„Iubire la margine de eșafod”, lansare de carte la muzeu

Muzeul Brăilei „Carol I” vă invită sâmbătă, 14 aprilie 2018, ora 11, la lansarea cărții Iubire la margine de eșafod, de Elena Dumitrescu Nentwig, apărută la Editura Istros în acest an, în sala de festivități a muzeului (Piața Traian, nr. 3).

Prezintă: dr. Valentin Popa, scriitor, muzeograf si dr. Viorel Coman, scriitor, critic literar, membru al Uniunii Scriitorilor – secția „critică și istorie literară”. Moderator: prof. univ. dr. Ionel Cândea, managerul Muzeului Brăilei „Carol I”.

Elena Dumitrescu-Nentwig, s-a născut la Brăila. A absolvit Conservatorul „Ciprian Porumbescu” București, la clasa profesorilor Valentin Teodorian și Hero Lupescu. Este soprană lirică a cărei recunoaștere internatională a avut loc după anul 1970, imediat după plecarea sa în exil. A cântat cu parteneri celebri pe marile scene din Germania, Austria, Franța, Spania, Italia, Olanda, Cehia, Polonia, Israel.

După încheierea carierei scenice, în cadrul studioului pe care l-a inițiat, predă lecții de canto tinerilor din Belgia și Portugalia, aflați la început de carieră.

În paralel, talentul literar nu i-a dat pace și de aceea scrie, în limbile română și germană, romane, piese de teatru, cărți pentru copii, care au avut ecouri favorabile în rândul cititorilor și în presa de specialitate.

În anul 2017, în cadrul Festivalului Internațional „Mihail Sebastian”, ediția a V-a, desfășurat în perioada 2-5 noiembrie, Elena Dumitrescu Nentwig a lansat volumul „Credinciosul meu dușman”, tot în sala de festivități a Muzeului Brăilei „Carol I”.

Odată cu lansarea volumului „Iubire la margine de eșafod” publicul se va întâlni și cu celelalte volume ale autoarei: Adevarate sau imaginate, de întâmplat s-au întâmplat…; Naufragiații din Brăila; Noi,romii și restul lumii; De răsfoit-Basme și povestiri pentru copii; Credinciosul meu dușman.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *