Din această toamnă mai multe grădinițe vor fi desființate și mai multe școli comasate la Brăila.Vezi care sunt acestea

Guvernantii nostrii au pe masa lor un articolul care spune foarte clar ca pâna în anul 2020 Ministerul Educației Naționale asigură extinderea învățământului obligatoriu la elevii de clasa a XII-a dar si ultimii doi ani de gradinita. Culmea este ca pe de o parte se aproba legi de obligativitate, iar pe de alta parte de desfiintare a claselor. Aprobam, inlocuim, desfiintam, demolam asa ca sa ne aflam in treaba! Sistemul de finanțare a școlilor din Romania face victime si în Brăila.

Nimeni nu se gandeste ca preșcolarii care din toamnă vor fi nevoiți să fie duși la grădiniță în satele vecine, deoarece s-a decis desființarea, de la 1 septembrue 2018 , a mai multor grădinițe. Ele funcționează deja cu un număr foarte mic de preșcolari, chiar 3,5 sau 6, potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean, care au prezentat la Prefectură o situație exactă, la această dată, privind măsurile luate pentru „a eficientiza” învățământul brăilean, în cadrul ședinței de Dialog Social. Potrivit documentului, din toamnă au loc mai multe modificări în rețeaua școlară.

Astfel, in municipiul Brăila, fuziunea prin absorbtie a Gradinitei cu Program Normal nr.40, de catre Colegiul National “Ana Aslan”, cladirea gradinitei va ramane in administrarea unitatii de invatamant cu personalitate juridical a carei structura a fost.

Fuziunea prin absorbtie a Gradinitei cu Program Normal nr.60. de catre Liceul cu program Sportiv, cladirea gradinitei va ramane in administrarea unitatii de invatamant cu personalitate juridical a care structura a fost.

Fuziunea prin absorbtie a Liceului Tehnologic “Constantin Brancoveanu”, de catre Colegiul Tehnic “Panait Istrati”.

Fuziunea prin absorbtie a Scolii Gimnaziale “Gheorghe Naum”, a Gradinitei cu Program Normal nr.26, a Gradinitei cu Program Prelungit nr.42 si a Gradinitei cu Program Normal nr.52, de catre Scoala Gimnaziala “Nedelcu Chercea”.

Fuziunea prin absorbtie a Gradinitei cu Program Prelungit nr.4 de catre Scoala Gimnaziala “Ecaterina Teodoroiu”.

Divizarea partiala a Gradinitei cu Program Normal nr.21, din structura a Liceului Teoretic “Anghel Saligny” si fuziunea prin absorbtie a acesteia de catre Scoala Gimnaziala “Alexandru Sergheevici Puskin”.

Excluderea din reteaua scolara a Scolii Postliceale Sanitare “Sanatate si Temperanta”, la solicitarea acesteia.

Unitatea Administrativ Teritorial Oras Ianca

Unitati de invatamant de masa de stat cu personalitate juridical propuse pentru anul scolar 2018-2019, pentru care NU s-a acordat avizul conform: Scoala Gimnaziala Plopu, Liceul Tehnologic “Nicolae Oncescu” Ianca, Liceul Teoretic “Constantin Anghelescu” Ianca.

U.A.T comuna Marasu

Organizarea retelei scolare de invatamant din comuna Marasu pentru anul 2018-2019. Fata de actuala retea scolara, modificarile vizate sunt: Fuziunea prin absorbtie a Scolii Primare Bandoiu si Scoala Primara Plopi de catre Scoala Gimnaziala “Nicolae Grigore Marasanu”.

U.A.T comuna Salcia Tudor

Fata de actuala retea scolara, modificarile vizate sunt:

Fuziunea prin absorbtie a Scolii Primare Ibrianu si Gradinita cu Program Normal Maraloiu de catre Scoala Profesionala “Emil Dragan” Gradistea.

U.A.T. comuna Surdila Greci

Fuziunea de absorbtie a Scolii Primare Faurei-Sat, de catre Scoala Gimnaziala Surdila Greci.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *