Poliţia Locală Brăila în acţiune

  • Principalele activităţi desfăşurate de Poliţia Locală Braila în perioada  23 – 30 octombrie 2018  

 În perioada 23 – 30.10.2018, Poliţia Locală Brăila a acţionat pe raza Municipiului Brăila, în conformitate cu competenţele conferite de Legea nr.155/2010. Poliţiştii locali au constatat şi aplicat un număr de 114 sancţiuni contravenţionale în valoare de 44.420 lei.

 Au fost organizate şi s-a participat la următoarele acţiuni:

  • pe linia salubrităţii           – 7 acţiuni;
  • pe linia combaterii cerşetoriei şi vagabondajului           – 7 acţiuni;
  • pe linia combaterii comerţului stradal neautorizat           – 7 acţiuni;
  • acţiuni în cooperare cu D.S.P. Brăila – 3 acțiuni;
  • acţiuni în cooperare cu S.U.P.A.G.L. Brăila           – 6 acțiuni;
  • acţiuni în cooperare cu S.U.P.”Seroplant”           – 5 acțiuni;
  • acțiuni în cooperare cu D.A.S. Brăila           – 3 acțiuni;
  • acțiuni în cooperare cu Garda de Mediu Brăila                     – 3 acțiuni;

 

Cu deficienţele constatate au fost înaintate informări următoarelor instituţii, pentru luarea măsurilor ce se impun potrivit competenţelor:

  • Primăria Municipiului Brăila – 7 informări;
  • U.P.A.G.L.Brăila           – 6 informări;
  • Direcţia Tehnică din cadrul Primăriei Municipiului Brăila – 3 informări;
  • S.P. Brăila                    – 3 informări;
  • C. ECO S.A. – 3 informări;
  • C.BRAI-CATA.S.R.L. – 3 informări;
  • C.R.E.R ECOLOGIC SERVICE S.R.L. – 3 informări;
  • Garda de Mediu Brăila – 2 informări.

 

  1.  A) ACŢIUNI PE LINIA MONITORIZĂRII VIDEO A MUNICIPIULUI:    

 

În perioada analizată poliţiştii locali care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Dispeceratului Monitorizare au constatat următoarele:

Au fost surprinse cu ajutorul camerelor de luat vederi 5 accidente rutiere din care 2 cu victime. A fost anunțat imediat Serviciul Rutier din cadrul Poliției Municipiului Brăila pentru luarea măsurilor ce se impun.

– Au fost înaintate Poliției Municipiului Brăila – Biroul Proximitate; Biroul Rutier și I.P.J. Brăila – Serviciul Investigații Criminale, imaginile stocate şi prelucrate în cazul a 6 investigaţii privind comiterea unor infracţiuni și contravenții pe raza municipiului Brăila.

 

  1. B) ACŢIUNI PE LINIA MONITORIZĂRII VIDEO A UNITĂŢILOR DE ÎNVĂŢĂMÂNT:

 Se continuă activitatea de monitorizare a celor 5 unităţi de învăţământ din Municipiul Brăila. În perioada analizată nu au fost înregistrate evenimente deosebite. Nu au fost probleme în exploatarea tehnicii.

 

  1. C) PE LINIA CURĂŢENIEI MUNICIPIULUI BRĂILA:

 

În perioada analizată au fost depistate şi sancţionate  10  persoane cu amenzi în valoare de 9.600 lei conform H.C.L.M. Brăila nr.5/2003. Totodată a fost sancţionat numitul Ș.T.-S., în vârstă de 31 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 1.000 lei – fiind depistat pe terenul viran situat între blocurile ANL Lacu-Dulce și Șos.de Centură, descărcând dintr-un atelaj 1 m 3 moloz, pe domeniul public în loc neautorizat.

 

  • Pentru aruncarea sau depozitarea pe domeniul public precum şi în alte locuri publice, a reziduurilor de orice natură (menajere, industriale, vegetale, moloz), au fost depistate şi sancţionate contravenţional 6 persoane cu amenzi în valoare de  6.000 lei.

Exemplificăm:

L.L.-V.tin, în vârstă de 22 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 1.000 lei – fiind depistat pe terenul vitan din capătul străzii Arad aruncând dintr-o roabă gunoi menajer, pe domeniul public în loc neautorizat.

G.M.-L., în vârstă de 31 ani, din mun.Galați, str.Laminoriștilor, jud.Galați – cu amendă în valoare de 1.000 lei – fiind depistat pe str.Cezar Petrescu la intersecție cu str.Smârdan aruncând un sac din rafie plin cu gunoi menajer, pe domeniul public în loc neautorizat.

– I.L., în vârstă de 39 ani, din sat/com.Bărăganu, jud.Brăila – cu amendă în valoare de 1.000 lei – fiind depistat pe str.Ștefan cel Mare în dreptul fostei Școli Generale nr.10 aruncând o cutie din carton plină cu gunoi menajer, pe domeniul public în loc neautorizat.

 

  • Pentru pășunatul în parcuri, pe zonele verzi, pe străzile municipiului, au fost depistate și sancționate contravențional 3 persoane cu amenzi în valoare de 3.500 lei.

Exemplificăm:

         – A.D., în vârstă de 22 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 1.500 lei – pentru lăsarea la pășunat a unei cabaline pe str.Progresului în dreptul Școlii Gen. nr.11.

         – C.F., în vârstă de 31 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 1.000 lei – pentru lăsarea la pășunat a unei cabaline pe str.Progresului în dreptul Școlii Gen. nr.11.

  • Pentru ocuparea și staționarea nejustificată pe platourile, căile de acces, în spațiile existente în incinta piețelor de către autovehiculele, mijloacele de tracțiune animală, alte vehicule, a fost depistat și sancționat contravențional numitul I.N., în vârstă de 21 ani, din sat/com.Cazasu, jud.Brăila – cu amendă în valoare de 100 lei – fiind depistat pe Șos.Rm.Sărat în fața „Târgului Obor” staționând cu autovehiculul marca Wolsvagen Passat de culoare negru, cu nr.de înmatriculare BR-091911, blocând astfel accesul în incintă.

 

  • Pentru desfășurarea activităților de picnic în afara zonelor special amenajate pentru activități de picnic, conform Legii nr.54/2012, a fost depistat și sancționat contravențional numitul S.I.-N., în vârstă de 67 ani, din Brăila – cu avertisment – fiind depistat în timp ce efectua activități de picnic (grătar) în parcarea blocului în care locuiește.

 

  1. D) CU PRIVIRE LA TULBURAREA ORDINII ŞI LINIŞTII PUBLICE:

 

Au fost constatate şi aplicate  12  sancţiuni contravenţionale în valoare de  2.700 lei, conform Legii nr. 61/1991 R:

  1. a) Pentru săvârşirea în public de acte, fapte sau gesturi obscene, proferarea de injurii de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică, să provoace indignarea cetăţenilor, ori să lezeze demnitatea acestora sau a instituţiilor publice, au fost depistate şi sancţionate contravenţional 2 persoane cu amenzi în valoare de 700 lei.

Exemplificăm:

– L.R., în vârstă de 46 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 200 lei – fiind depistat pe Bd.Dorobanților în fața supermarket-ului ,,Lidl” în timp ce profera injurii și expresii jignitoare la adresa trecătorior, provocând indignarea acestora.

– N.D., în vârstă de 51 ani, din com.Tulnici, jud.Vrancea – cu amendă în valoare de 500 lei – pe Calea Călărașilor intersecție cu str.Griviței, cu ocazia fluidizării traficului rutier pentru buna desfășurare a evenimentelor dedicate „Zilei Armatei Române”, sus-numitul a proferat expresii jignitoare la adresa instituției Poliția Locală, de natură să lezeze demnitatea și onoarea acesteia.

 

  1. b) Pentru lăsarea în libertate ori fără supraveghere a animalelor care pot prezenta pericol pentru persoane sau bunuri, au fost depistate şi sancţionate contravenţional 2 persoane cu amenzi în valoare de 1.000

Exemplificăm:

C.F., în vârstă de 31 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 500 lei – pentru lăsarea în libertate, fără supraveghere a unei cabaline pe str.Progresului în dreptul Școlii Gen nr.11.

A.D., în vârstă de 22 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 500 lei – pentru lăsarea în libertate, fără supraveghere a unei cabaline pe str.Progresului în dreptul Școlii Gen nr.11.

 

 

  1. c) Pentru consumul de băuturi alcoolice pe domeniul public în alte locuri decât cele autorizate, au fost depistate şi sancţionate contravenţional 2 persoane cu amenzi în valoare de 200 lei.

Exemplificăm:

– N.S., în vârstă de 63 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 100 lei – fiind depistat în Piața Poporului la intersecție cu str.Roșiori, consumând băuturi alcoolice, pe domeniul public în loc neautorizat.

– P.C., în vârstă de 40 ani, din Brăila –  cu amendă în valoare de 100 lei – fiind depistat pe str.1 Decembrie 1918 în fața Bl.E, consumând băuturi alcoolice, pe domeniul public în loc neautorizat.

 

  1. d) Pentru refuzul unei persoane de a da relaţii pentru stabilirea identităţii sale, de a se legitima cu actul de identitate sau de a se prezenta la sediul poliţiei, la cererea ori la invitaţia justificată a organelor de urmărire penală sau de menţinere a ordinii publice, aflate în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a fost sancționat contravențional numitul A., în vârstă de 66 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 100 lei – pentru refuzul de a da relaţii pentru stabilirea identităţii sale sau de a se legitima cu actul de identitate, în calitate de conducător al auto marca Ford cu nr.de înmatriculare BR-02-ASL, în vederea clarificării situației privind încălcarea prevederilor O.U.G.nr.195/2002 R.

 

  1. e) Acţiuni pe linia cerşetoriei-vagabondaj:

 

În urma acțiunilor desfășurate pe linia depistării persoanelor care apelează la mila publicului şi a celor care vagabondează pe raza municipiului Brăila, au fost depistate 10 persoane. Dintre acestea au fost sancţionate contravenţional 6 persoane cu amenzi în valoare de 700 lei. Celelalte persoane au fost îndepărtate din zonă, fiind în evidența Poliției Locale Brăila.

Exemplificăm:

– C.C., în vârstă de 52 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 200 lei – fiind depistată în Piața Independenței pe platoul din fața Primăriei Municipiului Brăila, apelând în mod repetat la mila trecătorilor, fiind vizibil aptă de muncă.

– L.R., în vârstă de 46 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 100 lei – fiind depistat pe Bd.Dorobanților în parcarea supermarket-ului ,,Lidl”, apelând în mod repetat la mila trecătorilor, fiind vizibil apt de muncă.

– A.M., în vârstă de 48 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 100 lei – fiind depistată în Piața Independenței în parcarea din spatele Primăriei Municipiului Brăila, apelând în mod repetat la mila trecătorilor, fiind vizibil aptă de muncă.

 

  1. E) ACTIVITATEA ÎN ŞCOLI:

 

În baza Planului Unic de măsuri elaborat la nivelul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Brăila privind asigurarea climatului de siguranţă publică în incinta şi zonele adiacente unităţilor de învăţământ, poliţiştii locali au patrulat în zonele şcolilor repartizate asigurând un climat de ordine şi siguranţă publică.

Odată cu începerea noului an şcolar poliţiştii locali rutieri fluidizează zilnic traficul auto în zona unităţilor de învăţământ: Liceul „Gh.M.Murgoci”, Liceul „N.Bălcescu”, Şcoala Generală nr.7 „Ion Creangă”, Şcoala Generală nr.2 „Fănuş Neagu”, Şcoala Gimnazială „Sf.Andrei” și Școala Generală nr.4 „Al.I.Cuza” atât la intrarea cât şi la ieşirea de la cursuri a elevilor.

 

  1. F) ACTIVITĂŢI PE LINIE DE CIRCULAŢIE RUTIERĂ:

 

În perioada 23 – 29.10.2018, s-a acţionat zilnic cu un efectiv de 8 poliţişti locali pentru fluidizarea traficului rutier şi traversarea carosabilului în condiţii de siguranţă a elevilor în următoarele zone: Şcoala Gimnazială „Ion Creangă”, Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu”, Şcoala Gimnazială „Aurel Vlaicu”, Colegiul Naţional „Nicolae Bălcescu” şi Colegiul Naţional „Gh.M.Murgoci”.

În datele de 23 și 29.10.2018, în intervalul orar 0830 – 1400, s-a acţionat zilnic cu un efectiv de 2 poliţiști locali, în vederea fluidizării traficului rutier pe Calea Galați, tronson: str.Ulmului – str.Garofiței, cu ocazia executării lucrărilor de reabilitare a carosabilului.

În data de 23.10.2018, în intervalul orar 0830 – 1400, s-a acţionat zilnic cu un efectiv de 2 poliţiști locali, în vederea fluidizării traficului rutier în zona intersecției Calea Galați cu Bd.Al.I.Cuza, cu ocazia executării lucrărilor de amenajare a sensului giratoriu.

În perioada 23 – 25.10.2018, în intervalul orar 0830 – 1400, s-a acţionat zilnic cu un efectiv de 2 poliţiști locali, în vederea fluidizării traficului rutier pe Șoseaua de Centură, tronson: str.Grigore Alexandrescu – Șos.Buzăului, cu ocazia executării lucrărilor de reabilitare a carosabilului.

În perioada 24 – 26.10.2018, în intervalul orar 0830 – 1400, s-a acţionat zilnic cu un efectiv de 2 poliţiști locali, în vederea fluidizării și restricționării traficului rutier în zona Calea Călărașilor, tronson: Bd.Dorobanților – Bd.Independenței, cu ocazia executării lucrărilor de refacere a covorului asfaltic.

În data de 29.10.2018, în intervalul orar 0830 – 1700, s-a acţionat zilnic cu un efectiv de 4 poliţiști locali, în vederea fluidizării și restricționării traficului rutier în zona Șos. Națională Veche, tronson: Șos. Buzăului – str.Comunarzi, cu ocazia executării lucrărilor de refacere a covorului asfaltic.

În data de 24.10.2018, în intervalul orar 1400 – 1900, s-a acţionat cu un efectiv total de 4 poliţiști locali, în vederea eliberării unor locuri de parcare în următoarele zone: str.Sebeșului nr.8.A și Calea Galați nr.342.C, cu ocazia amplasării stațiilor „SIGUREC CITY”.

În perioada 24 – 25.10.2018, s-a acţionat cu un efectiv total de 12 poliţiști locali, în vederea blocării parcării laterale a Palatului Administrativ și fluidizării traficului rutier pe traseul parcurs de militari pe Calea Călărașilor, tronson: str.R.S.Campiniu – str.Franceză, cu ocazia desfășurării evenimentelor dedicate  aniversării „Zilei Armatei Române”.

În perioada 26 – 28.10.2018, în intervalul orar 1500 – 2300,  s-a acţionat zilnic cu un poliţist local pentru restricționarea traficului rutier în zona Șos. Buzăului cu Aleea Stadionului din Parcul Monument, în vederea asigurării unui climat de siguranță persoanelor aflate în zonă pentru agrement.

În perioada 28 – 29.10.2018, s-a acţionat zilnic cu un efectiv de 2 poliţiști locali, în vederea restricționării traficului auto în zona parcării Centrului Național de Informare și Promovare Turistică Brăila, cu ocazia desfășurării evenimentelor dedicate  „Zilei Naționale a Greciei” și „Zilei Naționale a Turciei”.

 

  Pe lângă activităţile preventive poliţiştii locali rutieri au aplicat un număr de  68 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 12.820 lei şi au fost aplicate un număr de 114 puncte penalizare conform O.U.G.nr.195/2002 R, după cum urmează:

 

  1. Pentru nerespectarea normelor rutiere privind oprirea, staţionarea şi accesul interzis, au fost aplicate un număr de 57 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 8.410 lei şi au fost aplicate un număr de 114 puncte penalizare conform O.U.G.nr.195/2002 R:

Exemplificăm:

G.G., în vârstă de 52 ani, din oraș Însurăței, jud. Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – în calitate de conducător auto a circulat cu autovehiculul marca Opel Pe Calea Călărașilor dinspre str.Mihai Bravu către str.Tineretului, pe un sector de drum semnalizat cu indicatorul rutier „oprirea interzisă”.

Pamfile Gabriel-George, în vârstă de 48 ani, din Brăila – cu  amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – în calitate de conducător auto a circulat cu autovehiculul marca Toyota pe Calea Călărașilor dinspre str.Griviței către Bd.Independenței, pe un sector de drum semnalizat cu indicatorul rutier „oprirea interzisă”.

I.V., în vârstă de 48 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca BMW pe Calea Călărașilor dinspre str.Vapoarelor către str.Danubiului şi a oprit voluntar pe trecerea pentru pietoni din zona Calea Călărașilor c/c  str.Danubiului.

C.M., în vârstă de 29 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca BMW în sens giratoriu Piața Traian dinspre str.Brașoveni către Calea Călărașilor şi a oprit voluntar pe trecerea pentru pietoni.

C.V.-Șt., în vârstă de 51 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca Hyundai pe Calea Călărașilor dinspre str.Vapoarelor către str.Rubinelor și a oprit voluntar în colțul intersecției cu str.Danubiului.

A.G.-M., în vârstă de 38 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca Ford pe Calea Călărașilor dinspre str.Vapoarelor către str.Rubinelor și a oprit voluntar în colțul intersecției cu str.Danubiului.

B.I., în vârstă de 50 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca Volkswagen pe str.1 Decembrie 1918 dinspre str.Griviței către Bd.Dorobanților și a oprit voluntar în colțul intersecției cu str.Roșiorilor.

C.tin C., în vârstă de 25 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca Dacia pe Bd.Dorobanților dinspre Calea Călărașilor către str.Mioriței și a oprit voluntar în colțul intersecției cu str.Mioriței.

T.M., în vârstă de 43 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca Dacia pe Bd.Dorobanților dinspre str.Mioriței către Calea Călărașilor și a oprit voluntar în zona de preselecție a intersecției Bd.Dorobanților cu Calea Călărașilor.

B.G., în vârstă de 30 ani, din Constanța, str.Dionisie cel Mic, jud.Constanța – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca Audi pe Calea Călărașilor dinspre str.Tineretului către str.Mihai Bravu şi a oprit voluntar în stația mijloacelor de transport în comun.

U.N., în vârstă de 68 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca Dacia Logan pe str.Roșiorilor dinspre str.1 Decembrie 1918 către str.Dianei și a oprit voluntar pe trotuar.

L.A., în vârstă de 66 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca Ford pe Calea Galați dinspre str.Garofiței către str.Ulmului şi a oprit voluntar în zona de acțiune a indicatorului rutier cu semnificația „drum îngustat”.

Ch.P., în vârstă de 56 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca Volkswagen pe Calea Galați dinspre str.Eroilor către str.Ulmului şi a oprit voluntar în zona de acțiune a indicatorului rutier cu semnificația „drum îngustat”.

C.E.-R., în vârstă de 33 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca Skoda pe str.Franceză dinspre Bd.Dorobanților către str.Ghioceilor, sector de drum public semnalizat cu indicatorul rutier „accesul interzis”.

V.V.tina, în vârstă de 26 ani, din Brăila – cu  amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca Peugeot pe str.Franceză dinspre Bd.Dorobanților către str.Ghioceilor, sector de drum public semnalizat cu indicatorul rutier „accesul interzis”.

B.A., în vârstă de 61ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca Chevrolet pe str.Franceză dinspre Bd.Dorobanților către str.Ghioceilor, sector de drum public semnalizat cu indicatorul rutier „accesul interzis”.

M.L., în vârstă de 40 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – a condus autovehiculul marca Opel pe str.Frumoasă dinspre str.Școlilor către str.Bastionului, sector de drum public semnalizat cu indicatorul rutier „accesul interzis”.

A.S.-F., în vârstă de 22 ani, din oraș Însurăței, jud.Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – în calitate de conducător auto a circulat cu autovehiculul marca Mercedes-Benz pe str.Ana Aslan dinspre str.Bastionului către str.Școlilor, sector de drum public semnalizat cu indicatorul rutier „accesul interzis”.

G.G., în vârstă de 23 ani, din Brăila– cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – în calitate de conducător auto a circulat cu autovehiculul marca Opel pe str.Roșiorilor dinspre str.Dianei către str.1 Decembrie 1918, pe un sector de drum semnalizat cu indicatorul rutier „accesul interzis”.

 

  1. Pentru nerespectarea normelor rutiere prevăzute de O.U.G.nr.195/2002 R de către conducătorii de vehicule cu tracţiune animală, au fost aplicate un număr de 2 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 2.610 lei.

Exemplificăm:

Ș.T.-S., în vârstă de 31 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 1.305 lei – la 23.10.2018 – în calitate de conducător de vehicul cu tracţiune animală s-a deplasat pe str.Barbu Ștefănescu Delavrancea dinspre str.Deva către Șos.Rm.Sărat, deplasarea cu acest tip de vehicul fiind interzisă pe străzile municipiului.

I.R., în vârstă de 40 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 1.305 lei – la 26.10.2018 – în calitate de conducător de vehicul cu tracţiune animală s-a deplasat pe str.Barbu Ștefănescu Delavrancea dinspre str.Sportului către Șos.Rm.Sărat, deplasarea cu acest tip de vehicul fiind interzisă pe străzile municipiului.

 

  1. Pentru nerespectarea normelor rutiere privind circulația autovehiculelor numai pe sectoarele de drum pe care le este permis accesul şi pentru nerespectarea normele referitoare la masele totale maxime autorizate şi admise, a fost aplicată sancţiune contravenţională numitului L.I., în vârstă de 47 ani, din oraș Însurăței, jud.Brăila – cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare – în calitate de conducător auto al ansamblului de vehicule format din cap tractor marca Iveco și semiremorca pe str.Alexandru Vlahuță dinspre Șos. Focșani către Șos.Rm.Sărat, sector de drum semnalizat cu indicator rutier „accesul interzis vehiculelor cu masa mai mare de 3,5t”.

 

  • În perioada analizată, conform Legii nr.421/2002 este în termenul somaţiei legale 1 vehicul.

Dacă după expirarea termenului somaţiei nu se va ridica de pe domeniul public, se vor aplica prevederile Legii nr.421/2002, respectiv se va valorifica în condiţiile legii mai sus-menţionată, intrând în patrimoniul Unităţii Administrativ Teritoriale a Municipiului Brăila.

 

  • Pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M.Brăila nr.649/2017, privind aprobarea modalităţii de gestiune, a Regulamentului şi a Caietului de sarcini ale serviciului de administrare a parcărilor de pe raza Municipiului Brăila, au fost aplicate un număr de 5 sancţiuni contravenţionale cu în valoare totală de 400 lei.

Exemplificăm:

E.D., în vârstă de 47 ani, din Brăila – cu  amendă în valoare de 200 lei – pe Aleea Învățătorilor nr.4, în parcarea situată în dreptul Bl.P.4, în calitate de conducător al autovehiculului marca Citroen a blocat accesul/ieșirea autovehiculului în și din locul de parcare nr.162, poziția 16.

C.C.-M., în vârstă de 25 ani, din Brăila – cu  amendă în valoare de 200 lei – în calitate de conducător al autovehiculului marca Volkswagen a blocat accesul/ieșirea unui autovehiculul în și din locul de parcare din imobilul situat pe str.Plevna nr.68.

P.I., în vârstă de 34 ani, din Brăila – cu  avertisment – pe str.Cometei, în parcarea Bl.15, poziția 32, în calitate de conducător al autovehiculului marca Opel a utilizat fără a deţine abonament locul de parcare de reşedinţă închiriat prin contract cu S.U.P.A.G.L. Brăila pentru autovehiculul BR-05-SLM.

  • Pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M.Brăila nr.103/2008, privind staționarea voluntară a autovehiculelor cu o masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 t pe drumurile publice, precum și pe terenurile aparținând domeniului public și domeniului privat al Municipiului Brăila, a fost sancționată contravențional numita T.M., în vârstă de 41 ani, cu domiciliul în Brăila, str.Sf. Filofteia nr.31 – cu amendă în valoare de 1.000 lei – pe str.Sf. Filofteia în dreptul imobilului cu nr.31, în calitate de proprietar a staționat voluntar cu autoutilitara marca MAN pe teren ce aparține domeniului public al Municipiului Brăila, în loc neautorizat în acest sens.

 

  • Pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M.Brăila nr.5/2003, privind privind circulaţia şi staţionarea autovehiculelor pe trotuare, împiedicând circulaţia pietonilor, pe scuaruri, în alveole şi în staţiile mijloacelor de transport în comun, pe locurile de parcare rezervate persoanelor cu handicap marcate şi semnalizate corespunzător, a fost sancționat contravențional numita D.V., în vârstă de 27 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 300 lei – a condus auto marca BMW pe str.Nicolae Bălcescu dinspre Calea Galați către str.Catolică și a staționat voluntar în stația de transport public de călători.

 

  1. G) IN DOMENIUL COMBATERII COMERŢULUI STRADAL NEAUTORIZAT ŞI PENTRU PROTEJAREA POPULAŢIEI ÎMPOTRIVA UNOR ACTIVITĂŢI COMERCIALE ILICITE:

 

Poliţiştii locali din cadrul Biroului Inspecţie Comercială și-au desfășurat activitatea conform  prevederilor Legii nr.155/2010 privind atribuţiile de control în domeniul activităţii comerciale stabilite prin fișa postului și a actelor normative în vigoare, a tematicilor nr.165/10.01.2018, nr.166/10.01.2018, nr.167/10.01.2018 și a adresei nr.464/23.01.2018 privind delimitarea pe zone de control în centrele comerciale și în  supermarket-urile din Municipiul Brăila şi a altor dispoziţii primite, urmărind în limita competenţelor respectarea legislaţiei pentru care suntem abilitaţi.

Au fost verificaţi un număr de 83 operatori economici şi s-au aplicat 23 sancţiuni contravenţionale  în valoare de 16.800 lei pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M.nr.390/2016, H.C.L.M.nr.254/2016, H.G.nr.348/2004 după cum urmează:

S.C.Tabiet Lounge.S.R.L., S.C.Enovian Trans.S.R.L. – sancţionate contravenţional conform H.C.L.M.nr.390/2016 – pentru nevizarea / lipsa avizului / autorizației de funcționare – valoare sancțiuni aplicate 9000 lei;

– I.I.Mocanu Stanel, S.C.Oltmalex Impex.S.R.L. – sancţionate contravenţional conform H.C.L.M.nr.254/2016 – pentru lipsa unui titlu valabil privind dreptul de ocupare al domeniului public – valoare sancțiuni aplicate 3000 lei;

– S.C.Avelrian.SRL, I.I.Stoica Sorica – sancţionate contravenţional conform H.G.nr.348/2004 – pentru neafișarea denumirii firmei la locul de desfășurare al activității – valoare sancțiuni aplicate 4.800 lei.

S-au verificat în teren sesizările înregistrate la Biroul Inspecție Comercială în luna octombrie  2018 și s-a întocmit răspuns petenților.

 

  1. H) ÎN DOMENIUL DISCIPLINEI ÎN CONSTRUCŢII ŞI AL AFIŞAJULUI STRADAL:

 

În perioada analizată, Compartimentul Disciplina în Construcţii şi Afişaj Stradal, a efectuat verificări în cazul a 14 lucrări sesizate.

Cu această ocazie am constatat că în cazul a 7 sesizări lucrările au fost efectuate respectându-se prevederile Legii nr.50/1991R și într-o situație au fost încălcate prevederile Legii nr.50/1991 R, art.26, alin.1, lit.a.

– Lucrări clasate – 8;  

Exemplificăm:

– în cazul unei sesizări – prin care doamna T.Dumitra, proprietară a imobilului a executat lucrări de construcții fără a deține Autorizație de construire,  astfel conform Legii nr.50/1991 R, art.26, alin.1, lit.aa fost sancționată contraventional – cu amendă în valoarea de 1000 lei, și ca măsură complementară s-a dispus oprirea lucrărilor și intrarea în legalitate.

In continuare Poliția Locală Brăila prin compartimentul I.C.A.S. va monitoriza respectarea disciplinei în construcții și a afișajului stradal pe raza municipiului Brăila.

 

  1. I) ÎN DOMENIUL PROTECȚIEI MEDIULUI:

 

– Au fost efectuate verificări în teren în cadrul a 12 sesizări ale cetăţenilor.

– Au fost soluţionate 10 sesizări.

– Au fost aplicate 2 somaţii, conform Anexei H.C.L.M.Brăila nr.5/2003:

– B.S.-F., din Brăila– în vederea igienizării terenului pe care îl deține în mun.Brăila, str.Ștefan cel Mare nr.162;

– P.Al., din Brăila – în vederea igienizării terenului pe care îl deține în mun.Brăila, str.Danubiului nr.13A.

– Au fost aplicate 3 sancţiuni  contravenţionale  conform Anexei H.C.L.M Brăila nr.5/2003

Exemplificăm:

– P.Al., din Brăila – sancționat   contravențional cu amendă în valoare de 2500 lei, conform Anexei H.C.L.M.Brăila nr.5/2003 – pentru neluarea măsurilor de împrejmuire și salubrizare a terenului pe care îl deține pe str.Danubiului nr.13A;

–  M.I., din sat/com.Rîmnicelu, jud.Brăila – sancționat  contravențional cu amendă în valoare de 1000 lei, conform Anexei H.C.L.M.Brăila nr.5/2003 – pentru neluarea măsurilor de reparații a părților exterioare ale clădirii pe care o deține în mun.Brăila, pe str.Maior nr.8;

B.S.-F., din Brăila – sancționat  contravențional cu amendă în valoare de 1000 lei, conform Anexei H.C.L.M.Brăila nr.5/2003 – pentru neluarea măsurilor de salubrizare a terenului pe care îl deține pe str.Ștefan cel Mare nr.162.

S-a acţionat în teren la nivelul Comisiei pentru constatarea şi emiterea aprobărilor de toaletare şi doborâre a arborilor aflaţi pe domeniul public şi privat al Municipiului Brăila, comisie formată din reprezentanţi ai Primăriei Municipiului Brăila (Instituţia Arhitectului Şef şi Direcţia Tehnică), Poliţia Locală Brăila şi S.U.P. „Seroplant” Brăila, fiind soluţionate 26 de sesizări ale cetăţenilor. 

 

  1. J) ALTE ACTIVITĂŢI:

 

– În ziua de 24.10.2018, cu ocazia desfăşurării la Sala Polivalentă „Danubius” Brăila a meciului de baschet masculin dintre echipele C.S. CUZA SPORT BRĂILA şi CSM SIGHETU MARMAȚIEI din cadrul CUPEI ROMÂNIEI de Baschet Masculin Etapa a II-a, Ediția 2018 – 2019, un dispozitiv format din 6 poliţişti locali a asigurat ordinea şi liniştea publică pe durata meciului de baschet. Nu s-au semnalat incidente. 

 

– În ziua de 25.10.2018, cu ocazia organizării de către Garnizoana Brăila în colaborare cu Primăria Municipiului Brăila, a manifestărilor și a unei ceremonii militare dedicate „Zilei Armatei Române” pe Platoul din Piaţa Independenţei şi depunere coroane flori la Monumentul Slt.Erou Ecaterina Teodoroiu, un dispozitiv format din 12 poliţişti locali a asigurat ordinea şi liniştea publică pe durata evenimentului iar 10 poliţişti rutieri au asigurat fluidizarea traficului. S-a colaborat în permanenţă cu reprezentanţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean şi ai Poliţiei Municipiului Brăila. Nu s-au semnalat incidente.

 

– În ziua de 25.10.2018, începând cu orele 18:30, în Sala Mare a Teatrului „Maria Filotti”, a avut loc  „Concertul Simfonic Extraordinar – Alexandru Tomescu”,  eveniment organizat de Consiliul Județean Brăila și Filarmonica ,,Lyra George Cavadia”. O patrulă de poliţişti locali a asigurat ordinea şi liniştea publică pe durata evenimentului. Nu s-au semnalat incidente.

 

– În perioada 26 – 28.10.2018, cu ocazia organizării „Concursului Național de Fizică – EVRIKA”, unde cazarea participanților a fost asigurată la internatele Colegiului Tehnic „Edmond Nicolau” și Liceului cu Program Sportiv, o patrulă din 2 poliţişti locali a asigurat buna desfăşurare şi menţinerea ordinii publice pe durata acestui eveniment. Nu s-au semnalat incidente.  

 

 

        – În zilele de 27 – 28.09.2018, cu ocazia desfăşurării la Sala Polivalentă „Danubius” Brăila a meciurilor de handbal feminin dintre echipele:

–  H.C. DUNĂREA şi S.C.M. RÂMNICU VÂLCEA din cadrul LIGII FLORILOR DE HANDBAL FEMININ, Etapa a VII-a, Ediția 2018-2019;

–  H.C. DUNĂREA şi C.S.S. GALAȚI  din cadrul CAMPIONATULUI DE JUNIOARE 3 DE HANDBAL FEMININ, Etapa a VII-a, Ediția 2018-2019;

–  H.C. DUNĂREA şi C.S.M. BACĂU din cadrul DIVIZIEI „A” DE HANDBAL FEMININ, Etapa a VII-a, Ediția 2018-2019;

un dispozitiv format din 24 poliţişti locali a asigurat ordinea şi liniştea publică pe durata meciurilor de handbal. Nu s-au semnalat incidente.

 

– În ziua de 28.10.2018, cu ocazia organizării de către Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Brăila din cadrul Direcției Cultură, Învățământ, Sport și Turism – Primăria Brăila a  Evenimentului dedicat „ZILEI NAȚIONALE A GRECIEI”, o patrulă din 2 poliţişti locali a asigurat buna desfăşurare şi menţinerea ordinii publice pe durata acestui eveniment. Nu s-au semnalat incidente.  

 

– În ziua de 28.10.2018, cu ocazia organizării de către Organizația pentru Copii cu Nevoi Speciale a unui „Stand expozițional cu produse /  fotografii” , în Parcul Monument – zona Rondou, o patrulă din 2 poliţişti locali a asigurat buna desfăşurare şi menţinerea ordinii publice pe durata acestui eveniment. Nu s-au semnalat incidente.  

 

– În ziua de 29.10.2018, cu ocazia desfășurării „Evenimentului cultural dedicat promovării creației și personalității ilustrului muzician român Dinu Lipatti, susținut de pianistul Ștefan Doniga și violonista Diana Jipa”, organizat de Direcția Județeană pentru Cultură în colaborare cu Primăria Brăila, o patrulă din 2 poliţişti locali a asigurat buna desfăşurare şi menţinerea ordinii publice pe durata acestui eveniment. Nu s-au semnalat incidente.  

 

– În ziua de 29.10.2018, cu ocazia organizării de către Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Brăila din cadrul Direcției Cultură, Învățământ, Sport și Turism – Primăria Brăila a  Evenimentului dedicat „ZILEI NAȚIONALE A  REPUBLICII TURCIEI”, o patrulă din 2 poliţişti locali a asigurat buna desfăşurare şi menţinerea ordinii publice pe durata acestui eveniment. Nu s-au semnalat incidente.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *