător auto a staționat voluntar cu autovehiculul marca Dacia cu nr.de înmatriculare BR-04-ZJA, pe str.Ana  Aslan, cu sensul de deplasare dinspre str. R.S.Campiniu către str.Școlilor, la o distanță mai mică de 25 de metri de colțul intersecției.

 

  1. Pentru nerespectarea normelor rutiere privind circulația autovehiculelor numai pe sectoarele de drum pe care le este permis accesul şi pentru nerespectarea normele referitoare la masele totale maxime autorizate şi admise, au fost aplicate un număr de 5 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 1.450 lei şi au fost aplicate un număr de 10 puncte penalizare conform O.U.G.nr.195/2002, după cum urmează:

Exemplificăm:

B.V., în vârstă de 41 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – în calitate de conducător auto a condus ansamblul de vehicule format din autoutilitara marca IVECO cu nr.de înmatriculare B-72-GGC și semiremorca cu nr.de înmatriculare B-72-EOB pe Șos.Buzăului dinspre str.Chișinău către Șos.Națională Veche, sector de drum semnalizat cu indicator rutier „accesul interzis vehiculelor cu masa mai mare de 3,5 t”.

Jurka Josef, în vârstă de 39 ani, din Republica Cehă, posesor permis de conducere EK – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – în calitate de conducător auto a condus ansamblul de vehicule format din autoutilitara marca SCANIA cu nr.de înmatriculare 5Z949915 și semiremorca cu nr.de înmatriculare 5Z68772 pe Calea Călărașilor dinspre str.Celulozei către bariera Călărașilor, sector de drum semnalizat cu indicator rutier „accesul interzis vehiculelor cu masa mai mare de 3,5 t”.

Z.M., în vârstă de 35 ani, din sat Magula, com.Tomșani, jud.Prahova – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – în calitate de conducător auto a condus ansamblul de vehicule format din cap tractor marca MERCEDES-BENZ cu nr.de înmatriculare B-309-STP și semiremorca marca SCHMITZ cu nr.de înmatriculare B-67-YAO, pe Șos.Buzăului dinspre Șos.Națională Veche către str.Milcov, sector de drum semnalizat cu indicator rutier „accesul interzis vehiculelor cu masa mai mare de 3,5 t”.

I.D.tru, în vârstă de 47 ani, din sat Șura Mare, jud.Sibiu – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – în calitate de conducător auto a condus ansamblul de vehicule format din autoutilitara marca MERCEDES-BENZ cu nr.de înmatriculare SB-15-LUX și semiremorca O.4 cu nr.de înmatriculare SB-15-LMX, pe str.Comuna din Paris dinspre Șos.Rm.Sărat către Șos. Focșani, sector de drum semnalizat cu indicator rutier „accesul interzis vehiculelor cu masa mai mare de 3,5t”.

P.I., în vârstă de 58 ani, din Brăila – cu  amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – în calitate de conducător auto a condus autoutilitara marca MERCEDES-BENZ cu nr.de înmatriculare BR-04-FJO pe str.Comuna din Paris dinspre Șos.Focșani către Șos.Baldovinești, sector de drum semnalizat cu indicator rutier „accesul interzis vehiculelor cu masa mai mare de 3,5 t”.

 

  1. Pentru nerespectarea normelor rutiere prevăzute de O.U.G.nr.195/2002 R de către conducătorii de vehicule cu tracţiune animală, au fost aplicate un număr de 4 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 5.567,50 lei.

Exemplificăm:

P.M., în vârstă de 26 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 1.305 lei – în calitate de conducător de vehicul cu tracţiune animală s-a deplasat pe Șos. Rm. Sărat dinspre str.Cazasului către Târg Obor, deplasarea cu acest tip de vehicul fiind interzisă pe străzile municipiului.

V.V., în vârstă de 41 ani, din oraș Măcin, jud.Tulcea – cu amendă în valoare de 1.305 lei – în calitate de conducător de vehicul cu tracţiune animală s-a deplasat pe str.Alexandru Vlahuță dinspre str.Deva către str.Sportului, deplasarea cu acest tip de vehicul fiind interzisă pe străzile municipiului.

B.P., în vârstă de 42 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 1.305 lei – în calitate de conducător de vehicul cu tracţiune animală s-a deplasat pe str.Comuna din Paris dinspre str.Deva către str.Spiru Haret, deplasarea cu acest tip de vehicul fiind interzisă pe străzile municipiului.

V.Fl.-N., în vârstă de 15 ani, din oraș Măcin, jud.Tulcea – cu amendă în valoare de 652,50 lei – în calitate de conducător de vehicul cu tracţiune animală s-a deplasat pe str.Motrului dinspre Șos. Rm. Sărat către str.Miron Costin, deplasarea cu acest tip de vehicul fiind interzisă pe străzile municipiului.

 

  • În perioada analizată, conform Legii nr.421/2002 sunt în termenul somaţiei legale un număr 4 auto de autovehicule.

Dacă după expirarea termenului somaţiei nu se vor ridica de pe domeniul public, se vor aplica prevederile Legii nr.421/2002, respectiv se vor valorifica în condiţiile legii mai sus-menţionată, intrând în patrimoniul Unităţii Administrativ Teritoriale a Municipiului Brăila.

 

  • Pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.38/2003, privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, a fost sancționat contravențional numitul F.C.tin-D., în vârstă de 25 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 1.000 lei – pe str.Școlilor, în calitate de taximetrist aflat în timpul activității în stația de taxi ” Școlilor” cu auto marca Dacia cu nr.de înmatriculare BR-01-AME, la controlul efectuat de către polițiștii locali nu a respectat obligația de a prezenta documentele prevăzute de legislația în vigoare, respectiv atestatul profesional transport persoane în regim de taxi.

 

  • Pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M.Brăila nr.649/2017, privind aprobarea modalităţii de gestiune, a Regulamentului şi a Caietului de sarcini ale serviciului de administrare a parcărilor de pe raza Municipiului Brăila, au fost aplicate un număr de 6 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 500 lei.

Exemplificăm:

Ch.V.-Fl., în vârstă de 56 ani, din mun.Tecuci, jud.Galați – cu amendă în valoare de 500 lei – pe str.Milcov, în curtea interioară a Bl.C.1, în calitate de conducător al autovehiculului marca Toyota cu nr.de înmatriculare GL-08-TLC a utilizat fără a deţine abonament locul de parcare de reşedinţă pentru auto BR-49-SIT, închiriat prin contract cu S.U.P.A.G.L. Brăila.

R.N., în vârstă de 47 ani, din com.Viziru, jud.Brăila – cu avertisment – pe str.I.C.Brătianu nr.13, în parcarea situată în dreptul Bl.A.6, în calitate de conducător al autovehiculului marca Mercedes cu nr.de înmatriculare BR-98-RNC a utilizat fără a deţine abonament locul de parcare de reşedinţă pentru auto BR-17-AMB, închiriat prin contract cu S.U.P.A.G.L. Brăila.

N.A., în vârstă de 39 ani, din Brăila – cu  avertisment – pe str.Plantelor, în curtea interioară a Bl.2, în calitate de conducător al autovehiculului marca Daewoo cu nr.de înmatriculare IF-03-MWT a utilizat fără a deţine abonament locul de parcare de reşedinţă pentru auto BR-72-DCM, închiriat prin contract cu S.U.P.A.G.L. Brăila.

 

  • Pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M.Brăila nr.248/2008, privind interzicerea expunerii spre vânzare a autovehiculelor-înmatriculate sau neînmatriculate – pe terenul domeniului public și privat al Municipiului Brăila, cu excepția celor aprobate prin hotărâri ale Consiliului Local Municipal Brăila, au fost aplicate un număr de 8 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 4.000 lei.

Exemplificăm:

C.I.-B., în vârstă de 40 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 500 lei – pe Bd.Dorobanților, pe trotuar în dreptul supermarket LIDL a expus spre vânzare autovehiculul marca Chevrolet cu nr.de  înmatriculare BR-03-KZV, pe teren ce aparține domeniului public al Municipiului Brăila, în loc neautorizat în acest sens.

I.I., în vârstă de 60 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 500 lei – pe Bd.Dorobanților, în dreptul supermarket Kaufland a expus spre vânzare autovehiculul marca Opel cu nr.de  înmatriculare BR-084926, pe teren ce aparține domeniului public al Municipiului Brăila, în loc neautorizat în acest sens.

V.M., în vârstă de 41 ani, din București, Sector 2, Șos.Mihai Bravu – cu amendă în valoare de 500 lei – pe Șos. Rm. Sărat, vis-a-vis de magazinul Praktiker pe trotuar în dreptul Bl.F.3 a expus spre vânzare autovehiculul marca Daewoo Cielo cu nr.de  înmatriculare B-32-WHO, pe teren ce aparține domeniului public al Municipiului Brăila, în loc neautorizat în acest sens.

V.D., în vârstă de 30 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 500 lei – pe Bd.Dorobanților, în dreptul supermarket LIDL a expus spre vânzare autovehiculul marca Opel cu nr.de  înmatriculare BR-05-EKG, pe teren ce aparține domeniului public al Municipiului Brăila, în loc neautorizat în acest sens.

G.L.-Fl., în vârstă de 36 ani, din Focșani, str.Brăilei, jud.Vrancea – cu amendă în valoare de 500 lei – pe Șos.Buzăului, în dreptul supermarket PENNY a expus spre vânzare autovehiculul marca Audi cu nr.de  înmatriculare VN-05-GAN, pe teren ce aparține domeniului public al Municipiului Brăila, în loc neautorizat în acest sens.

P.Al., în vârstă de 30 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 500 lei – pe str.Tineretului c/c Calea Călărașilor a expus spre vânzare autovehiculul marca Volkswagen cu nr.de  înmatriculare BR-88-AXX, pe teren ce aparține domeniului public al Municipiului Brăila, în loc neautorizat în acest sens.

A.C., în vârstă de 56 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 500 lei – pe Șos.Buzăului, în dreptul supermarket PENNY a expus spre vânzare autovehiculul marca Opel cu nr.de  înmatriculare BR-77-ARI, pe teren ce aparține domeniului public al Municipiului Brăila, în loc neautorizat acest sens.

 

  • Pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M.Brăila nr.103/2008, privind staționarea voluntară a autovehiculelor cu o masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 t pe drumurile publice, precum și pe terenurile aparținând domeniului public și domeniului privat al Municipiului Brăila, a fost sancționat contravențional numitul C.M.-M., în vârstă de 46 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 1.000 lei – pe Șos.Focșani, în dreptul imobilului cu nr.69 a staționat cu autoutilitara marca MERCEDES-BENZ cu nr.de înmatriculare BR-04-THO, pe drum public, în loc neautorizat în acest sens.

 

  • Pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M.Brăila nr.5/2003, privind circulaţia şi staţionarea autovehiculelor pe trotuare, împiedicând circulaţia pietonilor, pe scuaruri, în alveole şi în staţiile mijloacelor de transport în comun, pe locurile de parcare rezervate persoanelor cu handicap marcate şi semnalizate corespunzător, au fost aplicate un număr de 3 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 500 lei.

Exemplificăm:

L.M., în vârstă de 63 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 200 lei – în calitate de conducător auto a circulat cu autovehiculul marca Dacia cu nr.de înmatriculare BR-34-KTY pe str.1 Decembrie 1918 dinspre str.Griviței către str.Roșiorilor şi a staţionat în staţia mijloacelor de transport în comun a S.C.Braicar S.A. „Piața Halelor”.

G.M., în vârstă de 50 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 200 lei – în calitate de conducător auto a circulat cu autovehiculul marca Ford cu nr.de înmatriculare BR-16-FWR pe Calea Călărașilor dinspre Bd.Independenței către Bd.Al.I.Cuza şi a staţionat în staţia mijloacelor de transport în comun a S.C. Braicar S.A. „Colegiul Gh.M. Murgoci”.

B.G.-M., în vârstă de 27ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 100 lei – în calitate de conducător auto a circulat cu autovehiculul marca Audi cu nr.de înmatriculare BR-10-MGI pe Calea Călărașilor dinspre str.Tineretului către str.Mihai Bravu şi a staţionat în staţia mijloacelor de transport în comun a S.C. Braicar S.A. „Spitalul 1”.

 

  • Pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M.Brăila nr.5/2003, privind circulația autovehiculelor ce depășesc tonajul admis în zonele cu restricții, semnalizate prin indicatoare rutiere, au fost aplicate un număr de 3 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 1.150 lei.

Exemplificăm:

R.V., în vârstă de 27 ani, din Bacău, str.Castanilor, jud.Bacău – cu amendă în valoare de 750 lei – în calitate de conducător auto a condus ansamblul de vehicule format cap tractor marca MERCEDES-BENZ cu nr.de înmatriculare B-158-STP și semiremorca cu nr.de înmatriculare CL-79-STP, pe str.Chișinău dinspre Șos. Buzăului către str.Călugăreni, sector de drum unde este interzisă circulația acestei categorii de vehicule.

S.N., în vârstă de 60 ani, din sat Cazasu, jud.Brăila – cu amendă în valoare de 200 lei – în calitate de conducător auto a condus autoutilitara marca Mercedes-Benz cu nr.de înmatriculare BR-75-PRO pe Bd.Dorobanților dinspre str.Apollo către str.Carpați, sector de drum semnalizat cu indicator rutier „accesul interzis vehiculelor cu masa mai mare de 3,5 t”.

C.I., în vârstă de 50 ani, din sat Urleasca, com.Traian, jud.Brăila – cu amendă în valoare de 200 lei – în calitate de conducător auto a condus autoutilitara marca Man cu nr.de înmatriculare BR-13-GPL pe str.Deltei dinspre str.Dorului către str.Cazasului, sector de drum semnalizat cu indicator rutier „accesul interzis vehiculelor cu masa mai mare de 3,5 t”.

 

  1. G) IN DOMENIUL COMBATERII COMERŢULUI STRADAL NEAUTORIZAT ŞI PENTRU PROTEJAREA POPULAŢIEI ÎMPOTRIVA UNOR ACTIVITĂŢI COMERCIALE ILICITE:   

 

Poliţiştii locali din cadrul Biroului Inspecţie Comercială și-au desfășurat activitatea conform  prevederile Legii nr.155/2010 privind atribuţiile de control în domeniul activităţii comerciale stabilite prin fișa postului și a actelor normative în vigoare, a tematicilor nr.165/10.01.2018, nr.166/10.01.2018, nr.167/10.01.2018 si a adresei nr.464/23.01.2018 privind delimitarea pe zone de control în centrele comerciale și în  supermarket-urile din Municipiul  Brăila şi a altor dispoziţii primite, urmărind în limita competenţelor, respectarea legislaţiei pentru care suntem abilitaţi.

Au fost verificaţi un număr de 32 operatori economici şi s-au aplicat 5 sancţiuni contravenţionale  în valoare de 4.200 lei  pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M.nr.390/2016 și H.G.nr.348/2004 după cum urmează:

S.C.Milion Trade.S.R.L., S.C.Vodafon Romania.S.R.L. sancţionate contravenţional conform H.C.L.M.nr.390/2016 – pentru lipsa avizului de funcționare – valoare sancțiuni aplicate 3000 lei;

– S.C.Mofan Sistem.S.R.L., S.C. Steramicris.S.R.L.   sancţionate contravenţional conform H.G.nr.348/2004 – pentru neafișarea denumirii firmei – valoare sancțiuni aplicate 1.200 lei.

S-au verificat în teren sesizările înregistrate la Biroul Inspecție Comercială în luna ianuarie  2018 și s-a întocmit răspuns petenților.

 

  1. H) ÎN DOMENIUL DISCIPLINEI ÎN CONSTRUCŢII ŞI AL AFIŞAJULUI STRADAL:

 

În perioada analizată, Compartimentul Disciplina în Construcţii şi Afişaj Stradal, a efectuat verificări în cazul a 11 lucrări sesizate.

Cu această ocazie am constatat că în cazul a 5 sesizări lucrările au fost efectuate respectându-se prevederile Legii nr.50/1991R si în cazul unei sesizări au fost încălcate prevederile Legii nr.50/1991 R.

– Lucrări clasate – 6;

Exemplificăm:

în cazul unei sesizări – prin care se reclamă faptul că domnul Dosoftei Sabin din Brăila, Aleea Cinematografului nr 2, Bl.H.3 a executat lucrări de construire fără a deține autorizație de construire – Sesizarea se confirmă. Proprietarul a fost sancționat contravențional conform Legii nr.50/1991 R – cu valoarea de 1000 lei – și ca măsură complementară s-a dispus oprirea lucrărilor și aducerea terenului la forma inițială.

– În cazul a 5 lucrări se continuă verificările.

In continuare Poliția Locală Brăila prin compartimentul I.C.A.S. va monitoriza respectarea disciplinei în construcții și a afișajului stradal pe raza municipiului Brăila.

 

  1. I) ÎN DOMENIUL PROTECȚIEI MEDIULUI:

 

– Au fost efectuate verificări în teren în cadrul a 9 sesizări ale cetăţenilor.

– Au fost soluţionate 7 sesizări.

S-a acţionat în teren la nivelul Comisiei pentru constatarea şi emiterea aprobărilor de toaletare şi doborâre a arborilor aflaţi pe domeniul public şi privat al Municipiului Brăila, comisie formată din reprezentanţi ai Primăriei Municipiului Brăila (Instituţia Arhitectului Şef şi Direcţia Tehnică), Poliţia Locală Brăila şi S.U.P. „Seroplant” Brăila, fiind soluţionate 27  sesizări ale cetăţenilor. 

 J) ALTE ACTIVITĂŢI:

 – În ziua de 04.02.2018, cu ocazia desfăşurării la Sala Polivalentă „Danubius” Brăila a meciului de baschet masculin dintre echipele C.S. CUZA SPORT BRĂILA şi C.S.U. STIINȚA București din cadrul Ligii 1- Faza Semifinală a Campionatului Național de Baschet Masculin Etapa a III-a, Ediția 2017/2018, un dispozitiv format din 6 poliţişti locali au asigurat ordinea şi liniştea publică pe durata meciului de baschet. Nu s-au semnalat incidente. 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *