021.44.44.000, telefonul tânărului NEETs

Pentru facilitarea interacțiunii cu tinerii NEETs, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă a lansat, în cadrul proiectului INTESPO – Înregistrarea Tinerilor în Evidențele Serviciului Public de Ocupare, un număr de telefon special, destinat acestora.

Apelând 021.44.44.000, tinerii cu vârsta între 16 și 25 de ani, care nu au loc de muncă, nu urmează o formă de învățământ și nu participă la activități de formare profesională pot afla date utile care îi pot ajuta să facă un pas important în carieră.

Care sunt avantajele pe care le poate obține dacă se înregistrează la SPO, care sunt pașii pe care trebuie să-i parcurgă pentru înregistrare, ce acțiuni se vor derula în apropiere de el și când vor avea loc acestea, cum poate participa, sunt doar câteva dintre informațiile pe care le poate obține de la experții proiectului INTESPO – Înregistrarea Tinerilor în Evidențele Serviciului Public de Ocupare.

De asemenea, la nivelul fiecărei agenții teritoriale pentru ocuparea forței de muncă s-au constituit echipe locale de intervenție formate din experți de ocupare, asistenți sociali, consilieri școlari/mediatori școlari, în măsură să îndrume sau să ofere tânărului asistența și serviciile de care acesta are nevoie.

Experților de ocupare din cadrul fiecărei echipe locale de intervenție le-au fost alocate numere de telefon, astfel încât, pentru operativitate, tinerii NEETs se pot adresa direct agenției locale pentru ocuparea forței de muncă în raza căreia au domiciliul sau reședința.

Numele experților de ocupare din echipele locale de intervenție și datele de contactale acestora sunt disponibile la http://www.anofm.ro/files/Date%20de%20contact%20experti%20ELI.pdf.

021.44.44.000, telefonul tânărului NEETINTESPO – Înregistrarea Tinerilor în Evidențele Serviciului Public de Ocupare este implementat de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă în parteneriat cu Ministerul Muncii și Justiției Sociale, Ministerul Educației Naționale și Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială și este cofinanţat prin Programul Operaţional Capital Uman, Axa prioritară 2 – Îmbunătăţirea situaţiei tinerilor din categoria NEETs, Obiectiv specific 2.3 – Creșterea numărului tinerilor NEETs inactivi înregistrați la Serviciul Public de Ocupare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *