Decrete semnate de Președintele României, Klaus Iohannis. Un decret vizează Brăila

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat joi, 10 mai a.c., următoarele decrete:

  • Decret privind promulgarea Legii  pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 108/2017 privind prorogarea unui termen;
  • Decret privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 92/2017 privind aprobarea Programului-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preșcolarii și elevii din 50 de unități de învățământ preuniversitar de stat.

In ceea ce priveste al doilea decret, privind aprobarea Programului-pilot, legea stipulează că la sfârșitul anului școlar 2017-2018, în perioada desfășurării activității didactice, preșcolarilor și elevilor din 50 de unități de învățământ preuniversitar de stat, denumite în continuare unități-pilot, li se acordă, cu titlu gratuit, un suport alimentar, constând într-un pachet alimentar sau într-o masă caldă pe zi, în limita unei valori zilnice de 7 lei/beneficiar, inclusiv taxa pe valoarea adăugată.

De la Brăila, Scoala Gimnazială din comuna Ciocile, beneficiază de această lege avand un buget total de 377 mii de lei, defalcat pe anul 2017 -161 mii lei si pe 2018-216 mii lei.  

Responsabilii pentru efectuarea plăților către furnizori sunt primarii unităților/subdiviziunilor administrativ-teritoriale sau persoanele împuternicite, după caz.

La închiderea programului-pilot, la finalul anului școlar 2017-2018, în urma analizei realizate de Ministerul Educației Naționale, pe baza rezultatelor obținute și interpretate lunar, pe parcursul derulării proiectului, la nivelul fiecărui inspectorat școlar județean/Inspectoratului Școlar al Municipiului București, prin hotărâre a Guvernului, se va decide asupra oportunității extinderii acestui program la nivel național, respectiv asupra modalității de implementare.

Unitățile de învățământ incluse în Programul-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preșcolarii și elevii din 50 de unități de învățământ preuniversitar de stat pot beneficia și de finanțare externă pentru susținerea unor activități similare programului-pilot.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *