Alt cod galben la Brăila. Weekend cu ploi

Meteorologii ANM au emis azi, vineri, la ora 16.00, o noua avertizare meteorologica de Cod Galben pentru intervalul de valabilitate: 30 iunie, ora 06.00 – 01 iulie, ora 06.00. Fenomenele vizate: cantități însemnate de apă, instabilitate atmosferică. În intervalul menționat, în cea mai mare parte a Moldovei, Transilvaniei și Maramureșului, precum și în jumătatea de nord a Munteniei și în zona montană a Olteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și izolat grindină. Prin acumulare sau în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de peste 25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

De asemeni in intervalul de valabilitate: 30 iunie, ora 06 – 30 iunie, ora 23.00, zece judete sunt sub cod portocaliu. Fenomenele vizate, sunt de ploi abundente. Local în Moldova, precum și în zona Carpaților Orientali și Meridionali temporar va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă de 50 l/mp și izolat 60…70 l/mp.

Notă: Manifestări ale instabilității atmosferice vor fi și în celelalte regiuni, dar pe arii mai restrânse și pentru intervale mai scurte de timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *