13 septembrie – Ziua pompierilor

In fiecare an pe 13 septembrie, România sărbătoreste Ziua Pompierilor. Este un moment adânc întipărit în conştiinţa salvatorilor români, deoarece, în urmă cu 170 de ani, în Dealul Spirii, Compania de Pompieri Bucureşti, condusă de căpitanul Pavel Zăgănescu, a înfruntat, cu preţul vieţii, trupele otomane inamice covârşitoare ca număr, venite să înăbuşe idealurile Revoluţiei de la 1848.
Activităţile organizate la Brăila, în contextul acestui moment, vor debuta în data de 13 septembrie, începând cu ora 10.00, in fata unitatii va avea loc o expozitie cu prezentarea tehnicii de intervenţie utilizată în misiunile specifice de stingere a incendiilor. De asemeni vor avea loc festivitati de avansare in grad dar şi premierea pompierilor care s-au remarcat în activitatea de zi cu zi. De asemeni se vor premia echipele sportive din cadrul unitatii la diferite activitati competitionale la „Cupa 13 SEPTEMBRIE” tenis de masă, şah, fotbal tenis, fotbal.
Tot maine, va avea loc Ziua Porţilor Deschise, în intervalul orar 10.00-13.00, la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Dunarea” unde îşi vor deschide porţile pentru cei care doresc să se familiarizeze cu specificul profesiei de salvator şi să cunoască misiunile şi activităţile acestei arme.
De la ora 10,30, in sala de festivităti jurnalistii brăileni sunt invitati la o conferintă de presă.
„Pentru a celebra această zi, care stă la baza identităţii instituţionale, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Dunărea” Brăila va organiza, o serie de evenimente menite să cinstească curajul, gloria şi istoria îndelungată a armei pompierilor. De la competiţii sportive, expoziţii, depuneri de coroane şi jerbe de flori, pană la Ziua Portilor Deschise unde brăilenii pot veni sa ne viziteze si să ne felicite de ziua noastră. De asemeni, vineri 15 septembrie, de la orele 11.00, se vor depune flori la mormântul  eroului pompier lt. maj. post-mortem Ioan Martac de la Cimitirul „Sf. Constantin” din municipiul Brăila, unde se va oficia si o slujbă de pomenire a Sfântului Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş – patronul spiritual al pompierilor români”, a spus colonel Stefan Stoian, purtătorul de cuvânt al ISU „Dunărea” Brăila.

„La multi ani!” le spunem si noi si deasemeni felicitări pentru munca depusă in folosul comunitatii brăilene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *