Pomenirea Sfinţilor 40 de Mucenici din Sevastia

Ziua de 9 martie a fost prilej de sărbătoare şi pentru comunitatea persoanelor cu dizabilităţi din municipiul Brăila, deoarece bisericuţa  în care aceştia se roagă, amplasată în imediata apropiere a Catedralei „Naşterea Domnului“,  îşi serbează ocrotitorii spirituali, pe Sfinţii 40 de Mucenici.

Manifestările pastoral-misionare şi social-filantropice au început anul acesta cu o săptămână  înainte, prin vizite pastorale la toate centrele şi fundaţiile înfiinţate pentru persoanele cu dizabilităţi şi prin spovedirea tuturor acestor persoane. De asemenea s-au împărţit 20 de pachete cu îmbrăcăminte şi încălţăminte pentru copiii asistaţilor.

Sfânta Liturghie din ziua hramului a fost săvârşită de un sobor de preoţi şi diaconi, în prezenţa persoanelor cu dizabilităţi şi a unui număr important de credincioşi din municipiu.

După slujbă, cu sprijinul bisericii „Naşterea Domnului“ din Brăila, au fost pregătite şi oferite persoanelor participante la hram peste 150 de pachete cu alimente, iar pentru cele 175 de persoane cu dizabilităţi, aflate în îngrijirea centrelor de asistenţă socială din municipiu, li s-au oferit o masă caldă.

Persoanele asistate în cadrul acestui sfânt locaş, prin preotul Adrian Vanghele, provin din comunităţile de surdo-muţi şi nevăzători sau dintre persoanele cu handicap din diferitele fundaţii, centre de zi sau permanente care îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul municipiului Brăila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *