De azi, dupa 7 ani circula tramvaiele pe Dorobanti

De astazi dimineata, luni 17 decembrie 2018, dupa o perioada de 7 ani, dupa ce Bulevardul Dorobantilor a intrat in reabilitare si modernizare au inceput sa circule tramvaiele. Mult asteptatele mijloace de transport de astazi vor circula pe traseul stiut- depou Radu Negru-capat Vidin si retur, pe termen nelimitat. Dupa multe artificii facute de conducerea SC Braicar de a inlocui tramvaiele care nu puteau circula pe liniile de pe Dorobanti cu autobuze, iata ca de azi oficial MERG TAMVAIELE.

Primaria Municipiul Brăila a finalizat implementarea proiectului “Modernizare Bulevardul Dorobanților, Municipiul Brăila”, derulat prin Programul Operațional Regional 2007 – 2013, cu finanțare nerambursabilă primită din partea Uniunii Europene prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională și de la Guvernul României.

De aceea primarul municipiului a tinut ca astazi, de la ora 12.00, impreuna cu viceprimarii municipiului, Luminita Mihailov, Director General Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Est,Iuliana Neagu, directorul Direcţiei Strategii şi Programe Europene din cadrul Primăriei Brăila si Director in cadrul Primariei Braila, inginer Dragos Marin, cel care s-a ocupat de acest proiect, au invitat presa locala la o conferința de presă susținută pe această temă.

„Contractul lucrarii de pe Bulevardul Dorobantilor a fost incheiat in anul 2009, lucrarile au inceput in anul 2011, iar astazi anuntam finalizarea contractului de finantare si reluare a circulatiei pe Bulevardul Dorobanti pentru tramvaie pe o durata nedeteminata. Tot cu aceasta ocazie vreau sa va spun ca Primaria Municipiului doreste achizitionarea de tamvaie noi si in acest sens am depus un proiect cu finantare europeana pentru achizitia unui numar de zece tramvaie noi si urmeaza sa mai depunem alte proiecte in care vom mai achizitiona inca doua tramvaie noi. Cu cele 12 tramvaie pe care le vom avea probabil anul viitor in municipiul Braila, vom analiza daca acest numar este suficient sau mai este nevoie de suplimentare pe viitor. pe Bulevardul dorobanti au fost reabilitate trotuarul, spatiile verzi, carosabilul pe cele doua benzi,  linia pe circulatia tramvaiului, au fost modernizate toate cintrele (n.r. corect „cintre” se refera la canalul colector, insemnand „partea concavă a unei bolți sau a unui arc cofrajul pe care se zidește  sau pe care se toarnă o boltă) si s-a amplasat folie PAID pe o suprafata de 956 de metri liniari din canalul colector. De asemeni au fost schimbate toate retelele de apa si canalizare pe intreaga lungime a bulevardului. pot spune ca la un moment dat toate problemele bulevardului se uita ramane si municipiul Braila ramane o strada modernizata care beneficiaza toti cetatenii”, a spus primarul brailei Viorel Marian Dragomir.

4,7 kilometri reprezinta distanta reabilitata si modernizata a bulevardului Dorobanti, urmand ca de la anu 2019, sa se depuna proiect si pentru linia de tramvai si carosabil in cartierul Brailita de la pod inclusiv bucla de retur pana la strada Galati.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *