Luceafărul literar și artistic – lansare nr 2

Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila organizează miercuri, 5 decembrie 2018, ora 17.00, la Sala „Fănuș Neagu”, lansarea celui de al 2-lea număr al revistei culturale „Luceafărul literar și artistic”. Prezintă: Viorel Coman, Vasile Datcu, Valentin Popa și Ștefan Aftodor. Moderator: Dragoș Adrian Neagu, managerul instituției gazdă.

Publicația este realizată de Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila și cuprinde o serie de rubrici precum: interviu cu personalități culturale, poezie, proză și critică literară, teatru, istorie, recomandări de lectură și o secțiune pentru debutanți.

“Revista pe care dorim să o oferim iubitorilor de frumos are în ea materiale valoroase, structurate modern, pe radiar cultural, vizând literatura, istoria, arta muzicală, teatrală și cinematografică, materiale elaborate de personalități culturale consacrate, autohtone și naționale, care dau consistență publicației. Nutresc speranța că factorii de decizie locali, oameni cu deschidere pentru cultură și frumos, vor veni în întâmpinarea fenomenului și îl vor susține financiar pentru numerele ce vor urma, spre lauda lor ca reprezentanți ai unei comunități cu adânci rădăcini și cu viguroase premise de creștere culturală”, spune consilierul județean, Marian Căpățînă, care a sprijinit financiar apariția primelor două numere ale publicației.

Revista “Luceafărul literar și artistic” este realizată la Editura Proilavia a Bibliotecii Județene și apărută la Tipografia MTM Prod Brăila. Ilustrațiile prezentului număr sunt fotografii realizate după lucrările artistului plastic brăilean, Hugo Mărăcineanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *