3 olimpici brăileni „dă examenul de Bac'”

Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Ploiești găzduieşte, în perioada 10 – 25 mai, sesiunea specială a examenului național de Bacalaureat pentru absolvenţii de liceu participanţi la loturile naţionale lărgite care se pregătesc pentru olimpiadele și concursurile internaţionale pe discipline/sportive.

Pentru susţinerea examenului în această sesiune sunt eligibili 148 de elevi de clasa a XII-a, aflaţi în pregătire sau în etapele de selecţie pentru alcătuirea echipelor care vor reprezenta România atât la olimpiadele internaţionale pe discipline, cât şi la diverse competiţii sportive europene sau mondiale. De asemenea, pot participa trei absolvenţi ai unităţilor de învăţământ militar, nominalizați de Ministerul Apărării Naționale pentru concursul de admitere în instituții de învăţământ de profil din SUA.

De la Brăila, participă elevii: Andrei Radu si Alex Tatomir de la Colegiul National „Nicolae Bălcescu” si eleva Iulia Banga de la Liceul cu Program Sportiv, clasa atletism.

Probele de evaluare a competenţelor se vor desfăşura astfel: 14-15 mai (evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română/limba maternă), 16 mai (evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională), respectiv 17-18 mai (evaluarea competenţelor digitale).

Miercuri 16 mai este programata evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională

  • Proba este programată miercuri 16 mai 2018
  • Candidaţii vor avea asupra lor cartea de identitate în original şi instrumente de scris cu cerneală sau pastă de culoare albastră.
  • Candidaţii se vor prezenta la centrul de examen în intervalul orar 8,00-8,30.

Probele scrise au următorul calendar: 21 mai (Limba şi literatura română), 22 mai (proba obligatorie a profilului), 23 mai (proba la alegere a profilului şi specializării) și 24 mai (limba şi literatura maternă). Afişarea primelor rezultate, la sediul unităţii de învăţământ care va găzdui această sesiune specială, este prevăzută pentru data de 24 mai (până la ora 18:00), depunerea contestaţiilor fiind programată în cursul aceleiaşi zile (18:00 – 20:00). În data de 25 mai vor fi soluţionate contestaţiile şi afişate rezultatele finale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *