„Sănătatea” intră în grevă

  • FEDERAȚIA SANITAS A STRÂNS NUMĂRUL DE SEMNĂTURI NECESAR PENTRU DECLANȘAREA GREVEI GENERALE

Federatia Sanitas anuntă că au strans 50.000 de semnături pentru declansarea grevei. Astfel că printr-un comunicat de presă Consiliul National al Federatiei Sanitas a anuntat astăzi programul grevelor.

„Consiliul Național al Federației SANITAS din România, reunit astăzi, 4 mai 2018, în ședință extraordinară, a analizat rezultatele dialogului din această săptămână cu reprezentanții Ministerului Sănătății și a mandatat Biroul Operativ să negocieze cu factorii de decizie soluțiile propuse pentru depășirea crizei din sistemul de sănătate și asistență socială.
În același timp, au fost analizate listele de semnături pentru grevă, strânse de organizațiile județene SANITAS, Consiliul Național constatând că sunt peste 50.000 de semnături, ceea ce înseamnă că sunt îndeplinite condițiile legale pentru declanșarea grevei în cele două sectoare de activitate. În consecință, programul de greve continuă în termenii stabiliți inițial:
 – 7 mai – grevă de avertisment, în intervalul orar 9.00 – 11.00;
 – 11 mai – grevă generală în sistemul de sănătate și asistență socială.
Membrii Consiliului Național au reiterat faptul că organizația noastră rămâne deschisă la dialog, în condițiile în care partea guvernamentală oferă – chiar și în al doisprezecelea ceas – soluții consistente și real aplicabile pentru rezolvarea problemelor generate în Sănătate și Asistență socială prin aplicarea noii legi a salarizării”, semneaza
Consiliul Național al Federației SANITAS din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *