Numai astăzi, 15 septembrie 2018 facem curățenie pe toată Planeta!

 

Astazi, 15 septembrie, 150 de țări din întreaga lume se unesc în cea mai ambițioasă mișcare civică la nivel internațional – World Cleanup Day. Milioane de voluntari din întreaga lume vor spune „Let`s Do It!” în lupta împotriva uneia dintre cele mai presante probleme de mediu – deșeurile.

World Cleanup Day va începe pe 15 septembrie la ora 10 în Noua Zeelandă. Valul de acțiuni de curățenie va urma soarele prin 24 de fusuri orare și se va încheia 36 de ore mai târziu în Hawaii. Obiectivul World Cleanup Day este de a mobiliza 5% din populația Globului pentru a produce o schimbare reală de comportament.

La nivel județului Brăila, organizatorii campaniei „Let’s Do It, România!“ estimează că aproximativ 10.000 de voluntari vor fi astăzi (sâmbătă) în diverse zone din oras dar si din judet pentru marea curățenie. Pana la ora actuala pe sitte-ul „Let’s Do It, România!“ s-au inscris 7.823 de participanti, din care 770 individuali. 2569 elevi, 169 ONG-uri, 4315 din autoritati si zero din companii.

Voluntarii primesc saci și mănuși, iar gunoiul pe care îl vor strânge va fi ridicat de operatorii de salubritate cu care primăriile au contracte. Acolo unde primăriile nu vor să ridice gunoiul, acesta va fi ridicat de cei de la Garda de Mediu. Trebuie spus că voluntarii vor strânge numai gunoi reciclabil, cum ar fi plastic, peturi sau hârtie. Nu vor ridica gunoi menajer și, foarte important, nu au voie să se atingă de table, sârme, sticle, seringi, ace, orice obiecte cu care s-ar putea răni.

„Invit prietenii mei din Brăila să participe sâmbătă, 15 septembrie, la acțiunea națională Let’s do it România. Ne întâlnim la ora 8, 30 la bacul care traversează in Insula Mare (Stânca). Scopul acțiunii : curățarea malului Dunării începând de la Plaja Perla. Pe lângă un lucru bun pentru curățenia acestei zone. Vă asigur că va fi si o relaxare si o ocazie să admirați frumusețea Brăilei de pe celălalt mal al Dunării. Este bine să aveți apă si un sandviș. Trecerea cu bacul este gratuită. Saci si mănuși o să primiți la fata locului. Cine dorește să participe, este binevenit. Cine nu dorește, sa nu comenteze negativ. Va mulțumesc anticipat, pt înțelegere” a declarat unul dintre participanti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *