40 de permise suspendate de sărbători

  • Polițiștii au fost la datorie, pe toată perioada minivacanței de Paște, pentru ca brăilenii să petreacă în liniște și siguranță sărbătoarea Învierii Domnului.

 

În perioada 5-9 aprilie a.c., poliţiştii brăileni au acţionat, zilnic, pe raza judeţului, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.

Totodată, polițiștii rutieri au acţionat şi săptămâna aceasta pentru salvarea de vieți și prevenirea accidentelor rutiere grave.

În urma activităților din teren, au fost constatate peste 440 de abateri de la legislația rutieră, au fost reţinute peste 40 de permise și de certificate de înmatriculare.

În perioada 02 – 09 aprilie  a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila au acţionat pe arterele rutiere din municipiu şi judeţ pentru combaterea producerii accidentelor rutiere grave, precum şi pentru constatarea de contravenţii şi infracţiuni rutiere.

În urma activităților, au fost constatate 446 de abateri la regimul rutier şi au fost reţinute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 39 de permise de conducere auto.

De asemenea, pentru neregulile constatate la autovehicule, polițiștii au retras 4 certificate de înmatriculare.

 

 

Exemple* La data de 08 aprilie a.c., în jurul orei 02:20, poliţiştii din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Viziru l-au oprit în trafic pe un bărbat, în vârstă de 63 ani, din comuna Viziru, în timp ce conducea un autoturism pe raza localităţii de domiciliu, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.

Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând că avea în aerul expirat o îmbibaţie alcoolică de 0,59 mg/l.

Acesta a refuzat să fie condus la spital pentru recoltarea unor probe biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului şi refuzul sau sustragerea de la prelevarea de probe biologice.

 

**

 

În ziua de 09 aprilie a.c., ora 21:10, poliţiştii din cadrul Biroului de Ordine Publică, împreună cu cei din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, l-au oprit, pe Calea Călăraşilor, pe un tânăr, în vârstă de 23 de ani, din comuna Berteştii de Jos, în timp ce conducea un autoturism care figura ca fiind radiat din circulaţie, de către autorităţile spaniole, din data de 29.11.2017.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat.

 

***

 

În ziua de 07 aprilie a.c., ora 19:50, poliţiştii din cadrul Poliției Orașului Făurei l-au oprit în trafic pe un bărbat, în vârstă de 51 de ani, domiciliat în municipiul Bucureşti, în timp ce conducea un autoturism, pe DN 2B, având permisul de conducere reținut.

În cauză a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

 

****

 

Tot la data de 07 aprilie a.c., ora 21:30, un tânăr, în vârstă de 21 de ani, din Brăila, în timp ce conducea un autoturism pe strada Tudor Vladimirescu, din direcţia Cartierului Vidin către DE 87, a pierdut controlul acestuia şi a tamponat, în partea din spate, un alt vehicul ce mergea regulamentar în aceeaşi direcţie.

În urma evenimentului rutier au rezultat doar pagube materiale.

Şoferul s-a prezentat la Sediul Poliţiei Rutiere unde, în urma verificărilor efectuate de către poliţişti, s-a stabilit faptul că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat că tânărul avea în aerul expirat o îmbibaţie alcoolică de 0,64 mg/l, fiind condus la spital pentru recoltarea unor probe biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de  conducere a unui vehicul fără permis şi sub influenţa alcoolului.

 

*****

 

La data de 06 aprilie, în jurul orei 00:50, poliţiştii din cadrul Biroului de Ordine Publică l-au oprit în trafic pe un bărbat, în vârstă de 41 de ani, din municipiul Buzău, în timp ce conducea un autoturism pe DE 87, având dreptul de a conduce suspendat.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul având dreptul de a conduce suspendat.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *