Sănătatea brăileană a fost în grevă

Sindicaliştii din cadrul Federaţiei „Sanitas”-filiala Brăila, au fost astăzi dimineaţă în grevă de avertisment, între orele 9.00 şi 11.00, timp în care doar o treime dintre angajaţi şi-au continuat activitatea. La Brăila, membrii Sanitas au ieşit în curtea Spitalului de Psihiatrie, a Spitalului Județean de Urgentă, Maternitate şi Spitalul 3.

Potrivit liderului Gabriel Muth, liderul Sindicatului „Sanitas”, al Spitalului de Psihiatrie Brăila, timpul de aşteptare în spitale va creşte pentru pacienţii care nu sunt urgenţe. „Vom asigura toate urgenţele la Psihiatrie şi nu ne dorim ca pacienţii să fie afectaţi, însă cei care nu sunt urgenţe vor aştepta mai mult”, a susţinut el.

Asistentii speră că solicitările lor să fie rezolvate în cadrul unor discuţii care ar urma să aibă loc marţi, la Guvern.

„În caz contrar, începând de vineri, 11 mai, vom intra în grevă generală pe termen nelimitat”, a adăugat presedinta sindicatului „Sanitas”, – filiala Brăila Mariuca Iancu. Principalele revendicări ale Federaţiei Sanitas vizează modificarea legii salarizării, în sensul eliminării plafonului de 30% pentru sporuri, creşteri salariale pentru tot personalul din sănătate şi asistenţă socială şi negocierea şi semnarea Contractelor colective de muncă la nivelul celor două sectoare de activitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *