Bibliotecari pentru o oră

Ziua de 23 aprilie este decretată de UNESCO drept Ziua Internațională a Cărții și a Dreptului de Autor. În România, această zi este sărbătorită ca fiind şi Ziua Bibliotecarului.  Anual, bibliotecile organizează cele mai inedite evenimente, activităţi sau campanii menite să promoveze, mai mult ca oricând, lectura şi profesia de bibliotecar. La Brăila, 23 aprilie va fi o adevărată sărbătoare pentru bibliotecarii din Biblioteca Judeţeană „Panait Istrati” Brăila. Cum vor omagia aceştia profesia lor? Oferind surprize din cele mai neaşteptate publicului şi dând şansa brăilenilor să devină bibliotecari pentru o oră.

Cum este să fii bibliotecar? Cum este să lucrezi cu cărţile şi oamenii în acelaşi timp? Cum este să fii pregătit să răspunzi la orice solicitare? Luni, 23 aprilie, vor afla răspunsul la aceste întrebări toţi brăilenii care doresc să devină bibliotecari pentru o oră. Primii care s-au implicat şi au acceptat această provocare sunt chiar aleşii noştri: Francisk Iulian Chiriac, preşedintele Consiliului Judeţean Brăila şi Marian Viorel Dragomir, primarul Municipiului Brăila. Decizia de a fi alături de Biblioteca Judeţeană înseamnă preţuire pentru modul în care aceasta îşi desfăşoară activitatea, iar bibliotecarii brăileni se simt onoraţi de încrederea acordată.

 Mai mult decât atât, şi brăilenii care doresc să devină bibliotecari pentru o oră, vor avea ocazia să încerce acest lucru, tot luni, dar după ora 12.00. Pe cei interesaţi îi aşteptăm să se înscrie la Punctul de înscriere al Bibliotecii Judeţene „Panait Istrati” Brăila, în intervalul orar 8.00-19.00, de marţi, 17 aprilie, până vineri, 20 aprilie. Locurile sunt limitate!

Prin urmare, utilizatorii Bibliotecii Judeţene „Panait Istrati” Brăila au plăcuta surpriză să fie întâmpinaţi, luni, 23 aprilie, de către cei mai speciali bibliotecari, să dialogheze cu aceştia, să se bucure de multe alte activităţi pregătite cu grijă de instituţia brăileană şi, de ce nu, să ureze un călduros „La mulţi ani” slujitorilor cărţilor şi comunităţii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *