2.528 de locuri în clasa pregătitoare la Brăila

2.528 de locuri în clasa pregătitoare, în învățământul de stat si 39 de locuri la clasele cu taxă

Prima etapă a înscrierilor la clasa pregatitoare 2018,  se desfăsoară în perioada 5 – 23 martie, iar a doua etapă are loc în perioada 12 -18 aprilie, cand se depun cererile de înscriere la scolile alese, fie online fie direct la sediul acestora.

La Brăila, părinții care au copii si trebuie înscriși în clasa pregătitoare au disponibile 120 de clase în tot județul în învățământul de stat și două clase cu 39 de  locuri disponibile în învățământul privat. Înscrierile pentru prima etapă au început pe 8 martie și se vor finaliza pe 26 martie, potrivit calendarului afișat de Ministerul Educației Naționale.
Cererea-tip se poate completa la secretariatul unității de învățământ la care părintele dorește înscrierea copilului sau online, în interiorul perioadelor din calendarul aprobat de Ministerul Educației Naționale. Validarea cererilor-tip completate online este obligatorie și se realizează în unitatea de învățământ aleasă pentru înscriere, în prezența părintelui și a cel puțin unuia dintre membrii comisiei, zilnic, între orele 8-18:00, de luni până vineri. În Brăila au fost înscriși până acum în clasa pregătitoare 446 de copii.
Potrivit planului de şcolarizare aprobat pentru anul şcolar 2018-2019, în Brăila sunt disponibile 120 de clase pregătitoare şi 2 clase cu taxă, Școala Gimnazială “Dr.Luca” si Școala Gimnazială “Sf.Maria”. De remarcat este faptul că cele mai multe locuri sunt disponibile la Școala Gimnazială “Fănus Neagu” si Școala Gimnazială “M.Eminescu”, cu 100 de locuri, Școala Gimnazială “Al.I.Cuza”, Școala Gimnazială “Mihu Dragomir” si Liceul de Arte “Hariclea Darclee”, cu 75 de locuri. Restul școlilor din municipiu au câte 1-2 clase.
La nivel de județ, majoritatea școlilor au câte o clasă. Excepție fac Școalile Gimnaziale din Movila Miresii, Tufesti, Sutesti si Liceul Teoretic “C-tin Anghelescu”Ianca cu 2 clase.

Pe 30 martie vor fi afişate atât în unităţile de învăţământ, cât şi pe site-urile acestora şi al Inspectoratul Școlar Județean (IŞJ) copiii înmatriculaţi, informaţii privind numărul locurilor rămase libere şi lista copiilor neînscrişi după prima etapă. A doua etapă va avea loc în perioada 12-18 aprilie. Rezultatele vor fi afișate pe 23 aprilie. Între 24 aprilie și 4 mai, IŞJ va soluţiona toate cazurile nerezolvate după finalizarea etapei a doua.

Astfel ca în prima etapă, părinţii sau tutorii legali îşi pot înscrie copiii până în data de 26 martie, inclusiv. În data de 30 martie, vor fi afişate, atât în unităţile de învăţământ, cât şi pe site-urile acestora şi ale inspectoratelor şcolare judeţene/al municipiului Bucureşti, copiii înmatriculaţi, informaţii privind numărul locurilor rămase libere şi lista copiilor neînscrişi după prima etapă.

A doua etapă va avea loc în perioada 12 -18 aprilie. Rezultatele vor fi afișate în data de 23 aprilie. Între 24 aprilie și 4 mai, inspectoratele şcolare vor soluţiona toate cazurile nerezolvate după finalizarea etapei a doua.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *