Noaptea Muzeelor şi la Ianca

În noaptea de 19 spre 20 mai va fi sărbătorită Noaptea Muzeelor, prin urmare, locuitorii oraşului Ianca sunt aşteptaţi, în număr cât mai mare, la muzeul orasului, până la ore târzii, unde intrarea este gratuită.

„Noaptea muzeelor” a fost iniţiată în 2005 la propunerea lui Donnedieu de Vabres, pe atunci ministru al Culturii şi Comunicării din Franţa, cu scopul de a atrage spre instituţiile muzeale un public cât mai numeros.

„Noaptea Europeana a Muzeelor 2018 este organizata şi la Ianca, incepand cu orele 20.30. Manifestarea este un eveniment de succes European desfaşurat la nivel international şi aflat acum, la Muzeul nostru, la cea de a opta editie! Va invitam, mic şi mare, ca in acest an sa vizitati expozitia permanenta: „Uniforme şi insemne a Unitatilor militare brailene in Marele Razboi (1916-1918). Ianca Eroica”- Proiect realizat de catre noi, in vara anului trecut, cu finantare primita din partea Consiliului Judetean Braila şi a Primariei Ianca. Alaturi de expozitia din corpul B al muzeului, va aşteapta”Casa taraneasca”, casa muzeu şi depozitul de unelte agricole specifice zonei noastre. Va aşteptam cu drag in vizita la muzeul nostru!”, a declarat profesor Ion M. Barbuceanu, manager proiect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *