Poliţia Locală Brăila în acţiune

  • Principalele activităţi desfăşurate de Poliţia Locală Brăila în perioada 17 – 24.04.2018

 În perioada 17 – 24.04.2018, Poliţia Locală Brăila a acţionat pe raza Municipiului Brăila, în conformitate cu competenţele conferite de Legea nr.155/2010. Poliţiştii locali au constatat şi aplicat un număr de  126  sancţiuni contravenţionale în valoare de 41.325 lei.

Au fost organizate şi s-a participat la următoarele acţiuni:

  • pe linia salubrităţii           –   7 acţiuni;
  • pe linia combaterii cerşetoriei şi vagabondajului           –   7 acţiuni;
  • pe linia combaterii comerţului stradal neautorizat           –   7 acţiuni;
  • acţiuni în cooperare cu D.S.P. Brăila –   3 acțiuni;
  • acţiuni în cooperare cu S.U.P.A.G.L. Brăila           – 11 acțiuni;
  • acţiuni în cooperare cu S.U.P.”Seroplant”           – 10 acțiuni;
  • acțiuni în cooperare cu D.A.S. Brăila           –   4 acțiuni;
  • acțiuni în cooperare cu Garda de Mediu Brăila                              –   2 acțiuni.

Cu deficienţele constatate au fost înaintate informări următoarelor instituţii, pentru luarea măsurilor ce se impun potrivit competenţelor:

  • Primăria Municipiului Brăila –   7 informări;
  • U.P.A.G.L.Brăila           – 10 informări;
  • Direcţia Tehnică din cadrul Primăriei Municipiului Brăila –   8 informări;
  • S.P. Brăila –   4 informări;
  • C. ECO S.A. –   3 informări;
  • C.BRAI-CATA.S.R.L. –   2 informări;
  • C. R.E.R ECOLOGIC SERVICE S.R.L. –   3 informări;
  • Garda de Mediu Brăila –   2 informări.

 

  1.  A) ACŢIUNI PE LINIA MONITORIZĂRII VIDEO A MUNICIPIULUI:    

 

În perioada analizată poliţiştii locali care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Dispeceratului Monitorizare au constatat următoarele:

Au fost surprinse cu ajutorul camerelor de luat vederi 3 accidente rutiere cu victime. A fost anunțat imediat Serviciul Rutier din cadrul Poliției Municipiului Brăila pentru luarea măsurilor ce se impun.

– Au fost înaintate Poliției Municipiului Brăila – Biroul Investigații Criminale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila, I.G.P.R. București – S.C.C.O. Brăila, Poliției T.F. și Judecătoriei Brăila, imaginile stocate şi prelucrate în cazul a 7 investigaţii privind comiterea unor infracţiuni și contravenții pe raza municipiului Brăila.

 

  1. B) ACŢIUNI PE LINIA MONITORIZĂRII VIDEO A UNITĂŢILOR DE ÎNVĂŢĂMÂNT:

 

Se continuă activitatea de monitorizare a celor 5 unităţi de învăţământ din Municipiul Brăila. În perioada analizată nu au fost înregistrate evenimente deosebite. Nu au fost probleme în exploatarea tehnicii.

 

  1. C) PE LINIA CURĂŢENIEI MUNICIPIULUI BRĂILA:

 

În perioada analizată au fost depistate şi sancţionate 16 persoane cu amenzi în valoare de 3.650 lei conform H.C.L.M. Brăila nr.5/2003. Totodată au fost sancţionați 2 căruţaşi cu amenzi în valoare de 375 lei, surprinși transportând moloz şi gunoi de orice natură pe străzile municipiului.

Exemplificăm:

– A.V.tin-M., în vârstă de 22 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 250 lei – fiind depistat pe str.Barbu Ștefănescu Delavrancea, lângă gardul Cimitirului ,,Municipal”, descărcând dintr-un atelaj hipo 3 saci din rafie plini cu moloz, pe domeniul public, în loc neautorizat.

– M.E., în vârstă de 17 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 125 lei – fiind depistat pe str.Barbu Ștefănescu Delavrancea, lângă gardul Cimitirului ,,Municipal”, descărcând dintr-un atelaj hipo 3 saci din rafie plini cu moloz, pe domeniul public, în loc neautorizat.

 

  • Pentru aruncarea sau depozitarea pe domeniul public precum şi în alte locuri publice, a reziduurilor de orice natură (menajere, industriale, vegetale, moloz), au fost depistate şi sancţionate contravenţional 5 persoane cu amenzi în valoare de 1.125 lei.

Exemplificăm:

B.A.-L., în vârstă de 45 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 250 lei – fiind depistată pe str.Pietății, lângă gardul Cimitirului ,,Sf.Constantin”, aruncând o sacoșă din plastic plină cu gunoi menajer, pe domeniul public, în loc neautorizat.

E.Fl., în vârstă de 23 ani, din oraș Însurăței, jud.Brăila  – cu amendă în valoare de 250 lei – fiind depistată pe Șos.de Centură, la intersecție cu Șos.Buzăului, aruncând o sacoșă plină cu pahare de cafea și pet-uri, pe domeniul public, în loc neautorizat.

B.V.tina-L.,  în vârstă de 17 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 125 lei – fiind depistată pe Bd.Al.I.Cuza, la intersecție cu str.Polonă, aruncând  șervețele și ambalaje de hârtie, pe domeniul public, în loc neautorizat.

 

  • Pentru comercializarea şi consumul seminţelor pe străzi sau în alte locuri publice, au fost depistate şi sancţionate contravenţional 7 persoane, cu amenzi în valoare de 350 lei.

Exemplificăm:

N.C.tin,  în vârstă de 16 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 50 lei – fiind depistat în parcul de joacă pentru copii situat pe str.Octav Doicescu, în spatele Bl.D4, consumând seminţe de floarea soarelui şi aruncând cojile pe jos.

C.A.-V., în vârstă de 18 ani, din sat/com.Ulmu, jud.Brăila – cu amendă în valoare de 50 lei – fiind depistat în Parc Monument, pe Aleea Principală, în dreptul Orășelului Copiilor, consumând seminţe de floarea soarelui şi aruncând cojile pe jos.

N.C.-Fl., în vârstă de 17 ani, din sat Țăcău, com.Mărașu, jud.Brăila – cu amendă în valoare de 50 lei – fiind depistat în Parc Monument, pe Aleea Principală, în dreptul Orășelului Copiilor, consumând seminţe de floarea soarelui şi aruncând cojile pe jos.

 

  • Pentru pășunatul animalelor de orice fel pe raza municipiului Brăila, a fost depistat și sancționat contravențional numitul D.R.-D., în vârstă de 37 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 300 lei – pentru lăsarea la păscut a 5 ovine pe Șos.Baldovinești, vis-a-vis de imobilul cu nr.59.

 

  • Pentru încărcarea și etanșarea necorespunzătoare a vehiculelor ce efectuează transportul diferitelor materiale, pentru a preîntîmpina împrăștierea lor în timpul transportului sau degradarea căilor publice, a fost depistată și sancționată contravențional, S.C.FORTIRENKO.S.R.L. cu sediul social în Brăila – cu amendă în valoare de 1.500 lei – pentru neluarea măsurilor corespunzătoare de etanșare a autovehiculului cu nr.de înmatriculare BR-18-RFC, care transporta material compozit, acesta scurgându-se pe carosabilul străzii Eroilor pe o porțiune de circa 300 m.

 

  • Pentru depozitarea deșeurilor de orice natură produse în gospodării proprii în capacitățile de colectare aparținând asociațiilor de proprietari sau în coșurile stradale conform H.C.L.M.Brăila nr.54/2016, a fost depistat și sancționat contravențional numitul P.M., în vârstă de 68 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 200 lei – fiind depistat pe Șos. Baldovinești aruncând 4 saci din rafie plini cu resturi provenite din materiale de construcții în pubelele aparținând A.P.nr.721.

 

  • Pentru fumatul în toate spațiile publice închise, spațiile închise de la locul de muncă, mijloacele de transport în comun, locurile de joacă pentru copii, unitățile sanitare, de învățământ, precum și în cele destinate protecției și asistenței copilului conform Legii nr.349/2002 Modificată de Legea nr.15/2016, au fost depistate şi sancţionate contravenţional 2 persoane cu amenzi în valoare de 100 lei.

Exemplificăm:

– L.C.-G., în vârstă de 19 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 100 lei – fiind depistat fumând în curtea  Colegiului Tehnic ,,C.D.Nenițescu” situat pe Șos. Buzăului nr.15.

– M.P.-C., în vârstă de 19 ani, din Brăila – cu avertisment – fiind depistat fumând în curtea Colegilului Tehnic „C.D.Nenițescu” situat pe Șos. Buzăului nr.15.

 

 

  • Pentru desfășurarea activităților de picnic în afara zonelor special amenajate pentru activități de picnic, conform Legii nr.54/2012, a fost depistată și sancționată contravențional numita C.C., în vârstă de 41 ani, din Brăila – cu avertisment – fiind depistată în timp ce efectua activități de picnic (grătar) pe Aleea Mugurilor, în spatele blocului mai sus-menționat.

 

  1. D) CU PRIVIRE LA TULBURAREA ORDINII ŞI LINIŞTII PUBLICE:

 

Au fost constatate şi aplicate 15 sancţiuni contravenţionale în valoare de 4.050 lei, conform Legii nr. 61/1991 R:

  1. a) Pentru refuzul unei persoane de a da relaţii pentru stabilirea identităţii sale, de a se legitima cu actul de identitate sau de a se prezenta la sediul poliţiei, la cererea ori la invitaţia justificată a organelor de urmărire penală sau de menţinere a ordinii publice, aflate în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a fost sancționat contravențional numitul A., în vârstă de 48 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 300 lei – în zona intersecției str.Școlilor c/c str.Oborului, în calitate de conducător auto, a refuzat să dea relaţii pentru stabilirea identităţii sale sau de a se legitima cu actul de identitate la cererea justificată a poliţiştilor locali aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în vederea clarificării situației privind încălcarea prevederilor R.A.O.U.G.nr.195/2002 (R).

 

  1. b) Pentru consumul de băuturi alcoolice pe domeniul public în alte locuri decât cele autorizate, au fost depistate şi sancţionate contravenţional 2 persoane cu amenzi în valoare de 150 lei.

Exemplificăm:  

          – N.D., în vârstă de 64 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 100 lei – fiind depistat pe str.1 Decembrie 1918  în dreptul Pieței  Halelor consumând băuturi alcoolice, pe domeniul public în loc neautorizat.

 – B.G.-V., în vârstă de 17 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 50 lei – fiind depistat în Parcul Monument pe Aleea Principală consumând băuturi alcoolice, pe domeniul public în loc neautorizat.

 

  1. c) Pentru atragerea de persoane, sub orice formă, săvârșită în localuri, parcuri, pe străzi sau în alte locuri publice în vederea practicării de raporturi sexuale cu acestea spre a obține foloase materiale, au fost depistate și sancționate contravențional 5 persoane cu amenzi în valoare de 2.500 lei.

Exemplificăm:

B.A.-M., în vârstă de 22 ani, din sat Cuchiniș, com.Brusturoasa, jud.Bacău – cu amendă în valoare de 500 lei – fiind depistată pe Șos.de Centură, la intersecție cu Șos.Focșani, atrăgând persoane în vederea practicării de raporturi sexuale

C.tin M., în vârstă de 41 ani, din oraș Hîrșova, jud.Constanța – cu amendă în valoare de 500 lei – fiind depistată pe Șos.de Centură, la intersecție cu Șos.Buzăului, atrăgând persoane în vederea practicării de raporturi sexuale.

J.G., în vârstă de 32 ani, dinBrăila – cu amendă în valoare de 500 lei – fiind depistată pe Șos.de Centură, la intersecție cu Șos.Buzăului, atrăgând persoane în vederea practicării de raporturi sexuale.

 

  1. d) Pentru pătrunderea cu încălcarea normelor legale de acces în instituţiile publice, au fost depistat şi sancţionat contravenţional numitul C. în vârstă de 49 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 500 lei – fiind depistat pătrunzând în incinta sediului D.A.S. Brăila în afara orelor de program ale instituției.

 

  1. e) Acţiuni pe linia cerşetoriei-vagabondaj:

 

În urma acțiunilor desfășurate pe linia depistării persoanelor care apelează la mila publicului şi a celor care vagabondează pe raza municipiului Brăila, au fost depistate 10 persoane. Dintre acestea au fost sancţionate contravenţional 6 persoane cu amenzi în valoare de 600 lei.

Exemplificăm:

P.I., în vârstă de 51 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 100 lei – fiind depistată pe str.1 Decembrie 1918, în dreptul supermarket-ului Carrefour, apelând în mod repetat la mila trecătorilor, fiind vizibil aptă de muncă.

A.I., în vârstă de 40 ani, din sat/com.Rîmnicelu, jud.Brăila – cu amendă în valoare de 100 lei – fiind depistat pe Șos.Rm.Sărat, în dreptul podului de cale ferată, apelând în mod repetat la mila trecătorilor, fiind vizibil apt de muncă.

T.T.-N.,  în vârstă de 20 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 100 lei – fiind depistată pe str.1 Decembrie 1918, în dreptul supermarket-ului Carrefour, apelând în mod repetat la mila trecătorilor, fiind vizibil apt de muncă.

 

  1. E) ACTIVITATEA ÎN ŞCOLI:

 

În baza Planului Unic de măsuri elaborat la nivelul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Brăila privind asigurarea climatului de siguranţă publică în incinta şi zonele adiacente unităţilor de învăţământ, poliţiştii locali au patrulat în zonele şcolilor repartizate asigurând un climat de ordine şi siguranţă publică.

Odată cu începerea noului an şcolar poliţiştii locali rutieri fluidizează zilnic traficul auto în zona unităţilor de învăţământ: Liceul „Gh.M.Murgoci”, Liceul „N.Bălcescu”, Şcoala Generală nr.7 „Ion Creangă”, Şcoala Generală nr.2 „Fănuş Neagu”, Şcoala Gimnazială „Sf.Andrei” și Școala Generală nr.4 „Al.I.Cuza” atât la intrarea cât şi la ieşirea de la cursuri a elevilor.

 

  1. F) ACTIVITĂŢI PE LINIE DE CIRCULAŢIE RUTIERĂ:

 

În perioada 18 – 24.04.2018, s-a acţionat zilnic cu un efectiv de 8 poliţişti locali pentru fluidizarea traficului rutier şi traversarea carosabilului în condiţii de siguranţă a elevilor în următoarele zone: Şcoala Gimnazială „Ion Creangă”, Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu”, Şcoala Gimnazială „Aurel Vlaicu”, Şcoala Gimnazială „Al.I.Cuza”, Colegiul Naţional „Nicolae Bălcescu” şi Colegiul Naţional „Gh.M.Murgoci”.

În data de 17.04.2018,  în intervalul orar 0945 – 1430, s-a acționat zilnic cu un efectiv de 2 poliţişti locali în zona str.Pietății – Spitalul de Urgență nr.3, în vederea fluidizării traficului rutier cu ocazia executării lucrărilor de tăiere a arborilor de către S.U.P. „Seroplant” Brăila.

În data de 19.04.2018, în intervalul orar 1100 – 1800,  s-a acționat cu un efectiv de 4 poliţişti locali în zona str.Pietății, tronson: Aleea Parcului – Aleea Cutezătorilor și în zona Calea Galați, tronson: str.Mircea Mălăeru – str.Ulmului, pentru fluidizarea traficului rutier cu ocazia executării lucrărilor de plombare a carosabilului.

În perioada 22 – 23.04.2018­, s-a acționat cu un efectiv total de 9 poliţişti locali în vederea fluidizării traficului rutier, în zona intersecției Șos. Buzăului c/c Aleea Stadionului – Parc Monument și în zona parcării laterale a Colegiului Național „Gh.M.Murgoci”, cu ocazia desfășurării activităților dedicate „Zilei Forțelor Terestre”, eveniment organizat de către Garnizoana Brăila.

 

  Pe lângă activităţile preventive poliţiştii locali rutieri au aplicat un număr de 70 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 17.825 lei şi au fost aplicate un număr de 102 puncte penalizare conform O.U.G.nr.195/2002 R, după cum urmează:

 

  1. Pentru nerespectarea normelor rutiere privind oprirea, staţionarea şi accesul interzis, au fost aplicate un număr de 50 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 7.105 lei şi au fost aplicate un număr de 102 puncte penalizare conform O.U.G.nr.195/2002 R:

Exemplificăm:

I.A., în vârstă de 65 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – în calitate de conducător auto a circulat cu autovehiculul marca Opel cu nr.de înmatriculare BR-57-BIA pe Calea Galați dinspre Bd.Al.I.Cuza către Bd.Independenței şi a oprit voluntar în zona de acţiune a indicatoruluiOprirea interzisă”;

D.C., în vârstă de 43ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – în calitate de conducător auto a circulat cu autovehiculul marca Ford cu nr.de înmatriculare BR-04-WEI pe str.1 Decembrie 1918 dinspre str.Griviței către str.Roșiorilor şi a oprit voluntar în zona de acţiune a indicatoruluiOprirea interzisă”;

I.N., în vârstă de 40 ani, din com.Zăvoaia, jud.Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – în calitate de conducător auto a circulat cu autovehiculul marca Volkswagen cu nr.de înmatriculare BR-15-GNC pe str.1 Decembrie 1918 dinspre str.Griviței către str.Roșiorilor şi a oprit voluntar în zona de acţiune a indicatoruluiOprirea interzisă”;

  P.C., în vârstă de 40 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – în calitate de conducător auto a circulat cu autovehiculul marca Mercedes-Benz cu nr.de înmatriculare BR-27-PLI pe Calea Călărașilor dinspre str.Vapoarelor către str.Danubiului și a oprit voluntar pe trecerea pentru pietoni situată la intersecția Calea Călărașilor c/c str.Danubiului.

S.H.-G., în vârstă de 27 ani, din mun.Tîrgovoște, jud.Dâmbovița – cu amendă în valoare de 435 lei şi 2 puncte penalizare – în calitate de conducător auto a circulat cu autovehiculul marca Volkswagen cu nr.de înmatriculare CJ-64-TGF pe Calea Călărașilor dinspre str.Vapoarelor către str.Danubiului și a oprit voluntar pe trecerea pentru pietoni situată la intersecția Calea Călărașilor c/c str.Danubiului.

B.M.-Fl., în vârstă de 26 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – în calitate de conducător auto a circulat cu autovehiculul marca Opel cu nr.de înmatriculare BR-92-BMF pe Calea Călărașilor dinspre str.Danubiului către str.Vapoarelor și a oprit voluntar pe trecerea pentru pietoni situată la intersecția Calea Călărașilor c/c str.Danubiului.

P.D.-A., în vârstă de 40 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – în calitate de conducător auto a circulat cu autovehiculul marca Land Rover cu nr.de înmatriculare BR-05-XKZ pe str.Ana Aslan dinspre Calea Călărașilor către str.Bastionului și a oprit voluntar pe trecerea pentru pietoni situată la intersecția str.Ana Aslan cu Calea Călărașilor.

I.C., în vârstă de 44 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – în calitate de conducător auto a circulat cu autovehiculul marca Dacia cu nr.de înmatriculare BR-85-VSV pe Calea Călărașilor dinspre Șos. Buzăului către str.Pietății și a oprit voluntar în colțul intersecției Calea Călărașilor c/c str.Pietății.

C.N., în vârstă de 20 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei  şi 2 puncte penalizare – în calitate de conducător auto a circulat cu autovehiculul marca Opel cu nr.de înmatriculare BR-15-CNV pe Calea Călărașilor și a oprit voluntar în colțul intersecției cu str. Danubiului.

S.G., în vârstă de 55 ani, din Brăila – cu avertisment şi 2 puncte penalizare – în calitate de conducător auto a circulat cu autovehiculul marca Toyota cu nr.de înmatriculare BR-21-AVE pe str.1 Decembrie 1918 dinspre str.Rahovei către str.Ștefan cel Mare și a oprit voluntar la mai puțin de 25 de metri de colțul intersecției str.1 Decembrie 1918 c/c str.Rahovei.

 T.G., în vârstă de 64 ani, din Brăila – cu avertisment şi 2 puncte penalizare – în calitate de conducător auto a circulat cu autovehiculul marca Ford cu nr.de înmatriculare BR-12-GSG pe str.Școlilor dinspre Bd.Dorobanților către str.Roșiorilor și a oprit voluntar în stația mijloacelor de transport public de călători.

M.E.-S., în vârstă de 49 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – în calitate de conducător auto a circulat cu autovehiculul marca Nissan cu nr.de înmatriculare BR-01-SOV pe Bd.Independenței dinspre str.1 Decembrie 1918 către str.G.ral Eremia Grigorescu și a oprit voluntar lângă platforma de tramvai, împiedicând circulația vehiculului pe șine.

D.Fl., în vârstă de 43ani, din Brăila – cu avertisment şi 2 puncte penalizare – în calitate de conducător a circulat cu auto marca Dacia cu nr.de înmatriculare BR-72-MIR pe str.Ana Aslan dinspre str.Bastionului către str.Școlilor, sector de drum semnalizat cu indicatorul rutier „accesul interzis”.

P.E.-M., în vârstă de 40 ani, din Brăila – cu avertisment şi 2 puncte penalizare – în calitate de conducător auto a circulat cu autovehiculul marca Hyundai cu nr.de înmatriculare BR-77-SIE pe str.Roșiorilor dinspre str.Dianei către str.1 Decembrie 1918, pe un sector de drum semnalizat cu indicatorul rutier „accesul interzis”.

E.B., în vârstă de 40 ani, din sat Scorțaru Vechi, com.Tudor Vladimirescu, jud.Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – în calitate de conducător auto a circulat cu autovehiculul marca Dacia cu nr.de înmatriculare BR-89-DOR, pe str.Roșiorilor dinspre str.Dianei către str.1 Decembrie 1918, pe un sector de drum semnalizat cu indicatorul rutier „accesul interzis”.

C.D.tru, în vârstă de 21ani, din sat Baldovinești, com.Vădeni, jud. Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – în calitate de conducător auto a circulat cu autovehiculul marca BMW cu nr.de înmatriculare BR-29-CHI, pe str.Roșiorilor dinspre str.Dianei către str.1 Decembrie 1918, pe un sector de drum semnalizat cu indicatorul rutier „accesul interzis”.

A.N., în vârstă de 50 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – în calitate de conducător a circulat cu auto marca Skoda cu nr.de înmatriculare BR-85-MDY pe str.Ana Aslan dinspre str.Bastionului către str.Mihai Eminescu, sector de drum semnalizat cu indicatorul rutier „accesul interzis”.

M.A., în vârstă de 48 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 580 lei şi 3 puncte penalizare – pe str.Școlilor cu sensul de deplasare dinspre str.Oborului către str.Pietății, în calitate de conducător al autovehiculului marca Dacia cu nr.de înmatriculare BZ-07-JOU, a staţionat voluntar la mai puțin de 25 de metri de trecerea pentru pietoni situată în zona intersecției str.Școlilor c/c str.Oborului.

I.I.-M., în vârstă de 39 ani, din Brăila – cu  amendă în valoare de 580 lei şi 3 puncte penalizare – în calitate de conducător auto al autovehiculului marca Dacia cu nr.de înmatriculare BR-45-MAI a staţionat voluntar în dreptul căii de acces a proprietății alăturate drumului public situate la nr.9 pe str.Carantina.

 

  1. Pentru nerespectarea normelor rutiere prevăzute de O.U.G.nr.195/2002 R de către conducătorii de vehicule cu tracţiune animală, au fost aplicate un număr de 3 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 3.915 lei.

Exemplificăm:

A.V.tin-M., în vârstă de 22 ani, din Brăila  – cu amendă în valoare de 1.305 lei – la data de 19.04.2018, în calitate de conducător de vehicul cu tracţiune animală s-a deplasat pe str.Barbu Ștefănescu Delavrancea dinspre str.Deva către Șos. Rm. Sărat, deplasarea cu acest tip de vehicul fiind interzisă pe străzile municipiului.

V.Fl.-L., în vârstă de 36 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 1.305 lei – la data de 19.04.2018, în calitate de conducător de vehicul cu tracţiune animală s-a deplasat pe str.Dorului dinspre str.Deltei către Șos. Rm. Sărat, deplasarea cu acest tip de vehicul fiind interzisă pe străzile municipiului.

V.Fl.-L., în vârstă de 36 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 1.305 lei – la data de 20.04.2018, în calitate de conducător de vehicul cu tracţiune animală s-a deplasat pe str.Rahova dinspre str.G.ral Eremia Grigorescu către str.1 Decembrie 1918, deplasarea cu acest tip de vehicul fiind interzisă pe străzile municipiului.

 

  • În perioada analizată, conform Legii nr.421/2002 sunt în termenul somaţiei legale un număr de 6 autovehicule.

Dacă după expirarea termenului somaţiei nu se va ridica de pe domeniul public, se vor aplica prevederile Legii nr.421/2002, respectiv se va valorifica în condiţiile legii mai sus-menţionată, intrând în patrimoniul Unităţii Administrativ Teritoriale a Municipiului Brăila.

 

  • Pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M.Brăila nr.649/2017, privind aprobarea modalităţii de gestiune, a Regulamentului şi a Caietului de sarcini ale Serviciului de administrare a parcărilor de pe raza Municipiului Brăila, au fost aplicate un număr de 3 sancţiuni contravenţionale cu avertisment.

Exemplificăm:

C.D.-S., în vârstă de 42 ani, din Brăila – cu avertisment – pe Calea Călărașilor, în parcarea Bl.B.2Bis, zona 16, poziția 14, în calitate de conducător al autovehiculului marca Volkswagen cu nr.de înmatriculare BR-75-DAI, a utilizat fără a deţine abonament locul de parcare de reşedinţă închiriat prin contract cu S.U.P.A.G.L. Brăila pentru autovehiculul BR-07-ZZY.

L.P.-D., în vârstă de 37 ani, din Brăila – cu avertisment – pe Bd. Independenței, în parcarea Bl.Turn, poziția 21, în calitate de conducător al autovehiculului marca Skoda cu nr.de înmatriculare BR-35-LEU, a utilizat fără a deţine abonament locul de parcare de reşedinţă închiriat prin contract cu S.U.P.A.G.L. Brăila pentru autovehiculul BR-03-CNM.

 

  • Pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M.Brăila nr.248/2008, privind interzicerea expunerii spre vânzare a autovehiculelor – înmatriculate sau neînmatriculate – pe terenul domeniului public și privat al Municipiului Brăila, cu excepția celor aprobate prin hotărâri ale Consiliului Local Municipal Brăila, a fost sancționat contravențional numitul P.C.-V., în vârstă de 60 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 500 lei – pe Bd.Dorobanților, în dreptul supertmarket-ului Kaufland a expus spre vânzare autovehiculul marca Renault cu nr.de înmatriculare BR-58-JAC, pe teren ce aparține domeniului public al Municipiului Brăila, în loc neautorizat în acest sens.

 

  • Pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M.Brăila nr.103/2008, privind staționarea voluntară a autovehiculelor cu o masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 t pe drumurile publice, precum și pe terenurile aparținând domeniului public și domeniului privat al Municipiului Brăila, au fost aplicate un număr de 4 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 4.000 lei.

Exemplificăm:

  • C.TRANSPORTAL.S.R.L., cu sediul în Brăila, reprezentată de S.R., în calitate de administrator – cu amendă în valoare de 1.000 lei – pe Calea Călărașilor, cu sensul de deplasare dinspre Șos. de Centură către Aleea Mecanizatorilor, în dreptul S.C.Yazaki.SRL a avut staționat voluntar cap tractor marca MAN cu nr.de înmatriculare BR-72-ROD, pe teren ce aparține domeniului public al Municipiului Brăila, în loc neautorizat în acest sens.
  • Gârbă M. Nicolae I.I., cu sediul în Brăila, reprezentată de G.N., în calitate de titular Întreprindere Individuală – cu  amendă în valoare de 1.000 lei – pe Calea Călărașilor, cu sensul de deplasare dinspre Șos. de Centură către Aleea Mecanizatorilor, în dreptul S.C.Yazaki.SRL a avut staționat voluntar semiremorca marca SCHMITZ cu nr.de înmatriculare CJ-02-FVO, pe teren ce aparține domeniului public al Municipiului Brăila, în loc neautorizat în acest sens.
  • Ș.P., în vârstă de 40 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 1.000 lei – pe str.Comuna din Paris, în dreptul imobilului cu nr.19, în calitate de proprietar a staționat voluntar cu ansamblul de vehicule format din cap tractor marca Iveco cu nr.de înmatriculare BR-77-STM și semiremorca marca SCHMITZ cu număr de înmatriculare BR-23-DER, pe teren ce aparține domeniului public al Municipiului Brăila, în loc neautorizat în acest sens.

 

  • Pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M.Brăila nr.5/2003, privind circulaţia şi staţionarea autovehiculelor pe trotuare, împiedicând circulaţia pietonilor, pe scuaruri, în alveole şi în staţiile mijloacelor de transport în comun, pe locurile de parcare rezervate persoanelor cu handicap marcate şi semnalizate corespunzător, au fost aplicate un număr de 5 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 900 lei.

Exemplificăm:

L.V., în vârstă de 50 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 200 lei – în calitate de conducător auto a circulat cu autovehiculul marca Opel cu nr.de înmatriculare BR-19-LAR pe str.Școlilor dinspre Bd.Dorobanților către str.Hipodrom şi a staţionat în staţia mijloacelor de transport în comun. 

P.M.-V.tin, în vârstă de 27 ani, din sat Cuza Vodă, com.Salcia Tudor,  jud.Brăila – cu amendă în valoare de 200 lei – în calitate de conducător auto a circulat cu autovehiculul marca Opel cu nr.de înmatriculare BR-19-MRV pe str.Școlilor dinspre Bd.Dorobanților către str.Hipodrom şi a staţionat în staţia mijloacelor de transport în comun. 

I.V., în vârstă de 48 ani, din Brăila – cu  amendă în valoare de 100 lei – în calitate de conducător auto a circulat cu autovehiculul marca Dacia cu nr.de înmatriculare VS-83-LIV pe str.Școlilor dinspre Bd.Dorobanților către str.Roșiorilor şi a staţionat în staţia mijloacelor de transport în comun. 

D.D., în vârstă de 47 ani, din mun.Ploiești, str.Mărășești, jud.Prahova – cu amendă în valoare de 200 lei – pe str.Oborului, în calitate de proprietar al autovehiculului marca Volkswagen cu nr.de înmatriculare PH-17-JTT, a staţionat pe trotuar, în dreptul Școlii Gimnaziale „Dimitrie Cantemir” împiedicând circulația pietonilor.

C.tin I., în vârstă de 37 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 100 lei – pe str. Hipodrom, în parcarea Blocului MAN în calitate de utilizator al autovehiculului marca Volkswagen cu nr.de înmatriculare BR-17-ART, a staționat pe locul de parcare rezervat persoanelor cu handicap, loc marcat şi semnalizat corespunzător.

 

  1. G) IN DOMENIUL COMBATERII COMERŢULUI STRADAL NEAUTORIZAT ŞI PENTRU PROTEJAREA POPULAŢIEI ÎMPOTRIVA UNOR ACTIVITĂŢI COMERCIALE ILICITE:

 

Poliţiştii locali din cadrul Biroului Inspecţie Comercială și-au desfășurat activitatea conform  prevederilor Legii nr.155/2010 privind atribuţiile de control în domeniul activităţii comerciale stabilite prin fișa postului și a actelor normative în vigoare, a tematicilor nr.165/10.01.2018, nr.166/10.01.2018, nr.167/10.01.2018 si a adresei nr.464/23.01.2018 privind delimitarea pe zone de control în centrele comerciale și în supermarket-urile din Municipiul Brăila şi a altor dispoziţii primite, urmărind în limita competenţelor respectarea legislaţiei pentru care suntem abilitaţi.

Au fost verificaţi un număr de 42 operatori economici şi s-au aplicat 12 sancţiuni contravenţionale  în valoare de 11.400 lei  pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M.nr.390/2016, H.C.L.M.nr.254/2016, H.G.nr.348/2004 și H.C.L.M.nr.81/2014 după cum urmează:

S.C.Zamfiflor.S.R.L., P.F.A.Craciun Marius-Vasilică sancţionate contravenţional conform HC.L.M.nr.390/2016 – pentru nevizarea autorizației de funcționare – valoare sancțiuni aplicate 4000 lei;

– P.F.A.Gutu Luxi sancţionată contravenţional conform H.G.nr.348/2004 – pentru neafișarea denumirii firmei – valoare sancțiune aplicată 400 lei;

– I.I.Ghinea Mihaela, S.C.Inedit.S.R.L. sancţionate contravenţional conform H.C.L.M.nr.254/2016 – pentru lipsa unui titlu valabil privind dreptul de ocupare al domeniului public – valoare sancțiuni aplicate 6000 lei;

– S.C.Agliluc Club.S.R.L. sancţionată contravenţional conform H.C.L.M.nr.81/2014 – pentru ocuparea domeniului public cu o terasă sezonieră fără a avea un titlu valabil privind dreptul de ocupare al domeniului public – valoare sancțiune aplicată 1000 lei.

S-a  verificat  modul de respectare al contractelor de salubritate, bonurile de ridicare al deșeurilor rezultate din activitatea comercială a operatorilor economici din zona str.I.C.Bratianu c/c str.Apollo și zona str.Radu Negru – Complex Pistruiatu.

Poliţiştii locali din cadrul Biroului Inspecţie Comercială au verificat contractele de închiriere și suprafețele real ocupate cu balcoane de catre persoane fizice sau societăți conform adresei nr.2157/02.04.2018 înaintată Poliției Locale Brăila de către Direcția Patrimoniu (24 balcoane).

S-au verificat în teren sesizările înregistrate la Biroul Inspecție Comercială în luna aprilie 2018 și s-a întocmit răspuns petenților.

 

  1. H) ÎN DOMENIUL DISCIPLINEI ÎN CONSTRUCŢII ŞI AL AFIŞAJULUI STRADAL:

 

În perioada analizată, Compartimentul Disciplina în Construcţii şi Afişaj Stradal a efectuat verificări în cazul a 11 lucrări sesizate și verificări pe zone.

Cu această ocazie am constatat că în cazul a 7 sesizări, lucrările au fost efectuate respectându-se prevederile Legii nr.50/1991.

– Lucrări clasate – 2;

– O sesizare nu s-a confirmat.

– În cazul a 2 lucrări se continuă verificările.

In continuare Poliția Locală Brăila prin compartimentul I.C.A.S. va monitoriza respectarea disciplinei în construcții și a afișajului stradal pe raza municipiului Brăila.

 

  1. I) ÎN DOMENIUL PROTECȚIEI MEDIULUI:

 

– Au fost efectuate verificări în teren în cadrul a 9 sesizări ale cetăţenilor.

– Au fost soluţionate 3 sesizări.

– A fost aplicata 1 somaţie, conform Anexei H.C.L.M.Brăila nr.5/2003:

Exemplificăm:

– G.M., din București, Sector 1, Șos.Străulești – în vederea efectuării lucrărilor de reparații a fațadei imobilului pe care îl deține pe str.C.A.Rosetti nr.13, Brăila.

– Au fost aplicate 2 sancţiuni  contravenţionale conform H.C.L.M.nr.5/2003:

Exemplificăm:

– A.E., din Galați, str.Arieșului, jud.Galați – sancţionată contravenţionalcu amendă în valoare de 200 lei, conform H.C.L.M. nr.5/2003  – pentru neefectuarea lucrărilor de reparații a fațadei imobilului pe care îl deține pe str.Mihai Bravu nr.517;

– L.E., din Brăila – sancţionată contravenţionalcu amendă în valoare de 200 lei, conform H.C.L.M. nr.5/2003  – pentru neîntreținerea curățeniei în curtea imobilului pe care îl deține pe str. Mihai Bravu nr.517;

S-a acţionat în teren la nivelul Comisiei pentru constatarea şi emiterea aprobărilor de toaletare şi doborâre a arborilor aflaţi pe domeniul public şi privat al Municipiului Brăila, comisie formată din reprezentanţi ai Primăriei Municipiului Brăila (Instituţia Arhitectului Şef şi Direcţia Tehnică), Poliţia Locală Brăila şi   S.U.P. „Seroplant” Brăila, fiind soluţionate 37 de sesizări ale cetăţenilor. 

 

  1. J) ALTE ACTIVITĂŢI:

 

– În ziua de 21.04.2018, cu ocazia desfăşurării la Sala Polivalentă „Danubius” Brăila a meciului de baschet masculin dintre echipele C.S. CUZA SPORT BRĂILA şi B.C. ATHLETIC CONSTANTA din cadrul Ligii 1- Faza Semifinală a Campionatului Național de Baschet Masculin Etapa a XIII-a, Ediția 2017/2018, un dispozitiv format din 6 poliţişti locali au asigurat ordinea şi liniştea publică pe durata meciului de baschet. Nu s-au semnalat incidente. 

 

– În data de 23.04.2018, cu ocazia sărbătoririi „Zilei Forţelor Terestre” a avut loc  ceremonia de depunere de coroane la monumentul sublocotentului Ecaterina Teodoroiu și ceremonialul militar desfășurat în Piața Independenței, unde un dispozitiv format din 16 poliţişti locali din cadrul Serviciului Ordine Publică și Circulație Rutieră au asigurat ordinea publică și fluidizarea circulației rutiere în zonele adiacente pe toată durata ceremoniei și a concertului. Nu au fost semnalate incidente.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *