Testare gratuita a glicemiei, luni 19 noiembrie

Ziua Mondială a Diabetului este sărbătorită anual pe 14 noiembrie in intreaga lume. A fost initiata de Federația Internațională de Diabet (IDF) și Organizația Mondială a Sănătății ca răspuns la preocupările crescânde a complicatiilor diabetului zaharat.
Ziua Mondiala a Diabetului a devenit zi oficială si a fost trecuta in Rezoluția 61/225 a Organizației Națiunilor Unite în anul 2006. Campania are ca logo cercul albastru, care a fost adoptat în 2007, după adoptarea rezoluției ONU privind diabetul. Cercul albastru este simbolul global de constientizare a diabetului zaharat. El semnifica unitatea comunității de diabet la nivel mondial, ca raspuns la epidemia globala. In Romania numarul estimat al perosoanelor cu diabet este de 1.752.000 reprezentand 11,6% din populatia tarii. Dintre acestea aproximativ 400.000 de persoane nu stiu ca au diabet. Diabetul este o boala silentioasa si glicemia crescuta nu este dureroasa. Din acest motiv, screening-ul in diabet este foarte important, avand ca scop depistarea persoanelor care sufera de aceasta boala si efortul de a scadea riscul de a dezvolta complicatii.
In acest sens, compartimentul Diabet Nutritie si Boli Metabolice din cadrul Spitalului Judetean de Urngenta Braila, impreuna cu Primaria Municipiului Braila si Consiliul Judetean Braila, organizeaza campania de testare glicemica in vederea depistarii persoanelor cu diabet si de informare asupra asupra modalitatilor de a preveni aparitia bolii. Actiunea are loc luni, 19 noiembrie 2018, in incinta Corpului “B” al Spitalului Judetean Braila (Spitalul 3- Intrarea in fosta capela), in intervalul orar 8.30 – 17.00, Campania de testare fiind gratuita. Evenimentul este coordonat de dna consilier local Cristiana VOINEAG, medic diabetolog al Spitalului Judetean Braila. La nivelul judetului Braila sunt inregistrate in jur de 13.000 de persoane cu diabet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *