Cum va fi vremea în „Minivacanţa” de 1 mai la Brăila?

Aşa cum era de aşteptat, Minivacanţa de 1 Mai are zile numărate: patru, mai exact. Premierul Viorica Dăncilă a anunţat în şedinţa de Guvern de joi că ziua de 30 aprilie va fi declarată zi liberă.

Vestea este bună pentru cei 1,2 milioane de angajaţi la stat, dar şi pentru angajaţii din domeniul privat, mai ales cei din turism şi servicii, pentru că finalul lui aprilie şi începutul lui mai înseamnă relaxare, odihna, plimbare si vânzări sporite. În sectorul privat, zilele de odihnă sunt stabilite între angajaţi şi patronat. Potrivit hotărârii de Guvern, ziua de 30 aprilie este declarată zi liberă, atfel încât bugetarii să aibă patru zile libere în minivacanţa de 1 Mai. Astfel ca patru zile de plimbare cu vreme frumoasa si calduroasa.

La Brăila, temperaturile maxime se vor încadra între 18 şi 20 de grade, în medie regională, până pe data de 20 aprilie. La finalul primei săptămâni de prognoză va avea loc o încălzire a vremii, ce va determina, pe 22 aprilie, o medie a maximelor diurne de 23 de grade. În a doua săptămână, 23-28 aprilie, regimul termic diurn va avea uşoare variaţii şi se va concretiza prin valori medii cuprinse, în general, între 20 şi 23 de grade, cu o tendinţă de scădere, spre 18 grade, la finalul intervalului. Temperaturile minime vor avea mici variaţii pe parcursul celor două săptămâni de prognoză şi se vor situa, în medie, între 6 şi 9 grade, cu cele mai scăzute valori pe 17 şi 21 aprilie, iar cele mai ridicate în jurul datei de 26 aprilie. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai ridicată în jurul datei de 18 aprilie şi, din nou, în intervalul 24 – 29 aprilie.

Marti, 24 aprilie, la Brăila, avem 28 de grade ziua si noaptea 13 grade cu cer insorit. Miercuri, joi si vineri, 25, 26 si 27 aprilie, vom avea 25 de grade, cerul va fi ba cu nori, ba cu soare. Sambătă, 28 aprilie, temperatura scade la 19 grade ziua si 8 grade noaptea, ceva mai răcoros. Duminică, 29 aprilie – 21 de grade si noaptea 10 grade, partial noros. Luni, 30 aprilie – ziua 22 de grade, predominant insorit. Marti, 1 mai – ziua 22 de grade si noaptea 12 grade, cer insorit. Miercuri, 2 mai – ziua 26 de grade si noaptea 11 grade, predominant insorit. De joi, 3 mai 2018, incepe să plouă.

Ziua de 30 aprilie va trebui recuperată prelungind programul instituţiilor până pe 11 mai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *