Etapa judeţeană a Olimpiadei de Religie la Brăila

În cadrul Programului Naţional al Olimpiadelor Şcolare, în ziua de 3 martie 2018, Arhiepiscopia Dunării de Jos, în parteneriat cu Inspectoratele Judeţene Galaţi şi Brǎila a organizat etapa judeţeanǎ a Olimpiadei de Religie.

Probele de concurs s-au organizat pentru elevii de la clasele a VII-a până la clasele a XII-a, timpul acordat pentru rezolvarea subiectelor a fost de 3 ore.

La Brăila, gazda concursului pentru cei 350 elevi participanţi a fost Şcoala Gimnazială  „Mihu Dragomir“ din municipiu.

Și la Brăila, mesajul de binecuvântare și încurajare al Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian a fost transmis elevilor de pc. pr. protoiereu de Brăila, Mircea Băncilă și doamna Elena Cocîrlea, inspector pentru disciplina Religie.

Comisiile de evaluare au fost alcǎtuite conform Metodologiei, din profesori de Religie cu gradele didactice I şi II în învăţământ, din cele douǎ judeţe.

Pentru crearea egalităţii de şanse şi imparţialitate, subiectele pe care elevii le-au tratat au fost elaborate la nivelul Ministerului Educaţiei Naţionale, pe baza programei pentru olimpiadă şi au vizat atât conţinutul disciplinei Religie, pentru nivelele de clasǎ VII-XII, dar au avut şi menirea de a pune în valoare capacitǎţile de creativitate, sintezǎ şi actualizare, în contextul societǎţii moderne, privind cunoştinţele dobândite de elevi la disciplina „Religie“.

„Acest eveniment educațional-spiritual este un moment de bilanț al activității dascălilor la disciplina Religie, dar și un moment atât de așteptat de elevii școlilor generale și liceelor din Brăila care și-au exprimat în multe rânduri dorința de a participa la un concurs de o asemenea anvergură“, ne-a comunicat doamna Manuela Veronica Sarău, profesor la Școala Gimnazială „Anton Pann“ din Brăila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *