Amendat şi cu miezul de nucă confiscat

*Politistii braileni actioneaza permanent pentru mentinerea ordinii si a sigurantei publice

Poliţiştii brăileni acţionează, în fiecare weekend, în municipiu şi judeţ, pentru prevenirea faptelor antisociale, în special a celor comise cu violenţă, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică.

În zilele de 02 şi 03 martie a.c., poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului, poliţiilor orăşeneşti şi cei ai secţiilor de poliţie rurală arondate, sprijiniţi de jandarmi, au acţionat atât în municipiu, cât şi în localităţile din mediul rural, în zona pieţelor şi a unităţilor cu profil discotecă, club, cafe-bar ş.a., pentru menţinerea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, prevenirea şi combaterea faptelor ilegale, precum şi a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Pe timpul activităţilor, au fost verificate 17 societăţi comerciale, legitimate 216  persoane şi oprite în trafic peste 160 de autovehicule, fiind testaţi cu aparatul etilotest 76 de şoferi.

De asemenea, aceştia au constatat 73 de contravenţii, pentru care au fost aplicate sancţiuni în valoare totală de peste 16.000 de lei.

Dintre amenzile aplicate 51 au fost pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 19 conform Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, şi 3 la alte acte normative.

Ca măsuri complementare, poliţiştii au ridicat două permise de conducere şi un certificat de înmatriculare şi au confiscat 60 de kg miez de nucă, în valoare totală de 2.100 de lei.

Exemplu: *La data de 03 martie a.c., ora 07:00, poliţişti din cadrul Biroului Ordine Publică l-au depistat în trafic, pe Şoseaua Râmnicu Sărat, pe un tânăr, în vârstă de 29 de ani, din judeţul Buzău, în timp ce transporta cu un autoturism cantitatea de 60 kg miez de nucă, fără a deţine documente de provenienţă pentru marfa transportată.

Acesta a fost sancţionat contravenţional conform Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, iar marfa, în valoare de 2.100 lei, a fost ridicată în vederea confiscării.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *