400 de persoane din Regiunea de Sud-Est a României vor beneficia de cursuri gratuite de formare profesională în domeniul antreprenoriatului

În cadrul proiectului „START Antreprenorial-Măsuri integrate de antreprenoriat în Regiunea de Sud-Est a României prin susținerea întreprinderilor cu profil non-agricol”,contract nr. POCU/82/3/7/104450, cod SMIS 2014+:104450, vor fi organizate 18 cursuri de formare profesională în domeniul antreprenoriatului, începând cu data de 24 august.

Proiectul este implementat de Uniunea Națională a Tuturor Studenților din România (UNSR), în parteneriat cu Asociația pentru sprijin în dezvoltarea economiei sociale-incluziune, responsabilitate cooperatistă, antreprenoriat social (IRCAS) și Asociația „Centrul de Informare și Documentare pentru Integrare Europeanăsi Dezvoltare Durabilă” Brăila (C.I.D.I.E.D.D. Brăila) și este finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 3 „Locuri de muncă pentru toți”, Obiectiv specific 3.7 “Creșterea ocupării prin susținerea întreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbană”.

Durata programelor de formare profesională este de 40 de ore, 6 zile. Informații despre perioada de desfășurare și programul cursurilor sunt disponibile pe website-ul proiectului, aici. Examenul de absolvire constă în promovarea probei teoretice (test griă) și a probei practice (prezentarea planuri de afaceri realizat în cadrul cursului).

Se pot înscrie la cursurile de antreprenoriat persoanele inactive, șomerii, persoanele angajate și persoanele care desfășoară o activitate independentă, cu condiția să dețină o participație mai mică de 50% la alte firme, care au reședința într-unul dintre județele din regiunea Sud-Est (Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea, Vrancea) și care doresc să înființeze o afacere non-agricolă în mediul urban din această regiune.

Condiții suplimentare:

  • să fi absolvit cel puțin studiile gimnaziale (minimum 8 clase);
  • să nu facă parte din categoria tinerilor NEETs (care nu urmează nicio formă de învăţământ şi nici nu au un loc de muncă) cu vârsta cuprinsă între 16 – 24 ani;
  • să nu mai fi participat la măsuri similare, cofinanțate din fonduri nerambursabile (nu sunt înscrise în cadrul altor proiecte cofinanţate din fonduri nerambursabile)
  • să fi participat la sesiunile de informare organizate în cadrul proiectului sau prin informare directă la sediul partenerilor. Contactele partenerilor sunt diponibile aici.

Înscrierile sunt în curs de desfășurare și vor fi deschise până la atingerea indicatorilor stabiliți la nivelul proiectului. Principiul aplicat pentru participarea la programul de formare este „primul venit, primul servit”. Concomitent cu activitatea de informare și selecție se desfășoară și cursurile de competențe antreprenoriale. La finalizarea cursurilor, absolvenții vor primi certificate cu recunoștere națională.

Cele mai bune 40 de planuri de afaceri vor fi finanțate cu câte 178,000 lei, fonduri nerambursabile. Suma va fi acordată în două tranșe, prima de maximum 75% din valoarea planului de afaceri, iar cea de-a doua de 25%, dacă antreprenorii vor obține venituri de cel puțin 30% din valoarea primei tranșe în termen de maximum 12 luni.

Cei 40 de câștigători vor beneficia și de stagii de practică în întreprinderi din același domeniu de activitate cu cel al afacerii lor, de consiliere și mentorat. Aceste activități au rolul de a completa setul de cunoștințe necesare pentru dezvoltarea și implementarea cu succes a afacerii.

Pentru mai multe informații privind proiectul „START Antreprenorial-Măsuri integrate de antreprenoriat în Regiunea de Sud-Est a României prin susținerea întreprinderilor cu profil non-agricol”, puteți contacta echipa proiectului:

  • Facebook – @Startafaceriitale
  • Website – www.startafaceriitale.ro
  • E-mail: startafaceriitale@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *