Vine toamna la Brăila! Prognoza și în luna octombrie

Administraţia Naţională de Meteorologie a publicat prognoza pentru intervalul 10 septembrie – 8 octombrie 2018. Potrivit meteorologilor, în prima săptămână din octombrie vremea va fi frumoasă, cu temperaturi ridicate în cea mai mare parte a țării, mai ales în nord-vest și centru.

Astfel că la Brăila, in perioada 10 – 17 septembrie 2018, temperatura aerului va avea valori în general mai ridicate decât normalul climatologic al săptămânii în cea mai mare parte a țării, posibil cu abateri mai mari în jumătatea de vest.

Precipitațiile vor fi în general apropiate de normele climatologice ale intervalului, exceptând jumătatea de vest a țării, unde tendința va fi deficitară, dar și regiunile sud-estice, unde acestea pot fi excedentare.

Sâmbătă, 15 septembrie, avem 31 de grade ziua și 18 grade noaptea.

In perioada 17 – 24 septembrie 2018

Temperatura aerului va avea valori în general apropiate de normalul climatologic al săptămânii, posibil ușor mai ridicate decât acestea, local vom avea între 23 și 28 de grade. In aceasta perioada lipsesc precipitațiile.

 

24 septembrie – 1 octombrie 2018

Valorile termice medii se vor situa în jurul normei climatologică și pot fi ușor mai ridicate între 24-26 de grade.

1 – 8 octombrie 2018

Mediile valorilor termice se vor situa în general peste norma climatologică a săptămânii în general vom avea 23-24 de grade. De precizat că începand cu data de 7 octombrie vremea se strică, plouă, temperatura zilei va fi de 16 grade. De asemeni și pe data de 8 octombrie avem cu două grade mai mici, adică 14 grade, dar nu plouă. Abia după data de 20 octombrie temperatura aerului la Brăila, crește si vom avea între 19-20 de grade ziua și între 8-10 grade noaptea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *