Vineri, GREVĂ GENERALĂ, în spitale

Membrii sindicatului ”Sanitas” Brăila, au fost ieri, 7 mai, în grevă de avertisment! De altfel, sindicaliști din întreaga țară au protestat timp de două ore, între orele 9.00 şi 11.00. Mai exact, membrii ”Sanitas” din unitățile sanitare și de asistență socială, dar și Direcția de Sănătate Publică, au participat la greva de avertisment, manifestându-și nemulțumirea și indignarea față de discriminările și inechitățile din legea salarizării.

Greva de avertisment de ieri, a fost ultimul pas înaintea grevei generale anunțată de Federația ”Sanitas” pentru 11 mai.

“Stimati colegi,

Iată-ne din nou în situația în care trebuie să ne strigăm drepturile în stradă. Federația SANITAS a cerut și cere în continuare acordarea creșterilor salariale pentru tot personalul din sănătate și asistență socială, precum și negocierea și semnarea Contractelor colective de muncă la nivelul sectoarelor de activitate sănătate și respectiv asistență socială.
Se împlinește imediat un an de când facem eforturi neobosite pentru modificarea acestei Legi a salarizării personalului plătit din fonduri publice. O lege care s-a creat fără consultarea sindicatelor, dar și fără consultarea celorlalte ministere, asumată doar de un ministru al muncii fără experiență și cu multă aroganță!
În acest răstimp am încercat toate căile de comunicare, toate mijloacele ce pot duce la un dialog sincer și eficient în vederea înlăturării discriminărilor din lege. Unele lucruri le-am reușit după multe insistențe și ieșiri în stradă. După marele miting al Federației Sanitas din Octombrie 2017 a fost elaborată Ordonanța de Urgență nr. 91/2017 prin care au fost făcute câteva corecții. A fost aprobată acordarea indemnizației de hrană pentru personalul medico-sanitar care a beneficiat de tichetele de masă și a fost eliminată obligativitatea efectuarii a 48 de ore de muncă săptămânal pentru medici. Sunt insuficiente însă aceste măsuri !!!
În continuare problemele care ard cel mai tare sunt ignorate de către guvernanți.
Avem azi o echipă medicală divizată, în care unii beneficiază de creșteri salariale iar altora li se taie și din puținul ce l-au avut ! Disparitățile dintre diferitele categorii profesionale sunt enorme și evidente. Nu putem face act medical de calitate într-un spital în care echipa care conlucrează la reușita actului medical este tratată diferențiat, unde unele salarii au fost majorate iar ceilalți salariați vor aștepta până în anul 2022 ca să beneficieze de majorările salariale integrale; acolo unde reașezarea grilei de salarizare prin noii coeficienți de ierarhizare face mai lipsită de importanță munca farmacistului, biologului, biochimistului, chimistului, fiziokinetoterapeutului, psihologului, moașei. De asemenea, cei care duc greul muncii de jos, infirmierele, îngrijitoarele, fără de care ar fi de neconceput ideea de igienă și sanitație într-un spital – sunt în unele cazuri ”beneficiari” de scădere a veniturilor salariale. Trebuie să amintim deasemenea faptul că prin plasarea personalului tehnico-administrativ și de întreținere în afara grilei de salarizare pentru personalul de specialitate spitalicesc, din anexa 2 a Legii, aceștia nu pot beneficia de sporurile de condiții de muncă specifice activității lor din spital.
Am enumerat aici majoritatea profesioniștilor din sistemul de sănătate care sunt nemulțumiți de această lege. Pe bună dreptate atunci, întrebarea firească este: pentru cine s-a scris această lege? Contribuie ea cu adevărat la îmbunătățirea motivației financiare a profesioniștilor din sănătate? Vor putea pacienții beneficia de servicii mai performante dacă echipa medicală este dezbinată și învrăjbită ??? Cu siguranță NU !
In aceste zile încă se mai poartă negocieri, iar interersul nostru colectiv trebuie să fie însușit de către decidenții din Guvern.
Încă din cursul anului 2017, Federația SANITAS a solicitat ministerelor de resort să opereze câteva modificări cruciale la legislația în vigoare, modificări cu ajutorul cărora se puteau evita aceste inechități și implicit escaladarea conflictului la care participăm cu toții azi. Pe tot parcursul negocierilor și mai ales în timpul pichetărilor SANITAS, guvernanții au promis reglementarea acestor situații în regim de urgență, promisiuni care nu au fost onorate. Reamintim aici cele mai importante dintre ele.
1. Clarificarea impozitării indemnizației de hrană în sensul reducerii impozitării acesteia de la 41,5% la 10% astfel încât contravaloarea ei să poată fi echivalentul tichetelor de masă. Așa a fost promisiunea inițială. Pe urmă am constatat că de fapt legea este atât de ambiguă încât permite impozitarea și așa și așa, iar astăzi în unele unități se impozitează cu 10% iar în altele cu 41,5%.
2. Creșterea salariilor de încadrare pentru directorii de îngrijiri și directorii financiar-contabili din instituțiile sanitare. Cu toate încercările de a corecta aceste salarii, prin Legea de aprobare a OUG 91/2017 s-a demonstrat că se poate și mai prost!
3. Recunoașterea oficială că moașele, tehnicienii medicali și surorile medicale sunt asimilați asistentului medical din punctul de vedere al momentului de aplicare a creșterilor salariale.
4. Eliminarea plăților suplimentare pentru sâmbete, duminici și sărbători legale și pentru gărzile medicilor din plafonul de 30% pentru sporuri. Acest lucru este posibil numai prin eliminarea art. 25 alin.3) din Legea 153.
5. Păstrarea dreptului câștigat de sistemul sanitar, de a fi exceptat de la plafonul de 30% pentru sporuri, în situații speciale având în vedere aici spitalele de monospecialitate în special, prin Hotărâre de Guvern.
6. Posibilitatea cumularii sporurilor prevăzute în anexele 6 și 7 ale Regulamenrului de sporuri, cu cele de condiții de muncă, situație care ar permite echilibrarea veniturilor pentru personalul încadrat în spitalele de importanță națională și Institutele Naționale.
7. Asigurarea creșterii salariilor de încadrare la nivelul anului 2022 pentru toate categoriile profesionale din sistemul sanitar, inclusiv personalul TESA. Așa se cere să fie tratată echipa medicală, în mod unitar !
8. Asigurarea salariilor de bază printr-o ierarhizare corectă pentru biologi, chimiști, biochimiști, psihologi, fiziokinetoterapeuți, farmaciști și asistenți sociali (la nivel de pregătire similar – salarizare similară !).
9. Păstrarea limitelor prevăzute în actualul Regulament de sporuri cu garantarea unui spor minim care să previna reducerea veniturilor salariale.
Federația SANITAS consideră că modificarea Legii 153/2017 este singura soluție pentru un sistem de salarizare corect și nediscriminatoriu în sănătate și asistență socială.
În forma actuală a legii sunt multe inechități și omisiuni ce trebuie rezolvate. Dar, până la materializarea promisiunilor guvernamentale, Federația SANITAS respectă decizia Consiliului Național SANITAS privind programul de proteste, respectiv organizarea grevei de avertisment în data de 7 mai și declanșarea grevei generale începând cu 11 mai. Vrem să vedem o soluție clară, completă, asumată și adoptată de guvern, astfel încât nici un angajat din sănătate și asistență socială să nu mai înregistreze pierderi de venituri salariale”, aceasta este poziția SANITAS. Aceasta este forța SANITAS! ÎMPREUNĂ SUNTEM MAI PUTERNICI! ”, semneaza comunicatul, BIROUL OPERATIV AL FEDERATIEI SANITAS DIN ROMANIA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *