Cu ce medii s-a intrat la cele mai bune licee din Braila si unde au mai ramas locuri libere

Admiterea la liceu in 2018, a intrat in linie dreapta. Absolventii claselor a VIII-a au aflat le ce licee au fost repartizati dupa ce au sustinut luna trecuta examenele in cadrul Evaluarii Nationale. Repartizarea a fost compiuterizata si s-a tinut seama de rezultatele la evaluarea nationala 2018 si de optiunile pe care elevii, impreuna cu parintii, le-au completat in fisa de inscriere la liceu.

Ministerul Educaţiei Naţionale a publicat astăzi, 9 iulie, pe site-ul admitere.edu.ro, rezultatele repartizării computerizate în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor de clasa a VIII-a. Astfel, dintre cei 114.115 elevi care au completat fişe de înscriere, au fost repartizaţi 112.809 elevi (98,85%), în funcție de una dintre opţiunile exprimate. Numărul total de opţiuni selectate de către candidaţi a fost de 1.660.253, ceea ce conduce la o medie de 14 opţiuni/elev.

1306 elevi nu au putut fi repartizaţi, deoarece nu au completat suficiente opţiuni care să le permită încadrarea într-o unitate de învăţământ liceal. Aceştia vor intra fie în etapa de soluționare a cazurilor speciale  (16-18 iulie), fie în a doua etapă a repartizării, programată în data de 7 septembrie, alături de absolvenții clasei a VIII-a care nu au participat în această etapă, care nu s-au înscris sau care nu au avut situația școlară încheiată înainte de această etapă.

Conform calendarului admiterii în învățământul liceal de stat, în perioada 10 – 13 iulie candidații vor depune dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care au fost admiși. În perioada 16-18 iulie, comisia judeţeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată, dar și situațiile candidaţilor care nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen şi ale candidaților care nu au participat deloc sau au participat, dar nu au fost repartizați computerizat.

În etapele premergătoare repartizării computerizate, au fost admişi în învăţământul liceal de stat, conform reglementărilor în vigoare, 12.014 elevi la specializări vocaţionale (dintre care 600 de elevi în învăţământul militar), 1.933 de elevi pe locurile speciale rezervate candidaţilor de etnie romă și 863 de elevi în învățământul special. Alți 17.756 de elevi s-au înscris pentru învăţământul profesional.

Elevii din Braila care au sustinut Evaluarea National ape nota 10 au fost admisi la urmatoarele licee:

Androniu Olivia – Ingrid, de la Scoala “Mihai Eminescu” la Colegiul National “Gh.M.Murgoci”, Iordache Maria tot de la Eminescu, a fost repartizata la Colegiul National “N.Balcescu”, Miron Daria Alexia, tot de la Eminescu, a fost repartizata la Colegiul Murgoci si eleva Moise Anca Georgiana, de la Colegiul National “Gh.M.Murgoci” a ramas la colegiul ei “Gh.M.Murgoci”.

La polul opus al mediei de admitere, a fost un elev cu 2.80, care a fost repartizat la Liceul Tehnologic “A.Saligny”.

Au ramas la nivelul judetului Braila un numar de 176 de locuri libere, cele mai multe sunt la Liceul Tehnologic “Grigore Moisil”, 27 de locuri.

In judet la Liceul din Maxineni, sunt libere un numar de 15 locuri, la Ianca la “Oncescu” au ramas un numar de 21 de locuri si la “Constantin Anghelescu”- 9 locuri, la Faurei au ramas 35 de locuri libere.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *