Elevii de clasa a VIII-a din Braila au sustinut azi simularea examenului de Limba si literatura romana

Astazi, 5 martie, in toate scolile din Romania s-a desfasurat simularea examenelor din cadrul evaluarii nationale – testarea scrisa la Limba si literatura romana. Proba de simulare a inceput la ora 9.00, iar elevii au avut la dispozitie doua ore pentru a rezolva subiectele, la fel ca in examenul propriu-zis. Simularea de anul acesta are loc sub amenintarea boicotului, dupa ce FSLI a anuntat cu doar o zi inainte de testari ca profesorii din 1.100 de scoli ar fi optat sa boicoteze simularea. De cealalta parte, Ministerul Educatiei a facut duminica seara un apel la profesori „sa nu ii afecteze pe elevi prin demersuri radicale”.

“La Braila au fost inscrisi sa sustina acest examen, un numar de 2.824 elevi, din care 2.552 au fost prezenti. Examenele s-au desfasurat in cele 79 de centre, iar la Braila nu au fost probleme de refuz de a participa la supraveghere sau de boicotare din partea cadrelor didactice”, a declarat profesor Catalin Canciu, inspectorul scolar general, al ISJ Braila.

Daca azi elevii au avut proba scrisa la Limba si literatura romana, maine, marti, 6 martie 2018, acestia au examenul de simulare la Matematica, tot proba scrisa, iar miercuri 7 martie, vor da la Limba si literatura materna – proba scrisa. Afisarea rezultatelor v-a fi vineri, 16 martie 2018.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *