Poliţia Locală Brăila în acţiune

În perioada 08 – 15.05.2018, Poliţia Locală Brăila a acţionat pe raza Municipiului Brăila, în conformitate cu competenţele conferite de Legea nr.155/2010. Poliţiştii locali au constatat şi aplicat un număr de 130 sancţiuni contravenţionale în valoare de 44.217 lei.

Au fost organizate şi s-a participat la următoarele acţiuni:

 • pe linia salubrităţii           –  7 acţiuni;
 • pe linia combaterii cerşetoriei şi vagabondajului           –  7 acţiuni;
 • pe linia combaterii comerţului stradal neautorizat           –  7 acţiuni;
 • acţiuni în cooperare cu D.S.P. Brăila –  3 acțiuni;
 • acţiuni în cooperare cu S.U.P.A.G.L. Brăila           –  6 acțiuni;
 • acţiuni în cooperare cu S.U.P.”Seroplant”           –  7 acțiuni;
 • acțiuni în cooperare cu D.A.S. Brăila           –  3 acțiuni;
 • acțiuni în cooperare cu Garda de Mediu Brăila                              –  2 acțiuni.

Cu deficienţele constatate au fost înaintate informări următoarelor instituţii, pentru luarea măsurilor ce se impun potrivit competenţelor:

 • Primăria Municipiului Brăila –  7 informări;
 • U.P.A.G.L.Brăila           –  7 informări;
 • Direcţia Tehnică din cadrul Primăriei Municipiului Brăila –  6 informări;
 • S.P. Brăila –  3 informări;
 • C. ECO S.A. –  2 informări;
 • C.BRAI-CATA.S.R.L. –  3 informări;
 • C.R.E.R ECOLOGIC SERVICE S.R.L. –  3 informări;
 • Garda de Mediu Brăila –  2 informări.

 

 1.  A) ACŢIUNI PE LINIA MONITORIZĂRII VIDEO A MUNICIPIULUI:    

 

În perioada analizată poliţiştii locali care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Dispeceratului Monitorizare au constatat următoarele:

Au fost surprinse cu ajutorul camerelor de luat vederi 4 accidente rutiere fără victime. A fost anunțat imediat Serviciul Rutier din cadrul Poliției Municipiului Brăila pentru luarea măsurilor ce se impun.

– Au fost înaintate Poliției Municipiului Brăila – Biroul Investigații Criminale, Biroul Ruitier și Judecătoriei Brăila, imaginile stocate şi prelucrate în cazul a 6 investigaţii privind comiterea unor infracţiuni și contravenții pe raza municipiului Brăila.

 

 1. B) ACŢIUNI PE LINIA MONITORIZĂRII VIDEO A UNITĂŢILOR DE ÎNVĂŢĂMÂNT:

 

Se continuă activitatea de monitorizare a celor 5 unităţi de învăţământ din Municipiul Brăila. În perioada analizată nu au fost înregistrate evenimente deosebite. Nu au fost probleme în exploatarea tehnicii.

 

 1. C) PE LINIA CURĂŢENIEI MUNICIPIULUI BRĂILA:

 

În perioada analizată au fost depistate şi sancţionate 11persoane cu amenzi în valoare de 3.025 lei conform H.C.L.M. Brăila nr.5/2003. Totodată au fost sancţionați 5 căruţaşi cu amenzi în valoare de 1.375 lei surprinși transportând moloz şi gunoi de orice natură pe străzile municipiului.  

Exemplificăm:

– D.Gh., în vârstă de 50 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 500 lei – fiind depistat pe str.Viilor pe terenul viran din dreptul imobilului cu nr.4 descărcând dintr-un atelaj hipo reziduuri vegetale, pe domeniul public în loc neautorizat.

– V.Fl.-L., în vârstă de 36 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 250 lei – fiind depistat pe str.Rândunicii în dreptul Cimitirului ,,Sf.Constantin” descărcând dintr-un atelaj hipo reziduuri vegetale, pe domeniul public în loc neautorizat.

– Ș.D.tru, în vârstă de 35 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 250 lei – fiind depistat pe terenul viran din dreptul Parcului A.N.L. Lacu Dulce descărcând dintr-un atelaj hipo 15 saci din rafie plini cu moloz, pe domeniul public în loc neautorizat.

 

 • Pentru aruncarea sau depozitarea pe domeniul public precum şi în alte locuri publice, a reziduurilor de orice natură (menajere, industriale, vegetale, moloz), a fost depistate şi sancţionate contravenţional 3 persoane cu amenzi în valoare de 500 lei.

Exemplificăm:

I.M., în vârstă de 61 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 250 lei – fiind depistată pe str.Theodor Aman în dreptul imobilului sus-menționat depozitând circa 3 m3 deșeuri de orice natură, pe domeniul public în loc neautorizat.

P.V.tina-M., în vârstă de 22 ani, din oraș Plopeni, str.Cimbrului, jud.Prahova – cu amendă în valoare de 250 lei – fiind depistată pe str.Tudor Vladimirescu la intersecție cu Calea Galați aruncând o sacoșă din plastic plină cu gunoi menajer, pe domeniul public în loc neautorizat.

D.G., în vârstă de 65 ani, din Brăila – cu avertisment – fiind depistată pe str.Danubiului la intersecție cu str.Florilor aruncând o sacoșă din plastic plină cu gunoi menajer, pe domeniul public în loc neautorizat.

 

 • Pentru comercializarea şi consumul seminţelor pe străzi sau în alte locuri publice, au fost depistate şi sancţionate contravenţional 6 persoane, cu amenzi în valoare de 350 lei.

Exemplificăm:

– B.M.-Fl., în vârstă de 18 ani, din sat/com.Cazasu, jud.Brăila – cu amendă în valoare de 100 lei – fiind depistat pe str.Comuna din Paris  în dreptul Căminului Cultural ,,Nedelcu Chercea” consumând seminţe de floarea soarelui şi aruncând cojile pe jos.

– Ș.Fl., în vârstă de 23 ani, din Galați, str.Costache Conachi, jud.Galați – cu amendă în valoare de 50 lei – fiind depistată în Parc Monument la Rondou, consumând seminţe de floarea soarelui şi aruncând cojile pe jos.

– B.V.tin, în vârstă de 26 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 50 lei – fiind depistat în Parcul Monument pe aleea de la Rondou spre Stadionul Municipal consumând seminţe de floarea soarelui şi aruncând cojile pe jos.

 • Pentru neluarea de către persoanele fizice și juridice a măsurilor de împrejmuire și salubrizare a terenurilor pe care le dețin, în calitate de proprietari sau administratori, a fost depistat și sancționat contravențional numitul B.G., în vârstă de 61 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 1.000 lei – în calitate de proprietar a terenului de pe str.Reșița la intersecție cu str.Timiș, nu a luat măsuri de împrejmuire și salubrizare.

 

 • Pentru utilizarea unui loc de parcare de reședință fără a deține un abonament, conform H.C.L.Brăila nr.649/2017 a fost depistat și sancționat contravențional numitul M.Cl.-G., în vârstă de 21ani, din sat Lunca, com.C.A.Rosetti, jud.Buzău – cu avertisment – pentru parcarea autovehiculului marca Volkswagen Golf cu nr.de înmatriculare BZ-15-MBC, pe locul de parcare de reședință atribuit de către S.U.P.A.G.L. Brăila, prin contract autovehiculului cu nr.de înmatriculare BR-28-SIM.

 

 • Pentru producerea și deținerea de deșeuri cu regim special, dacă nu dețin instalații proprii autorizate pentru asemenea activități, au obligația să asigure valorificarea sau eliminarea acestora prin predarea către agenții economici care dețin autorizații valabile emise de autoritățile competente în vederea colectării, tratării, reciclării, transportului și eliminării acestora, conform H.C.L.M. Brăila nr.54/2016, a fost depistată și sancționată contravențional numita P.M., în vârstă de 60 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 2.000 lei – fiind depistată, aruncând vată minerală de sticlă în capacitățile de colectare ce aparțin Bl.B2 situat pe str.Pontonieri.

 

 1. D) CU PRIVIRE LA TULBURAREA ORDINII ŞI LINIŞTII PUBLICE:

 

Au fost constatate şi aplicate sancţiuni  5  contravenţionale în valoare de 1.100 lei, conform Legii nr. 61/1991 R:

 1. a) Pentru săvârşirea în public de acte, fapte sau gesturi obscene, proferarea de injurii de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică, să provoace indignarea cetăţenilor, ori să lezeze demnitatea acestora sau a instituţiilor publice, a fost depistat şi sancţionat contravenţional numitul R., în vârstă de 44 ani, din Brăila – cu amenzi în valoare de 400 lei – în zilele de 09 și 14.05.2018, a proferat injurii și expresii jignitoare în incinta sediului S.P.C. Brăila la adresa funcționarilor de la ghișee lezând onoarea și demnitatea acestora.

 

 1. b) Pentru refuzul unei persoane de a da relații pentru stabilirea identității sale, de a se legitima cu actul de identitate sau de a se prezenta la sediul poliției, la cererea justificată a organelor de menținere a ordinii publice, aflate în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au fost depistate și sancționate contravențional 4 persoane cu amenzi în valoare de 700 lei.

Exemplificăm:   

        – T.I.-C., în vârstă de 42 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 100 lei – pentru refuzul de a se legitima la cererea justificată a polițiștilor locali în urma săvârșirii de către acesta a unei contravenții prevăzută de H.C.L.M.Brăila nr.5.

B.A., în vârstă de 66 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 300 lei – în calitate de proprietar al auto marca Audi cu nr.de înmatriculare BR-086977, a refuzat să se prezinte la sediul Poliției Locale Brăila la invitația justificată a poliţiştilor locali aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în vederea clarificării situației privind încălcarea prevederilor H.C.L.M.nr.5/2003.

O.S.-C., în vârstă de 32 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 200 lei – în zona intersecției Calea Călărașilor cu Bd.Al.I.Cuza, în calitate de conducător auto, a refuzat să dea relaţii pentru stabilirea identităţii sale sau de a se legitima cu actul de identitate la cererea justificată a poliţiştilor locali aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în vederea clarificării situației privind încălcarea prevederilor R.A. O.U.G. Nr.195/2002 (R).

D.L., în vârstă de 42 ani, din Galați, str.Garofiței, jud.Galați – cu amendă în valoare de 100 lei – în calitate de proprietar al auto marca Skoda cu nr.de înmatriculare BR-08-BCV, a refuzat să se prezinte la sediul Poliției Locale Brăila, la invitația justificată a poliţiştilor locali aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în vederea clarificării situației privind încălcarea prevederilor H.C.L.M.nr.649/2017.

 

 1. E) ACTIVITATEA ÎN ŞCOLI:

 

În baza Planului Unic de măsuri elaborat la nivelul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Brăila privind asigurarea climatului de siguranţă publică în incinta şi zonele adiacente unităţilor de învăţământ, poliţiştii locali au patrulat în zonele şcolilor repartizate asigurând un climat de ordine şi siguranţă publică.

Odată cu începerea noului an şcolar poliţiştii locali rutieri fluidizează zilnic traficul auto în zona unităţilor de învăţământ: Liceul „Gh.M.Murgoci”, Liceul „N.Bălcescu”, Şcoala Generală nr.7 „Ion Creangă”, Şcoala Generală nr.2 „Fănuş Neagu”, Şcoala Gimnazială „Sf.Andrei” și Școala Generală nr.4 „Al.I.Cuza” atât la intrarea cât şi la ieşirea de la cursuri a elevilor.

 

 1. F) ACTIVITĂŢI PE LINIE DE CIRCULAŢIE RUTIERĂ:

 

În perioada 09 – 15.05.2018, s-a acţionat zilnic cu un efectiv de 8 poliţişti locali pentru fluidizarea traficului rutier şi traversarea carosabilului în condiţii de siguranţă a elevilor în următoarele zone: Şcoala Gimnazială „Ion Creangă”, Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu”, Şcoala Gimnazială „Aurel Vlaicu”, Şcoala Gimnazială „Al.I.Cuza”, Colegiul Naţional „Nicolae Bălcescu” şi Colegiul Naţional „Gh.M.Murgoci”.

În perioada 08 – 09.05.2018, s-a acționat cu un efectiv total de 7 polițiști locali în vederea eliberării parcării și fluidizării traficului rutier în zona str.Pietății –Cimitirul Eroilor “Sf. Constantin”, cu ocazia desfăşurării manifestărilor dedicate sărbătoririi „Zilei Proclamării Independenţei de Stat a României”, „Zilei Victoriei Coaliției Națiunilor Unite” şi ”Zilei Uniunii Europene”, evenimente organizate de Garnizoana Brăila.

În data de 09.05.2018, în intervalul orar 0800 – 1600, s-a acționat cu un efectiv de 2 polițiști locali în zona intersecției Șoseaua Buzăului cu Aleea StadionuluiParc Monument, în vederea restricționării accesului autovehiculelor cu ocazia desfășurării ”Crosul Tineretului 2018”.

În perioada 10 – 11.05.2018­, în intervalul orar 2100 – 0500,  s-a acționat cu un efectiv total de 4 poliţişti locali în zona intersecției cu sens giratoriu Șoseaua de Centură cu Șoseaua Buzăului, în vederea fluidizării traficului cu ocazia executării lucrărilor de refacere a carosabilului.

În data de 11.05.2018, în intervalul orar 1000 – 1400, s-a acționat cu un efectiv de 2 polițiști locali în cadrul evenimentului organizat în parcarea Brăila Mall, de către I.P.J. Brăila, ”Împreună, pentru siguranța copiilor„ – Ediția a II-a, acțiune ce vizează creșterea gradului de siguranță în școli, precum și promovarea profesiilor din sfera ordinii, siguranței și apărării naționale.

 

Pe lângă activităţile preventive poliţiştii locali rutieri au aplicat un număr de 52 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 15.648 lei şi au fost aplicate un număr de 78 puncte penalizare conform O.U.G.nr.195/2002 R, după cum urmează:

 

 1. Pentru nerespectarea normelor rutiere privind oprirea, staţionarea şi accesul interzis, au fost aplicate un număr de 39 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 6.670 lei şi au fost aplicate un număr de 78 puncte penalizare conform O.U.G.nr.195/2002 R:

Exemplificăm:

B.P., în vârstă de 50 ani, din oraș Măcin, jud.Tulcea – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca Iveco cu nr.de înmatriculare TL-04-MZM pe Calea Galați dinspre str.Catolică către str.Nicolae Bălcescu şi a oprit voluntar în zona de acţiune a indicatorului Oprirea interzisă”;

G.A.-Șt., în vârstă de 30 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca BMW cu nr.de înmatriculare BR-08-LAT în intersecția cu sens giratoriu Piața Traian și a oprit voluntar pe trecerea pentru pietoni situată în dreptul sediului Băncii B.R.D.

D.E., în vârstă de 65 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca Mazda cu nr.de înmatriculare BR-77-ZXU pe str.Danubiului și a oprit voluntar pe trecerea pentru pietoni situată în dreptul sediului Băncii Transilvania.

O.S.-C., în vârstă de 32 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca Audi cu nr.de înmatriculare BR-088068 și a oprit voluntar pe trecerea pentru pietoni situată la  intersecția Calea Călărașilor cu Bd.Al.I.Cuza.

C.I., în vârstă de 50 ani, din mun.Galați, str.Oțelarilor, jud.Galați – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca Dacia cu nr.de înmatriculare GL-12-BRO și a oprit voluntar pe trecerea pentru pietoni situată la intersecția Calea Călărașilor cu str.Tineretului.

I.G., în vârstă de 65 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca Daewoo cu nr.de înmatriculare BR-83-MIX și a oprit voluntar pe trecerea pentru pietoni situată la intersecția Calea Călărașilor cu Bd.Dorobanților.

N.N., în vârstă de 44 ani, din com.Stăncuța, jud.Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca Ford cu nr.de înmatriculare BR-89-BGD pe str.Nicolae Bălcescu dinspre Calea Galați către str.Catolică și a oprit voluntar la mai puțin de 25 de metri de intersecția Calea Galați cu str.Nicolae Bălcescu.

T.C.-C., în vârstă de 40 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca Audi cu nr.de înmatriculare BR-18-BRY pe str.Nicolae Bălcescu dinspre Calea Galați către str.Catolică și a oprit voluntar la mai puțin de 25 de metri de stația mijloacelor de transport public de călători.

I.I.-T., în vârstă de 31ani, din oraș Ianca, jud.Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus  autovehiculul marca Volkswagen cu nr.de înmatriculare BR-14-TLS pe str.Ana Aslan dinspre str.Bastionului către str.Școlilor, sector de drum semnalizat cu indicatorul rutier „accesul interzis”.

V.I.-C., în vârstă de 43 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca Suzuki cu nr.de înmatriculare BR-087440 pe str.Ana Aslan dinspre str.Școlilor Bastionului către str.Radu S.Campiniu, sector de drum semnalizat cu indicatorul rutier „accesul interzis”.

S.D., în vârstă de 48 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – în calitate de conducător de auto marca Skoda cu nr.de înmatriculare GL-08-NFZ pe str.Mihai Bravu dinspre str.Dianei către str.Vasile Cârlova, sector de drum semnalizat cu indicatorul rutier „accesul interzis”.

P.I., în vârstă de 65 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – în calitate de conducător de auto marca Daewoo cu nr.de înmatriculare BR-16-PIN pe str.Mihai Bravu dinspre str.Dianei către str.Vasile Cârlova, sector de drum semnalizat cu indicatorul rutier „accesul interzis”.

Ch.Șt., în vârstă de 62 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – în calitate de conducător de auto marca Opel cu nr.de înmatriculare BR-04-UPR pe str.Mihai Bravu dinspre str.Dianei către str.Vasile Cârlova, sector de drum semnalizat cu indicatorul rutier „accesul interzis”.

 

 1. Pentru nerespectarea normelor rutiere privind circulația autovehiculelor numai pe sectoarele de drum pe care le este permis accesul şi pentru nerespectarea normele referitoare la masele totale maxime autorizate şi admise, a fost aplicată sancţiune contravenţională numitului S.A., în vârstă de 42 ani, din Brăila – cu avertisment şi 2 puncte penalizare – a condus ansamblul de vehicule format din autoutilitara N.3 marca MAN cu nr.de înmatriculare B-138-KIM și semiremorca marca Schmitz cu nr.de înmatriculare BR-15-KIM pe Șos. Rm. Sărat dinspre str.Alexandru Vlahuță către Șos. de Centură, sector de drum semnalizat cu indicator rutier „accesul interzis vehiculelor cu masa mai mare de 3,5t”.

 

 1. Pentru nerespectarea normelor rutiere prevăzute de O.U.G.nr.195/2002 R de către conducătorii de vehicule cu tracţiune animală, au fost aplicate un număr de 6 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 7.177,50 lei.

Exemplificăm:

D.Gh., în vârstă de 50 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 1.305 lei – în calitate de conducător de vehicul cu tracţiune animală s-a deplasat pe str.Cezar Petrescu Viilor dinspre str.Smârdan  către str.Viilor, deplasarea cu acest tip de vehicul fiind interzisă pe străzile municipiului.

G.L.-E., în vârstă de 42 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 1.305 lei – în calitate de conducător de vehicul cu tracţiune animală s-a deplasat pe str.Timiș dinspre str.Mircea Mălăeru către str.Reșița, deplasarea cu acest tip de vehicul fiind interzisă pe străzile municipiului.

V.Fl.-L., în vârstă de 36 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 1.305 lei – în calitate de conducător de vehicul cu tracţiune animală s-a deplasat pe str.Rândunicii dinspre str.Pietății către Aleea Mugurilor, deplasarea cu acest tip de vehicul fiind interzisă pe străzile municipiului.

P.D., în vârstă de 40 ani, din sat Baldovinești, jud.Brăila – cu amendă în valoare de 1.305 lei – în calitate de conducător de vehicul cu tracţiune animală s-a deplasat pe str.Barbu Ștefănescu Delavrancea dinspre str.Deva către str.Spiru Haret, deplasarea cu acest tip de vehicul fiind interzisă pe străzile municipiului.

Ș.D.tru, în vârstă de 34 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 1.305 lei – în calitate de conducător de vehicul cu tracţiune animală s-a deplasat pe str.Barbu Ștefănescu Delavrancea dinspre str.Sportului către Șos. Rm. Sărat, deplasarea cu acest tip de vehicul fiind interzisă pe străzile municipiului.

N.C., în vârstă de 15 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 652,50 lei – în calitate de conducător de vehicul cu tracţiune animală s-a deplasat pe str.Ion Slavici dinspre str.Deva către str.Sportului, deplasarea cu acest tip de vehicul fiind interzisă pe străzile municipiului.

 

 • În perioada analizată, conform Legii nr.421/2002 sunt în termenul somaţiei legale un număr de 5 autovehicule.

Dacă după expirarea termenului somaţiei nu se va ridica de pe domeniul public, se vor aplica prevederile Legii nr.421/2002, respectiv se va valorifica în condiţiile legii mai sus-menţionată, intrând în patrimoniul Unităţii Administrativ Teritoriale a Municipiului Brăila.

 

 • Pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M.Brăila nr.248/2008, privind interzicerea expunerii spre vânzare a autovehiculelor – înmatriculate sau neînmatriculate – pe terenul domeniului public și privat al Municipiului Brăila, cu excepția celor aprobate prin hotărâri ale Consiliului Local Municipal Brăila, a fost aplicată sancţiune contravenţională numitului B.N., în vârstă de 57 ani, din mun.Galați, str.Basarabiei, jud.Galați – cu amendă în valoare de 500 lei – pe Bd.Dorobanților colț cu str.Tineretului a expus spre vânzare autovehiculul marca Daewoo Cielo cu nr.de înmatriculare GL-68-AIB, pe teren ce aparține domeniului public al Municipiului Brăila, în loc neautorizat în acest sens.

 

 • Pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M.Brăila nr.103/2008, privind staționarea voluntară a autovehiculelor cu o masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 t pe drumurile publice, precum și pe terenurile aparținând domeniului public și domeniului privat al Municipiului Brăila, a fost aplicată sancţiune contravenţională numitei S.C.SETMAR TRANS. S.R.L., cu sediul în Brăila, str.Moldovei, reprezentată de Șt.M., în calitate de administrator – cu amendă în valoare de 1.000 lei – pentru staționarea voluntară a semiremorcii marca Schmitz cu nr.de înmatriculare BR-78-STM, pe str.Comuna din Paris, în dreptul imobilului cu nr.11, pe teren ce aparține domeniului public al Municipiului Brăila, în loc neautorizat în acest sens.

 

 • Pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M.Brăila nr.5/2003, privind circulaţia şi staţionarea autovehiculelor pe trotuare, împiedicând circulaţia pietonilor, pe scuaruri, în alveole şi în staţiile mijloacelor de transport în comun, pe locurile de parcare rezervate persoanelor cu handicap marcate şi semnalizate corespunzător, au fost aplicate un număr de 2 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 300 lei.

Exemplificăm:

R.M., în vârstă de 61ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 200 lei – în calitate de conducător auto a circulat cu autovehiculul marca Toyota cu nr.de înmatriculare B-85-GGS pe str.Școlilor dinspre Bd.Dorobanților către str.Hipodrom şi a staţionat în staţia mijloacelor de transport în comun.

D.S.-M., în vârstă de 25 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 100 lei – în calitate de conducător auto a circulat cu autovehiculul marca Dacia cu nr.de înmatriculare BR-25-DSM pe str.Școlilor dinspre Bd.Dorobanților către str.Roșiorilor şi a staţionat în staţia mijloacelor de transport în comun. 

 

 • Pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M.Brăila nr.5/2003, privind staţionarea autovehiculelor de orice fel pe zonele verzi ale Municipiului Brăila, au fost aplicate un număr de 2 sancţiuni contravenţionale cu avertisment.

       Exemplificăm:

M.M., în vârstă de 60 ani, din Brăila – cu avertisment – pe str. Industriei nr.9, în curtea interioară a Bl.31 a staționat  pe zona verde cu autoheviculul proprietate marca Ford cu nr.de înmatriculare BR-38-MSM.

D.L.-D., în vârstă de 46 ani, din Brăila – cu avertisment – pe str.Industriei nr.9, în curtea interioară a Bl.31 a staționat pe zona verde cu autoheviculul proprietate marca Dacia Logan cu nr.de înmatriculare BR-03-XGA.

 

 

 

 

 1. G) IN DOMENIUL COMBATERII COMERŢULUI STRADAL NEAUTORIZAT ŞI PENTRU PROTEJAREA POPULAŢIEI ÎMPOTRIVA UNOR ACTIVITĂŢI COMERCIALE ILICITE:

 

Poliţiştii locali din cadrul Biroului Inspecţie Comercială și-au desfășurat activitatea conform  prevederilor Legii nr.155/2010 privind atribuţiile de control în domeniul activităţii comerciale stabilite prin fișa postului și a actelor normative în vigoare,  a tematicilor nr.165/10.01.2018, nr.166/10.01.2018, nr.167/10.01.2018 și a adresei  nr.464/23.01.2018 privind delimitarea pe zone de control în centrele comerciale și în  supermarket-urile din Municipiul  Brăila şi a altor dispoziţii primite, urmărind în limita competenţelor, respectarea legislaţiei pentru care suntem abilitaţi.

Au fost verificaţi un număr de 65 operatori economici  şi s-au aplicat 19 sancţiuni contravenţionale  în valoare de 20.000 lei pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M.nr.254/2016, H.C.L.M.nr.390/2016, H.G.nr.348/2004 și Legii nr.12/1990 R după cum urmează:

S.C.Partinex Impex.S.R.L., S.C.Yulcrodi Serv.S.R.L.sancţionate contravenţional conform H.C.L.M.nr.254/2016 – pentru lipsa unui titlu valabil privind dreptul de ocupare al domeniului public – valoare sancțiuni aplicate 7.200 lei;

– S.C.Total Pro Trade.S.R.L., S.C.Osidio Group.S.R.L. sancţionate contravenţional conform H.C.L.M.nr.390/2016 – pentru nevizarea/lipsa avizului/autorizației de funcționare – valoare sancțiuni aplicate 9000 lei;

– S.C.Frasilvo Com.S.R.L., S.C.Actipiro.S.R.L. sancţionate contravenţional conform H.G.nr.348/2004 – pentru neafișarea denumirii firmei la loc vizibil – valoare sancțiuni aplicate 800 lei;

– P.F.A.Dumitru  Cecilia, S.C.Ronarieon.S.R.L. sancţionate contravenţional conform Legii nr.12/1990 R – pentru neafișarea prețurilor sau expunerea spre vânzare de produse fără termenul de valabilitate afișat – valoare sancțiuni aplicate 3000 lei.

S-au verificat în teren sesizarile înregistrate la Biroul Inspecție Comercială în luna mai 2018 și s-a întocmit răspuns petenților

 

 1. H) ÎN DOMENIUL DISCIPLINEI ÎN CONSTRUCŢII ŞI AL AFIŞAJULUI STRADAL:

 

În perioada analizată, Compartimentul Disciplina în Construcţii şi Afişaj Stradal a efectuat verificări în cazul a 12 lucrări sesizate și verificări din oficiu pe zone.

Cu această ocazie am constatat că în cazul a 7 sesizări, lucrările au fost efectuate respectându-se prevederile Legii nr.50/1991 R.

– Lucrări clasate – 7;

Exemplificăm:

– în cazul unei sesizări – prin care familia V. din Brăila, str.Unirii, îi reclamă pe vecinii din Bd.Al.I.Cuza că execută lucrări de construcții fără a deține autorizație – Sesizarea nu se confirmă. Doamna L.C., proprietara imobilului, execută lucrări de modernizare și extindere în baza Autorizației de Construire nr.655/2017, cu denumirea ,,Extinderea și reabilitarea Corpului C1 (locuință P) prin modificarea șarpantei acoperișului, înlocuirea tâmplăriei din lemn cu PVC și termopan, reabilitare Corp C2 (garaj) prin modificarea șarpantei acoperișului și înlocuirea tâmplăriei”.

– În cazul a 5 lucrări se continuă verificările.

In continuare Poliția Locală Brăila prin compartimentul I.C.A.S. va monitoriza respectarea disciplinei în construcții și a afișajului stradal pe raza municipiului Brăila.

 

 1. I) ÎN DOMENIUL PROTECȚIEI MEDIULUI:

 

– Au fost efectuate verificări în teren în cadrul a 11 sesizări ale cetăţenilor.

– Au fost soluţionate 5 sesizări.

– Au fost aplicate 4 somaţii, conform Anexei H.C.L.M.Brăila nr.5/2003 și Anexei H.C.L.M.Brăila nr.54/2016:

– M.M., din Brăila – în vederea împrejmuirii și salubrizării terenului pe care îl deține pe str.Milcov nr.79 A;

P.I., din Brăila – în vederea împrejmuirii și salubrizării terenului pe care îl deține pe Șos. Buzăului nr. 77;

P.I., din Brăila – în vederea împrejmuirii și salubrizării terenului pe care îl deține pe str.Calugareni nr.62;

–  V.C., din Brăila în vederea igienizării terenului pe care îl deține pe Bd.Dorobanților nr.423.

– Au fost aplicate 2 sancţiuni  contravenţionale conform H.C.L.M.nr.5/2003:

Exemplificăm:

– B.Fl., din Brăila – sancţionat contravenţionalcu amendă în valoare de 200 lei, conform H.C.L.M. nr.5/2003  – pentru efectuarea lucrărilor de reparații a imobilului pe care îl deține pe str. Mărăști nr.21;

– C.E., din Brăila – sancţionat contravenţionalcu amendă în valoare de 200 lei, conform H.C.L.M. nr.5/2003  – pentru efectuarea lucrărilor de reparații a imobilului pe care îl deține pe str. Cojocari nr.3.

S-a acţionat în teren la nivelul Comisiei pentru constatarea şi emiterea aprobărilor de toaletare şi doborâre a arborilor aflaţi pe domeniul public şi privat al Municipiului Brăila, comisie formată din reprezentanţi ai Primăriei Municipiului Brăila (Instituţia Arhitectului Şef şi Direcţia Tehnică), Poliţia Locală Brăila şi S.U.P. „Seroplant” Brăila, fiind soluţionate 34 de sesizări ale cetăţenilor. 

 

 

 

 1. J) ALTE ACTIVITĂŢI:

 

– În ziua 10.05.2018, cu ocazia organizării de către C.S.„Silver Fox” Deva în parteneriat cvu Primăria Municipiului Brăila a Concursului Național „Educație Rutieră – Cupa DHS”, ediția aIX-a, faza județeană, pe Platoul din fața Primăriei Municipiului, un dispozitiv format din 5 poliţişti  locali a asigurat buna desfăşurare şi menţinerea ordinii publice pe durata acestui eveniment. Nu au fost semnalate incidente.

 

– În data de 12.05.2018, cu ocazia organizării de către Liceul de Arte „Hariclea Darclee” în cadrul Proiectului „Amicii alimentației sănătoase, sportului și artelor”, în Grădina Mare – Scenă, între orele 09:00 – 12:00, a unui spectacol la care au participat toate școlile și grădinițele din municipiu, un dispozitiv format din 3 poliţişti locali a asigurat buna desfăşurare şi menţinerea ordinii publice pe durata acestui eveniment. Nu s-au semnalat incidente.  

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *