“SĂPTĂMÂNA PREVENIRII CRIMINALITĂŢII” – ediţia mai 2018

Poliţia Română desfăşoară la nivel naţional, în perioada 21-25 mai 2018, o serie de activităţi susţinute în domeniul prevenirii infracţionalităţii, în cadrul primei ediţii din acest an a manifestării „Săptămâna prevenirii criminalităţii”.

Evenimentul cuprinde o serie de activităţi susţinute în domeniul prevenirii infracţionalităţii şi este structurat pe zile tematice, stabilite în baza  priorităţilor de intervenţie preventivă ale Poliţiei Române din acest an şi a altor domenii de interes instituţional, după cum urmează:

  • 05.2018 – ziua dedicată delincvenţei juvenile;
  • 05.2018 – este dedicată victimizării minorilor;
  • 05.2018 – prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului;
  • 05.2018 – prevenirea violenţa în familie;
  • 05.2018 – zi dedicată siguranţei rutiere .

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila va deschide Săptămâna prevenirii criminalităţii  luni, 21 mai, ora 11:00, la Liceul de Arte „Hariclea Darclee” Brăila, unde poliţişti din cadrul compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii şi Biroului Proximitate şi A.N.I.T.P. – Centrul Regional Galaţi vor desfăşura activităţi în scopul prevenirii delincvenţei juvenile.

Pentru ziua de marţi, dedicată victimizării minorilor, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, în colaborare cu Colegiul Economic „Ion Ghica” Brăila, organizează o activitate, în intervalul orar 10:30-12:30, în Piaţa Traian, în care sunt implicaţi aproximativ 400 de elevi din cadrul unităţii de învăţământ menţionate.

În intervalele de timp 10:00-10:45 şi 12:00-12:30 se va realiza deplasarea elevilor, însoţiţi de cadre didactice, astfel: 60 de elevi vor veni de la sediul din apropierea Grădinii Publice spre Piaţa Traian, iar 300 de elevi, însoţiţi de cadre didactice, se vor deplasa pe jos, de la sediul din apropierea Pieţei Mari (fosta Şcoală nr.10), până în Piaţa Traian.

Toţi elevii vor purta tricouri albe şi vor avea afişe/bannere inscripţionate cu mesaje antivictimizare.

Activităţile din a treia şi a patra zi, dedicate prevenirii infracţiunilor contra patrimoniului, respectiv violenţei în familie, vor fi orientate către prevenirea furturilor din locuinţe, din curţi şi anexe gospodăreşti, a tâlhăriilor, a înşelăciunilor şi violenţei, în special, asupra femeilor. Acestea se vor desfăşura în întreg judeţul, în zone aglomerate, pe străzile localităţilor rurale şi la târguri săptămânale.

Ultima zi a manifestării va fi dedicată, şi în acest an, siguranţei rutiere. În scopul prevenirii accidentelor rutiere, pe Digul Brăila-Galaţi – DN 22 B, începând cu ora 10:00, sunt organizate activităţi de conştientizare a conducătorilor auto brăileni şi gălăţeni cu privire la consecinţele conducerii sub influenţa alcoolului sau a substanţelor cu efecte psihoactive. Acestea care vor fi desfăşurate de poliţiştii rutieri, precum şi de cei de la compartimentul Analiza şi Prevenirea Criminalităţii din cadrul Inspectoratelor Judeţene de Poliţie Brăila şi Galaţi.

Pe parcursul întregii săptămâni, poliţiştii de la Poliţiile orăşeneşti Ianca, Însurăţei şi Făurei, precum şi cei de la posturile comunale de poliţie se vor întâlni cu beneficiarii, fiind vizaţi în special: elevii, persoanele vârstnice, proprietarii de imobile, femeile, pietonii şi şoferii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *