Proiect Judeţean „Cartea, liant între generaţii!”

Azi, 27 noiembrie 2018, la biblioteca Şcolii Gimnaziale “Ion Creangă” Brăila, a avut loc activitatea în cadrul Proiectului Judeţean „Cartea, liant între generaţii!”, închinată celor 100 de ani de la Unirea din 1 Decembrie 1918.

La activitate au participat elevii clasei a II-a A coordonaţi de prof.înv.primar Teşileanu Mihaela, bibliotecar Damian Dorina, elevi ai Şcolii Gimnaziale „Al.S.Puşkin”însoţiţi de bibliotecar Chirsanov Nuţi, elevi ai Şcolii Gimnaziale „Mihail Kogălniceanu” însoţiţi de bibliotecar Baicu Mihaela, elevi ai Şcolii Gimnaziale „Al. I Cuza” însoţiţi de bibliotecar Marica Elena şi persoane instituţionalizate la Căminul pentru bătrâni „Sf. Apostoli Petru şi Pavel”.

Este cea de-a doua activitate din cadrul proiectului, prima din ele desfăşurându-se la Grădiniţa „Rază de soare”, unde elevii clasei a III-a C, coordonaţi de prof. Băjănică Ioana, au citit poveşti preşcolarilor.

În cadrul activităţii de astăzi a fost vizionat un material prezentat de bibliotecar       Dorina Damian, din care elevii au obţinut informaţii despre înfăptuirea Unirii de la 1 decembrie 1918, invitaţii de la „Sf. Apostoli Petru şi Pavel” ne-au povestit experienţe trăite de-a lungul vieţii la momente istorice, iar copiii ne-au demonstrat că o astfel de aniversare trebuie trăită prin cântec, joc şi voie bună, susţinând un moment artistic închinat Unirii. La finalul activităţii s-au prins cu toţii într-o Horă a Unirii.

Felicitări tuturor celor implicaţi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *