Vremea de Craciun si noaptea de Revelion

V-ati planificat si in acest an ca sarbatorile de iarna sa le petreceti la munte, la tara sau la mare si nu stiti cum v-a fi vremea? Iata ca Administratia Nationala de Meteorologie a dat publicitatii estimarea valorilor termice pentru perioada 3-31 decembrie 2018.

In saptamana 03-10 decembrie 2018, valorile termice vor fi mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă în regiunile extracarpatice, cu o abatere negativă mai pronunțată în sudul țării. În rest temperaturile se vor situa în general în jurul mediilor climatologice ale săptămânii. Regimul pluviometric va fi ușor deficitar în sudul și sud-estul țării. În restul teritoriului precipitațiile vor fi în general excedentare, excedent ce va fi mai pronunțat în nord-vestul extrem al țării.

In saptamana 10-17 decembrie, la nivelul întregii țări temperatura aerului va avea valori ușor sub mediile multianuale ale săptămânii. Cantitățile de precipitații estimate a se înregistra în acest interval se vor situa peste cele normale ale perioadei în regiunile estice și sudestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele specifice acestei săptămâni.

In saptamana 17-24 decembrie, valorile termice se vor situa în general în jurul mediilor climatologice ale intervalului în cea mai mare parte a țării, posibil local mai coborâte în regiunile nord-estice și sudice. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acestă perioadă, în cea mai mare parte a țării.

In saptamana 24-31 decembrie, temperatura aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele specifice perioadei, la nivelul întregii țări, posibil cu o abatere pozitivă ușor mai pronunțată în vestul și nord-vestul teritoriului. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal ale perioadei, posibil ușor deficitar în regiunile sud-estice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *