Ultima zi a Festivalului Florilor la Braila

In perioada 7 – 9 septembrie 2018, Parcul Monument, a fost locul de promenadă pentru brăilenii dornici să vadă ce le-au pregătit producătorii, Festivalului Florilor, manifestare devenita deja tradiţie, ajunsă la a XIX-a ediţie.

Primăria, în calitate de organizator, a oferit vizitatorilor mai multe puncte de atracţie, în cele trei zile de desfăşurare a festivalului: expoziţie florală cu vânzare, concerte de muzică de promenadă, muzică populară, muzică uşoară şi dans, terase cu diverse preparate culinare de sezon.

Atât ieri, sâmbătă, 8 septembrie, cât și azi, duminică, 9 septembrie actorii teatrului „MASCA” din Bucuresti, au venit cu spectacolul intitulat „Strigătele Parisului”.

„STRIGĂTELE PARISULUI” redă, cu ajutorul statuilor vivante, Parisul secolului XIX cu personajele sale colorate și zgomotoase, de la negustori, la artiștii din Montmartre descriși în operele lui Molière, Beaumarchais, Victor Hugo și Emile Zola.

Parisul acelei perioade era extrem de colorat atât în ceea ce privește lumea din trăsuri cât și mai ales lumea pe jos, acea mulțime care fosgăia de colo colo în căutarea a “quelque chose a manger” și care își strigă dorința în gura mare încercând să oprească fie și pentru o secundă, fie și pentru o pară mulțimea elegantă și disprețuitoare a trăsurilor. Parisul acelor vremuri era zgomotos, plin de strigătele micilor negustori de tot felul și de toate cele, un fel de muzică a nevoii de a trăi.

Astazi, de la ora 18.10, trupa teatrului „Masca”, este programata sa sustina timp de o ora spectacolul in aer liber „Strigatele Parisului”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *