Actiune filantropica la Căminul pentru persoane vârstnice „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”

Ca şi în anii precedenţi,  la Duminica Sfintei Cruci, Arhiepiscopia Dunării de Jos, prin preoţii slujitori, membrii organismelor parohiale şi tineri voluntari, a organizat ample manifestări pastoral-misionare şi social-filantropice în cadrul unor instituţii sociale – spitale, aziluri de bătrani, cămine de copii, penitenciare – înţelese ca prelungire a puterii izvorâte din razele Sfintei Cruci de la Sfintele Altare către altarele vii, fraţii şi surorile aflaţi în boală, în suferinţă şi în lipsuri.

La Brăila, cele 190 de persoane din cadrul Căminului pentru persoane vârstnice „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” au primit din partea parohiilor  „Sf. Ap. Andrei“, „Buna Vestire“ și „Sf. M. Mc. Gheorghe“ din municipiul, pachete cu alimente neperisabile, obiecte de igienă personală şi iconiţe.

În același timp, potrivit calendarului activităților planificate la nivelul Protoieriei Brăila, în Duminica Sfintei Cruci, s-au desfășurat activități social-filantropice și la alte centre sociale din municipiul și județul Brăila, cu implicarea mai multor parohii desemnate.

În toate sfintele lăcaşuri din Eparhia Dunării de Jos, preoţii au îndemnat credincioşii, ca prin rugăciune şi efort duhovnicesc personal, toţi cei aflaţi în suferinţă să-şi poarte crucea cu mulţumire şi, în acelaşi timp, cei ce au posibilităţi să le ofere sprijinul după râvna şi puterea lor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *